Legally-Me: PLOG – Hardlopen met Evy en een groot diner

14.09.2016

mwd-111-001
Af en toe geef ik jullie door middel van foto’s een kijkje in mijn leven, ook wel een plog genoemd. Afgelopen zaterdag hield ik weer eens een dagje bij wat ik deed en maakte er foto’s van. Van het ontbijt, naar het VSM fit event, een interval training, een bootcamp maar ook een diner voor 10 personen tot nog een stukje taart op de bank. Je leest alles over mijn zaterdag in deze plog.

mwd-112

Het is zaterdag, waar dat normaliter een lekkere luier dag is waarop ik lang uit slaap, is dat dit keer iets anders. Mijn wekker gaat om 07:15 maar ik word zelfs al om 06:30 wakker. Gelukkig heb ik een hele goede reden om zo vroeg mijn bed uit te gaan. Vandaag staat namelijk het VSM fit event op de planning. Tijdens mijn vakantie kreeg ik al een mail met de uitnodiging voor het event en door de omschrijving was ik destijds al gelijk enthousiast, Evy zou namelijk aanwezig zijn. Evy, voor de mensen die haar niet kennen, is een bekende Vlaming die ooit is begonnen met start to run podcasts. In haar eerste lessen heb je als doel 5 kilometer te gaan hardlopen en eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik ooit met haar lessen ben begonnen met hardlopen. Stiekem vind ik het daarom heel erg leuk om haar nu in het echt te mogen ontmoeten, nu zij toch een beetje aan de wieg van mijn hardloop carrière heeft gestaan.

Naast dat ik tijdens het event Evy mocht ontmoeten, komt ook Yvette. In de uitnodiging stond namelijk dat je een plus 1 mocht uitnodigen. Aangezien Yvette en ik elkaar niet super vaak zien maar het wel altijd gigantisch gezellig hebben en altijd genoeg te kletsen hebben heb ik haar gevraagd.

Goed tot zo ver de inleiding en waarom ik zo veel zin heb in het event. Als mijn wekker gaat, spring ik onder de douche en maak ik me ready voor de dag. Tevens zorg ik dat er alvast een toepasselijke ballon in de kamer wordt geplaatst om de verjaardag van mijn vriend alvast te vieren. Hij is dinsdag (als jullie dit lezen, gisteren dus) 30 geworden en hoewel hij niet zo van de vieringen is en al helemaal niet zo graag de aandacht op zijn verjaardag richt vond ik dit nog wel leuk om voor hem te doen.

Het ontbijt is het bekende verhaal, havermout met een kopje koffie, niet heel spannend maar wel heel lekker en na het ontbijt zeg ik M. gedag en ga ik op pad, richting het Amsterdamse Bos. Vroeger, toen ik nog thuis woonde, woonde we praktisch naast het bos en ik heb dus veel herinneringen liggen in het bos. Van fietsen als klein meisje tot het zwemmen in het pierenbadje, varen op de kano vijver en de nodige verjaardagsfeestjes die ik er als kind heb gevierd.

mwd-113
Eenmaal aangekomen bij het Amsterdamse bos parkeer ik mijn auto toevallig achter die van Gaby (blogger van de blog Gaby runs the world) en samen lopen richting de locatie van het event waar we Yvette ook al zien staan. Als we het terrein op lopen zijn we allemaal direct heel erg onder de indruk van de aankleding. Op het grote veld staat een prachtige tent en staan een 6 tal tafels opgesteld die prachtig zijn gedekt. Ik ben gelijk verliefd en maak foto’s, want mocht ik ooit gaan trouwen dan zou het prachtig zijn als we dat in deze stijl kunnen doen bij het diner! Naast de prachtige tafels die gedekt zijn voor de lunch die we later op de dag zullen gaan verorberen, ligt er ook een tafel met pakketjes met ieders naam er op. In het pakketje zit een gloed nieuwe outfit. Niet zo maar een outfit, maar een hele toffe tight van Nike met een mooi grijs shirtje van de H&M. De nodige ooeeeh’s en aaaah’s klinken om me heen als we de pakketten uitpakken, want iedereen is erg onder de indruk van de leuke tight met name.

