Legally-Me: My weekly diary #35

26.09.2016

0000mwd-halve-van-haarlem-001
Afgelopen week was het weer een lekkere drukke en afwisselende week. Met name het weekend zat bomvol leuke activiteiten. Van lunchen op het strand tot met vriendinnen eten, naar Bridget Jones, op kraambezoek en de Halve van Haarlem. Lees alles over mijn afgelopen week in My weekly diary.  0-halve-van-haarlemMaandag
De dag na de Dam tot Dam voel ik toch wel dat ik een behoorlijke inspanning heb geleverd. Die 16 kilometer zijn met name in mijn boven benen te voelen en hoewel het nog wel prima te doen is, ben ik dus wat stijfjes. Lang uitslapen op mijn vrije dag is er ook nog eens niet bij omdat ik om 10:00 uur voor een afspraak in Alkmaar moet zijn. Gelukkig heb ik de rest van de dag wel gewoon lekker vrij en kan ik na mijn afspraak lekker rustig aan doen. Ik besluit bijvoorbeeld om foto’s van de vakantie af te drukken die ik niet veel later gelijk op kan halen bij de Hema. Helaas zijn de lijstjes die we hebben niet allemaal geschikt (in mijn ogen) dus moet ik voor het inlijsten nog even naar de IKEA. Anyway, na het ophalen van de foto’s gaan we naar de supermarkt en krijg ik op weg naar de supermarkt gigantische pijn in mijn buik. Ons plan voor het eten gaat dus overboord….. In een poging dit te verhelpen eet ik een kopje pompoen soep en waag ik me aan een baddersessie van een uur. Gelukkig heeft het effect en voel ik me daarna iets beter als ik naar bed toe ga.

0-halve-van-haarlem1
Dinsdag

Tijd om te werken, maar het uit bed komen is een ramp. Niet alleen heb ik heerlijk geslapen, maar het is ook dag 2 en dus ben ik nog stijver dan ik gisteren al was. Ik neem mij voor om extra veel te bewegen vandaag tijdens het werk in de hoop het er een beetje uit te lopen. Dus tijdens het voorbereiden van mijn lessen trakteer ik extra vaak mijn collega’s op koffie en ik loop met een omweg naar de lokalen om les te geven. Zolang ik maar niet te lang ga zitten gaat het prima, maar als ik een uur achter elkaar heb gezeten is het opstaan een ramp. Als ik klaar ben met mijn lessen ga ik naar huis waar we poging twee gaan doen bij de supermarkt. Gisteren wilden we al andijvie stamppot maken maar toen gooide mijn buik roet in het eten en nu gaan we er voor. Ik ben helemaal niet een aardappel persoon maar dit vind ik stiekem heel erg lekker en helemaal met een gehaktbal ala M. Na het eten werk ik nog een paar uur aan de blog, hoepel ik nog een half uurtje tijdens het kijken van een serie en dan is het al weer tijd om te gaan slapen.

0-halve-van-haarlem2
Woensdag

Vandaag staat er een drukke dag voor de boeg, meer lessen dan gebruikelijk en 3 vergaderingen. Gelukkig heb ik alles al goed voorbereid en ben ik er klaar voor. Daarbij helpt het mee dat ik geen spierpijn meer heb, al kies ik er toch voor om niet voor werk te gaan hardlopen zoals ik de afgelopen weken wel heb gedaan. Omdat ik tot 18:30 les geef ben ik pas thuis als M. al naar voetbal training is en dus eet ik alleen. Stiekem vind ik dat helemaal niet gezellig maar goed, het is niet anders. Na het eten doe ik nog wat dingen aan de blog en stap ik de deur uit om een rondje te gaan hardlopen. Thuis rol ik nog even met mijn foamroller en dan plof ik naast M. op de bank.

my-weekly-diary8
Donderdag
Ik ga het niet mooier maken dan het is, maar over donderdag kan ik niet veel meer vertellen dan dat ik aan het werk was. Mijn eerste les begon om 08:30 dus zorgde ik dat ik al om 07:50 op mijn werk was. Op die manier kan ik rustig nog even koffie drinken, mijn lokaal in orde maken en nog even mijn spullen bij elkaar pakken. Tussen mijn lessen door ben ik druk met mijn lessen voorbereiden en de interne nieuwsbrief die volgende week uit komt. Het kan natuurlijk niet missen dat ik betrokken ben bij die nieuwsbrief en dat vind ik ook alleen maar heel erg leuk. Na mijn laatste les ga ik echter niet door met de nieuwsbrief maar bereid ik alvast mijn lessen voor volgende week voor. Ik ga op een gegeven moment zo op in de stof dat ik de tijd vergeet en pas om 19:42 de deur uit loop richting mijn auto. Thuis heb ik geen zin meer om te koken en M. is ook niet thuis, dus warm ik een restje pompoen soep op en eet ik een boterham. Na het eten plons ik in bad en kruip ik in bed.

