Legally-Me: My weekly diary #34

20.09.2016

My weekly diary
Afgelopen week stond in het teken van de 30ste verjaardag van mijn vriend, boekte ik een reisje naar milaan, een heerlijke work flow, een heerlijk etentje, tranen in de bioscoop en natuurlijk ook het lopen van de Dam tot Dam loop. Lees alles over mijn afgelopen week in My Weekly Diary. 

 

001dtd2

Maandag
De dag dat mijn lieve vriendinnetje Zowy jarig is en terwijl ik haar tijdens het ontbijt feliciteer besluit ik gewoon de knoop door te hakken en met haar lekker 3 dagen naar Milaan te gaan. Gehuld in mijn Harvard sweater boeken we samen een paar dagen naar deze Italiaanse stad waar we beide nog nooit zijn geweest. Mocht iemand tips hebben waar we heen moeten en wat we moeten doen, laat het dan zeker even weten! Anyway, na het boeken ben ik een tijdje in de wolken maar er moeten ook nog wat dingen voor de blog gebeuren, mijn nieuwe brillen zijn klaar en ik heb afgesproken koffie te gaan drinken met een vriendinnetje. Kortom; er is nog genoeg te doen vandaag. Nadat ik de artikelen af heb gemaakt die ik graag af wilde maken loop ik richting de stad alwaar ik bij de Specsavers mijn nieuwe brillen op kan halen. Super snel, een week nadat ik ze heb besteld zijn ze er al! Echt goede foto’s heb ik er nog niet van, zeker niet van de zonnebril, maar die komen vast nog wel. Nadat ik de brillen heb opgehaald neem ik plaats op het terras van Anne & Max in Haarlem alwaar ik met vriendinnetje Lizanne heb afgesproken. Het is natuurlijk nog steeds heerlijk weer dus ik geniet van dit momentje op het terras. Na 2 uur gezellig te hebben gekletst loop ik naar de AH waar ik met M. heb afgesproken en na de boodschappen gaan we samen koken. Na het eten moet ik nog wat dingen regelen voor de blog en mijn werk en voor ik het weet is het al weer 22:30 en bed tijd, oeps. Gelukkig kon ik alles wel lekker naast M. op de bank doen.