Iedereen vertrekt naar de pashokjes om zich om te kleden en als we allemaal zijn gehuld in onze nieuwe outfit worden we door zowel VSM als Evy welkom geheten op het event.
mwd-114
Tijdens het praatje van VSM en Evy wordt ons verteld wat we vandaag gaan doen en wat we allemaal kunnen verwachten. We beginnen allereerst met een warming up op het grasveld om ons lichaam voor te bereiden op de activiteiten. Na de door Energy lab verzorgde warming up splits de groep zich in tweeën. Een groep gaat een interval training doen en de andere groep waagt zich aan een bootcamp parcours, wederom onder leiding van Energy lab. Yvette en ik kiezen er voor om te beginnen met de interval training. We beginnen met 5 keer 1 minuut voluit gaan, wat we afwisselen met 1 minuut rustig joggen. De laatste 3 interval rondes bestaan uit 3 minuten vol gas en 2 minuten herstellen tijdens het joggen. Uiteindelijk lopen we 3,5 kilometer en heb ik voor het eerst dit jaar me dus gewaagd aan een intervaltraining, want samen met andere lopers vind ik dat ineens helemaal niet meer zo erg. Hoewel ik gek ben op hardlopen vind ik intervaltrainingen gewoonlijk namelijk echt verschrikkelijk, ik skip ze dan ook altijd. Voor mij gaat hardlopen om het plezier dat ik er in heb en niet om de tijd die ik loop, dus voor mij is het ook geen probleem om die trainingen te skippen.

Na de intervaltraining gaan we wisselen en gaat onze groep zich wagen aan de bootcamp training. Ook dit is voor mij al weer even geleden. Waar ik voor de vakantie nog wekelijks een bootcamp deed heb ik het nu al zeker 2 maanden niet meer gedaan. Gelukkig is het allemaal goed vol te houden. Het rondje bestaat namelijk uit 12 oefeningen die allemaal 1 minuut duren. Dat is prima te doen, de zwaarte zit meestal in het feit dat je, bij een normale bootcamples, het rondje nog zeker 3 of 4 keer moet herhalen.
mwd-115
Na de bootcamp is het tijd om te ontspannen en duiken we allemaal weer de hokjes in om ons te gaan omkleden. We hullen ons in bikini en zullen straks gaan plonsen in het ijsbad. Ik vind het stiekem niet zo fijn om in het publiek in bikini te verschijnen, ik ben daar gewoon een beetje te onzeker voor, maar dat zullen veel vrouwen herkennen. Goed dat ijsbad, met angst en beven deed ik mijn grote teen in het bad en toen ik dat wel mee vond vallen ging mijn hele linker been in het water, gevolgd tot het rechter been. Met twee benen werd het toch wel even goed koud maar toen ik erg echt in ging was het even een flinke overgang. Wat ik echter niet had verwacht is dat het na 30 seconde eigenlijk heel prettig was en ik het heerlijk vond om in het ijsbad te zitten. Na gezellig te kletsen in het ijsbad maken we plaats voor de volgende groep en gaan we in de jacuzzi zitten.
Zo onwijs luxe dat ze dit allemaal voor ons hebben geregeld, ik durf wel te zeggen dat ik nog nooit zo een luxe en goed geregeld event heb gehad, echt bizar. Soms is het wel gek wat je allemaal mag meemaken door je blog en is het ook goed te realiseren hoe bijzonder het is dat je uitnodigingen krijgt voor dit soort dingen.

mwd-116
De jacuzzi is heerlijk en zeker met het zonnetje er bij zou ik er wel de hele middag in willen zitten. Dat zou echter zonde zijn van het heerlijke lunch buffet dat voor ons is voorbereid door Sophie Eats. Jullie zijn hierboven de foto’s en volgens mij loopt jullie bij het kijken naar de foto’s het water al in de mond. Het was zo geweldig lekker! Wat je ziet is een salade van geroosterde broccoli, een salade met bonen en radijs, spelt boterhammen, quinoa burgertjes, kwark met rabarber compote en een sapje van sinaasappel en wortel. Ziet er heerlijk uit toch?
mwd-117
Tijdens het eten zitten we lekker te kletsen als Evy plaats neemt bij ons aan tafel. Het is zoals gezegd heel tof om haar eens te mogen ontmoeten en we mogen onze vragen aan haar kwijt. Waar we vooral benieuwd naar zijn is hoe ze al weer zo strak is nadat ze 8 weken geleden is bevallen van haar tweede kindje. Echt bizar hoe goed ze er al weer uit ziet! Ik heb niet de illussie dat ik dat in 8 weken voor elkaar krijg als ik ooit een kindje op de wereld heb gezet. Wel zou ik willen sporten tijdens een zwangerschap, ik zie bij ons in de buurt altijd van die groepjes vrouwen met dikke buiken die trainen met Mom in Balance en dat vind ik er echt super leuk uit zien. Dus mocht ik ook zwanger zijn dan zou ik dat denk ik wel doen. (No worries mensen, ik ben niet zwanger, maar aangezien zoveel vriendinnen nu zwanger zijn word ik de laatste tijd met dit soort onderwerpen bestookt).