0-halve-van-haarlem3-001
Vrijdag
Omdat de les die ik normaal op vrijdag geef is verplaatst naar afgelopen woensdag en omdat ik a.s. maandag moet werken op mijn normaliter vrije dag, ben ik vrijdag niet op mijn werk te vinden. Wel ben ik thuis eerst nog een paar uur aan het werk met de nieuwsbrief en het voorbereiden van een les, maar dan ga ik richting vriendinnetje Femke die onlangs is bevallen van een prachtige zoon. Zo leuk om een vriendin als moeder ineens te zien en man wat is het een prachtig en leuk kindje zeg! Voor de gelegenheid heb ik mijn camera meegenomen en wat foto’s gemaakt van de kleine man. In voorbereiding daarop had ik wat filmpjes gekeken en ik moet zeggen dat ik newborn fotografie echt super leuk vind om te doen, dat zou ik wel vaker willen doen! Na het kraambezoek ga ik weer terug naar huis waar M. mij super lief verrast met sushi als avond eten. Zo lief en lekker!

0-halve-van-haarlem4
Zaterdag

Na lekker lang in bed te hebben gelegen en samen te hebben ontbeten maken we ons klaar om naar het strand te gaan. Het is heerlijk weer en dus besluiten we er lekker van te gaan genieten. We stappen op de fiets en gaan op weg naar het strand. Op het strand blijkt het nog veel lekkerder te zijn dan we hadden verwacht, zo lekker dat we best in badkleding hadden kunnen liggen. Normaliter is het in onze achtertuin lekkerder dan op het strand omdat daar veel wind staat, maar dat was nu niet het geval. We hebben heerlijk 1,5 uur gelopen over het strand waarna we heerlijk hebben geluncht bij Rapa Nui in Bloemendaal. Na heerlijk van het zonnetje te hebben genoten op het strand stappen we weer op de fiets naar huis. In de tuin pak ik nog even wat laatste zonnestraaltjes mee in mijn bikini en dan maak ik me ready om een avondje op stap te gaan. Met vriendinnen hebben we afgesproken om wat te gaan eten en om naar de bios te gaan. We beginnen met een lekkere borrel op het terras waar we een heerlijke pizza eten en daarna nemen we met heel veel andere dames plaats in de bioscoop bij Bridget Jones. Wat een geweldige heerlijke film was dat zeg! Na de bios gaan een aantal van ons nog door de stad in, maar bij mij hakken de wijntjes er flink in dus ik zet koers naar huis.

0-halve-van-haarlem5
Zondag
Als ik wakker word merk ik dat ik gisteren wat wijntjes heb gedronken, maar aan de andere kant voel ik me juist ook heel energiek en happy. Vandaag vindt de halve van Haarlem plaats en ik heb besloten tot het aller aller laatste moment te wachten met de beslissing omtrent deze wedstrijd. Laten we eerlijk zijn, wijntjes zijn niet de beste voorbereiding en voorbereid op een halve marathon ben ik überhaupt niet nu de langste afstand voor mij 16,5 kilometer is geweest. Na het ontbijt besluit ik nog even op bed te liggen en alvast maandag tot en met zaterdag te schrijven voor dit artikel, voor het geval ik hem ga lopen. Uiteindelijk beslis ik dan ook het te gaan doen al is het alleen maar omdat ik daardoor 21,1 km lang aandacht kan vragen voor de nierstichting. Na mijn startbewijs te hebben gehaald kijk ik even bij de overige deelnemers op andere afstanden en maak ik me ready voor de start. Over de wedstrijd ga ik weer een verslag schrijven, die jullie morgen online kunnen vinden. Om even een korte samenvatting te geven: Het viel me alles mee, ik heb me keurig aan mijn doel gehouden om 6:00 per kilometer te lopen en dus niet voluit te gaan, ik heb genoten en het was super!
M. is zo lief om te kijken langs de route en bij de finish en samen gaan we naar huis. Thuis spring ik onder de douche terwijl M. zich op het eten stort, friet met satésaus, sla voor het gezonde idee en frikadellen, daar had ik zin in. Na het eten leg ik de laatste hand aan dit artikel en kruip ik onder een dekentje op de bank.

Tags: , , ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Rosemarijn 28.09.2016

    Haha wat tof dat je gewoon ‘besluit’ even de halve te gaan lopen! Echt knap! Klinkt als een leuke week, ik ben en blijf fan van je havermoutjes 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.