001dtd3
Dinsdag
Vandaag is M. officieel jarig en 30 geworden. Natuurlijk moet ik hem vroeg in de ochtend even feliciteren voor ik de deur uit ga, maar eigenlijk hebben we een hele normale dag. Beide moeten we werken, maar met dit mooie weer was het geen straf geweest om samen naar het strand te gaan. Helaas brengt op het strand liggen geen brood op de plank en dus zien we elkaar pas weer na het werk als we lekker thuis een lekkere maaltijd in elkaar flansen en een serie kijken op de bank. Terwijl we een serie kijken smullen we nog van een klein stukje taart en schrijf ik nog een artikel. Eigenlijk een hele normale dag dus, ware het niet dat vandaag het wetsvoorstel voor de nieuwe donor wet door de tweede kamer komt. Ieder jaar tijdens de donor week besteed ik aandacht aan donatie omdat ik dit persoonlijk van heel dichtbij heb meegemaakt. Naast dat het de verjaardag van mijn lief is, is het voor mij dus ook een hele mooie dag vanwege dit wetsvoorstel, nu maar hopen dat hij het ook in de eerste kamer haalt.
001dtd4
Woensdag
Op woensdag geef ik tot 18:30 les en kan om die reden kan ik ietsjes later op het werk verschijnen. Ik maak van de gelegenheid gebruik om te gaan hardlopen voor mijn werk en dat levert een prachtig plaatje op die ik tijdens de 6,4 km maak ergens in de duinen. Het is grappig om te merken dat de temperatuur nog zo zomers is maar de natuur al richting de herfst gaat qua kleuren. Nadat ik mijn rondje heb gelopen en gedoucht en ontbeten heb ga ik richting mijn werk. Er is beneden in een van onze college zalen een congres over story telling doormiddel van snapchat en aangezien veel van mijn collega’s geen idee hebben wat dit is geef ik een uitleg, waarna ik ook pokemon uitleg, instagram en bloggen. Uiteindelijk komen alle social media langs en vang ik nog een pokemon. Tussendoor wordt er natuurlijk ook nog genoeg gewerkt en geef ik om 16:30 les in een lekker warm lokaal. Nu is het op dat tijdstip al lastig voor studenten om te focussen, maar met deze temperaturen natuurlijk helemaal. Gelukkig spreken mijn filmpjes en voorbeelden aan en vliegen we door de stof heen. Eenmaal thuis voel ik me niet zo lekker, ik denk een beetje slecht slapen, grieperig en stress en dus doe ik rustig aan op de bank.
001dtd5
Donderdag
Het is de dag dat ik al vroeg op mijn werk moet zijn omdat mijn eerste les om 08:30 begint. Dat betekent dat ik uiterlijk om 07:45 op mijn werk wil zijn om mijn lokaal in orde te maken, mijn spullen bij elkaar te rapen en nog een kop koffie te drinken. Om 08:30 zit ik vervolgens met een klas vol en dat vind ik toch wel het leukste van mijn werk, een klas vol hebben, met ze aan het werk gaan en 100% zeker weten dat ze met meer kennis de klas uit gaan dan ze er in kwamen. Het is ook fijn dat ik kan putten uit mijn eigen ervaring als rechten student en ze tips kan geven over hoe ik dingen heb gedaan. De rest van de dag geef ik afwisselend les, heb ik vergaderingen, besprekingen en werk ik heel hard aan mijn  les voorbereiding voor de komende week. Voor ik het weet is het 18:15 en ga ik naar huis. In de supermarkt heb ik gigantische honger en ik sla ik dus een lekker maaltje in voor mezelf die ik heel eenzaam en alleen op eet omdat M. met vrienden aan het eten is. De rest van de avond focus ik me op de was, ja dat moet ook gebeuren en schrijf ik nog een blogje en voor ik het weet lig ik al weer in bed.
001dtd6
Vrijdag
Als ik na het ontbijt richting mijn werk rij ontdek ik ineens dat er al 1,5 jaar een cd in mijn radio zit van de auto. Hoe gek is dat, raar toch dat ik dat niet eerder heb gemerkt? Eenmaal op mijn werk stort ik me weer in de voorbereidingen van mijn les voor komende week en voor ik het weet is het tijd om te gaan lunchen. Lichtelijk in paniek zoek ik naar mijn lunch die ik niet kan vinden…. CHIPS. Gelukkig hebben ze glutenvrije broodjes op mijn werk en met wat hummus is dat best prima te doen! Na mijn lessen ga ik huiswaarts en plof ik op de bank. Ik ben moe, maar moet nog wat dingen regelen en voorbereiden dus terwijl M. staat te koken maak ik die dingen af en dan gaan we lekker samen eten. Na het eten ga ik weer verder met de was en dan kruipen we samen op de bank.
001dtd7
Zaterdag
Na heerlijk uitgeslapen te hebben ontbijten we samen terwijl we naar Ik vertrek kijken. Het blijft zo een geweldig programma! Na het ontbijt maken we ons klaar om naar de Ikea te gaan. We ergeren ons beide aan onze kussens en dus willen we nieuwe kopen. Na een uur alle kussens te hebben getest gaan we beide met een nieuw exemplaar de deur uit en rijden we richting het centrum waar we nog even wat dingen inslaan bij oa. de Kruidvat. Als we thuis komen kijken we samen nog even een serie op de bank en maken ons dan klaar voor ons etentje en de bios. Ter eren van de verjaardag van M. gaan we uiteten bij Parels in Haarlem en daarna kijken we de film Sully in de bioscoop. Ik pink bij de film trouwens wel een traantje weg hoor, maar volgens mij ben ik de enige die dat heeft, dus of het een graadmeter is durf ik niet te zeggen. Anyway het was een heerlijk gezellig avondje.
001dtd8

Zondag
Na vroeg op te zijn gestaan en mijn haar met zowel een föhn als krultang in bedwang proberen te houden geef ik het om 09:00 uur op na 50 minuten proberen. Dan maar genoegen nemen met een wat saaiere look. Ik begeef me naar beneden en ga onder het genoeg van een aflevering van de Keuringsdient van Waarde ontbijten. Een bakje havermout en sapje, zoals gebruikelijk in het weekend. Na mijn ontbijt zoek ik de laatste spullen bij elkaar en ga ik richting het station om die Dam tot Dam loop te gaan lopen.

Een vrij uitgebreid verslag over de Dam tot Dam loop kun je terug vinden in het artikel dat ik hier gisteren over heb geschreven. Wil je dus meer weten over de Dam tot Dam, klik dan hier.

Nadat ik terug kwam van de Dam tot Dam werd ik onder het gejuich van mijn vriend de tuin in verwelkomt, bijna alsof daar weer een finish te vinden was. Inmiddels had ik een beetje een inkakker om het zo maar even te noemen en gigantische honger. Natuurlijk had ik wel die Mac Flurry gegeten na de wedstrijd, maar natuurlijk is dat eigenlijk niet voldoende na zo’n afstand. Gelukkig was M. zo lief geweest om boodschapjes te doen en te koken. Wie denkt dat ik na zo’n wedstrijd aan een salade ga heeft het mis trouwens, want ik genoot van 2 heerlijke broodjes kip kebab inclusief heerlijke klodders knoflooksaus.

Na het eten kruip ik even in bad om bij te komen en te ontspannen en ondertussen maak ik een beginnetje aan mijn Dam tot Dam verslag. Als ik uit bad kom maak ik mijn verslag verder af, M. doet nog even de spelling check en dan kijken we lekker nog een serie.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Romy 20.09.2016

  Dat klinkt als een leuke en drukke week. Wat tof dat je naar Milaan bent geweest!

 • Reageer Amanda 20.09.2016

  wat een fijn afwisselend weekje weer!

 • Reageer Yamina 21.09.2016

  Ik vind de groene bol op de header ontzettend tof gemaakt! Leuk bedacht Stacey!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.