Anyway, Evy vertelde ons tijdens de zwangerschap veel te hebben gesport en ook nu al weer aan de slag te zijn. Ze is zelfs bezig met een app te ontwikkelen voor zwangere vrouwen om ze te laten zien welke oefeningen je kunt doen als je zwanger bent. Haar andere tip was om niet teveel te snaaien. De laatste ligt natuurlijk wel voor de hand maar lijkt me best lastig.
pictures5
Uiteindelijk is het event  iets na 1 uur afgelopen en dan lopen we richting de auto. Door alle activiteiten hebben Yvette en ik nog niet echt de gelegenheid gehad bij te kletsen, dus doen we dat even bij de auto en . Op de terug weg cross ik nog even langs de wasstraat en dan ga ik snel naar huis. Vanavond hebben we, met ons zelf er bij, namelijk 10 man over de vloer die komen eten. Zoals gezegd wordt M. dinsdag 30 en ik vond dat we dat niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan en dus organiseren we een etentje met zijn familie. Als ik thuis kom moet ik wel gelijk flink aan de slag want hoewel de taarten al zijn gebakken en klaar zijn moet er ook nog ‘gewoon eten’ op tafel komen. Gelukkig vind ik groente snijden heel erg leuk en vindt M. het leuk om vlees en vis te marineren, snijden en bakken. We hebben dus een lekkere taakverdeling in de keuken!

Na het voorbereiden van het eten zelf komt het leukste deel, de aankleding van de tafel. Omdat de tafel eigenlijk maar net kan met 10 man is het wat proppen en ziet het er niet zo fancy en gelikt uit als ik zou willen, maar met een takje lavendel op ieder bord en mooie glazen en schaaltjes vind ik toch dat we een heel eind komen.

We maken trouwens Vietnamese springrolls, nou ja, we bereiden de ingrediënten voor en iedereen kan dan zelf de springrolls maken. Het fijne van dit gerecht is dat iedereen lekker zelf kan maken en eten wat hij wil, dat het goed voor te bereiden is en dat we tijdens het eten zelf ook kunnen genieten en niet de hele tijd in de keuken hoeven te staan. Met een diner voor 10 man is dat wel zo fijn natuurlijk!

Zodra we klaar zijn, ik me heb opgefrist en ik net wil gaan zitten, komen de gasten langzaam binnen gedruppeld. Als ik eenmaal zit krijg ik even een kleine energie dip omdat ik eindelijk even rustig aan kan doen, maar misschien hakt het wijntje er ook wel een beetje in. We beginnen gewoon met een lekkere borrel buiten, ook daar passen alle gasten maar net op de loungeset met een stoel er bij, tsja we zijn nu eenmaal niet echt ingericht op het hebben van zoveel gasten moet ik eerlijk zeggen.

Na de borrel gaan we lekker aan tafel. We hebben met z’n alle dit gerecht als eens gegeten bij de ouders van mijn vriend toen zij net terug kwamen uit Vietnam dus het concept is voor iedereen bekend. Mocht je ooit eens een grote groep mensen over de vloer krijgen is dit wel echt een aanrader, het is niet super intensief om voor te bereiden, betaalbaar, maar wat ik zelf dus heel fijn er aan vind is dat je tijdens het eten zelf lekker aan tafel kan zitten en niet alleen maar met gerechtjes in de weer bent.
pictures6
Na het eten kletsen we gezellig door en laten we ondertussen het eten een beetje zakken terwijl wij rustig de tafel afruimen en de vaatwasser inruimen. Met zo veel mensen is zo’n ding wel echt een zegen hoor! Terwijl de rest zijn koffie en thee bestellingen door geeft aan M. ga ik aan de slag met de taarten. Ik heb er 2 gebakken, een 5 lagen tellende cheesecake en een Key West Lime Pie (recept komt zaterdag online). Nu maak ik die cheesecake zo’n 6 keer per jaar (het is de favoriet van M.), maar stiekem vind ik de Key West Lime Pie een spannend experiment. Zelf heb ik alleen nog maar een beetje geproeft toen ik het mes met mijn vinger schoonmaakte, maar hoe de taart in zijn geheel is, is ook voor mij afwachten. Wellicht herken je het, een nieuw recept is altijd even spannend. Maar als de oma van M. een hap neemt en giga enthousiast is weet ik genoeg, hij is gelukt. Zelf neem ik ook een stukje en van M. krijg ik er een award voor, zo goed als dat hij is (volgens hem).

Na de taart is het inmiddels al laat aan het worden en gaan onze gasten huiswaarts. Wij ruimen het huis op en ploffen dan op de bank met nog een klein stukje taart, gewoon omdat het kan.

 

 

Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Bente 14.09.2016

  Dat ziet er uit als ene hele drukke, maar hele gezellige en toffe dag!

  Aah en over iets meer dan een week (volgende week donderdag) wordt onze nieuwe keuken geplaatst, inclusief vaatwasser (de eerste keer in mijn leven dat ik er 1 heb) en ik kan niet wachten! Heb ook zoveel zin om weer lekker te kunnen koken en bakken! Anyway, ik dwaal af vanuit mijn enthousiasme ;): lekker dagje dus! En ik ben benieuwd naar het recept 🙂

 • Reageer Irma 14.09.2016

  Wat klinkt dat als een heerlijke dagje zeg! En haaallooo, die cheesecake!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.