Legally-Me: PLOG jumping fitness, voor de klas en film opnames

13.09.2016

mwd-16-001    Af en toe geef ik jullie doormiddel van foto’s een kijkje in mijn leven, ook wel een plog genoemd. Afgelopen donderdag hield ik weer eens een dagje bij wat ik deed en maakte er foto’s van. Van het ontbijt tot voor de klas staan, een kennisclip opnemen in de studio, een sauna lokaal tot en met het bezoeken van het Asics event, een onwijs gave trampoline workout en een welverdiende douche. Je leest alles over mijn donderdag in deze plog.


mwd-17
Waar ik het vorig schooljaar 4 tot 5 dagen in de week deed, voor dag en dauw, voor 6 uur mijn welker zetten, ben ik het nu niet meer gewend. Missen doe ik het totaal niet, maar die ene keer in de week dat ik om 08:30 al les moet geven is het niet anders en dat is ook prima. Na wat lastig wakker te zijn geworden spring ik onder de douche en is het tijd om me een beetje toonbaar te maken voor de dag. Het is bloedheet, maar ik moet er toch een beetje netjes en toonbaar uitzien voor de klas, lastig. Ik kies uiteindelijk voor een van mijn nieuwe jurkjes uit Amerika (gekocht bij de Banana Republic) met een oud jasje van de Mango. Een beetje warm, maar een dun zwart jasje heb ik niet en een vestje vind ik het net niet doen. Anyway black and white niet geheel verrassend aangezien het me maar niet lukt om kleur te kopen. Tijdens mijn make-up kijk ik verlekkerd naar mijn stapel nieuwe sokken, het duurt hopelijk nog heel lang voor dat ik ze kan dragen, maar stiekem vind ik dat ook wel weer erg zonde, ze zijn zo leuk!

Eenmaal beneden ga ik aan de slag met mijn ontbijt. Waar deze uit bestaat zal geen verrassing zijn, ik geloof namelijk niet in variëren met het ontbijt. Althans, voor mij is dit gewoon de beste, lekkerste en fijnste optie. Tijdens het ontbijten kijk ik altijd naar het nieuws en goedemorgen Nederland op npo1. In het programma is Pia Dijkstra te gast en verteld over haar wetsvoorstel omtrent het actieve registratie systeem voor donoren dat die dag in de kamer wordt behandeld. Al jaren ben ik zelf groot voorstander van dit systeem en pleit ik hier voor. Het is voor mij zelfs reden geweest om er diverse artikelen over te schrijven. Goed, van donoren naar mijn tanden, want die moeten immers na het ontbijt worden gepoetst.

mwd-18
Vervolgens stap ik in de auto en rij ik richting Leiden. De weg die ik rij is geen snelweg maar een provinciale die me langs de duinen leidt. Een prachtige weg waar ik meer dan eens herten zie lopen aan de kant van de weg. Zo leuk om te kunnen rijden door mooie natuur! Als ik aan kom op mijn werk en mijn auto heb geparkeerd, pak ik snel mijn spullen en ga direct naar het lokaal waar ik zo les geef. Ik ken deze klas nog niet en het is de eerste keer dat ik dit vak ga geven, maar nerveus of zenuwachtig ben ik zeker niet! Ik heb er zin in. Wellicht ook door mijn instelling verloopt de les ook op die manier, lekker relaxed en ontspannen. Sterker nog, de leerlingen vinden het spannender dan in zelf. (Stiekem best schattig). Voor wat betreft de leerlingen is de overgang best groot van het mbo naar lesgeven op het hbo.

Voor mij zit het grootste verschil in de manier hoe de leerlingen de les beleven. Waar bij het mbo de leerlingen heel nieuwsgierig zijn naar de docent, het liefst heel veel over je prive leven horen en spannende casussen willen horen over de stof is dat bij hbo’ers heel anders. Die zitten stil te luisteren, hebben die spannende casussen minder nodig en durven echt niet te vragen of ik een vriend heb, hoe oud ik ben en al helemaal niet of ik trouwplannen en een kinderwens heb. Beide vind ik heel erg leuk, ik vond het persoonlijke bij het MBO onwijs leuk en ik vind het veel meer inhoudelijke juist weer heel leuk aan het HBO.

Maar goed, na mijn les loop ik snel naar de studio die wij hebben in het gebouw. De studio, inclusief professionele camera’s, green screen en ga zo maar door is bedoelt om educatieve filmpjes op te nemen. Zelf ben ik heel erg voorstander van dit soort methodes omdat ik denk dat het goed aansluit bij de belevingswereld van de studenten. Vandaag neem ik samen met een collega een filmpje op over hoe je een wettenbundel moet gebruiken. Voor de niet juristen onder jullie, je kunt je voorstellen dat die dikke wetboeken een handleiding hebben qua hoe je ze moet gebruiken, hoe je er in moet zoeken en hoe je een artikel moet citeren. We zijn lekker bezig en in 1 take staat het filmpje er op. Het blijft tof dat we dergelijk goede faciliteiten hebben in het gebouw om het te maken en ik voel me echt net Eva Jinek als ik zo achter de desk sta, ik kan er wel aan wennen hoor!

Na de opname ren ik door naar een lokaal waar ik samen met de helft van mijn collega’s een vergadering heb. Ook na de vergadering is het weer rennen, ik heb een half uur om te lunchen en om naar het buiten gebouw te lopen waar ik straks weer les ga geven. Tsja, vandaag is even wat drukker dan gebruikelijk, maar dat vind ik niet erg, dan blijf je tenminste bezig en gaat de tijd heel snel. Mijn lunch bestaat trouwens uit rijstwafels met avocado en kipfilet. De sla die ik bij me heb zou volgens de datum nog goed moeten zijn maar helaas ruikt hij heel vreemd en durf ik het niet aan hem te eten. Met mijn buik neem ik dan liever geen risico….

Ook de volgende les gaat weer goed, al is het in de klas gigantisch warm, 30 graden! Het is lastig om iedereen met zijn aandacht bij de les te houden als het zo warm is. Maar man wat ben ik trots dat ze allemaal heel ijverig mee doen en heel hard aan het werk gaan! Zelf heb ik het ook giga heet, mijn jasje is echt veel te warm voor deze temperaturen, en ik ben blij als ik na de les buiten kom en hem heel even uit kan doen om af te koelen.

Het stuk van het buiten gebouw naar het hoofd gebouw is 5 minuten lopen en man wat is het fijn om even frisse lucht te hebben en even lekker in beweging te kunnen zijn tijdens je werk. Eenmaal binnen neem ik lekker wat te drinken en werk ik nog wat vooruit aan mijn lessen voor de komende week en ga rond 17:30 richting de auto.

mwd-19

In de auto is het giga heet dus ik doe lekker mijn dak open ter verkoeling. Ik ben nog steeds zooooooo blij met mijn auto, echt niet normaal. Ik dacht dat het na een paar maanden wel wat minder zou worden maar er verschijnt nog steeds een dikke glimlach op mijn gezicht als ik hem zie staan! Goed, in de auto luister ik naar de eendagsvlieg tot 100 bij de Coen en Sander show op 538 en ondertussen eet ik een kokosmakroon die ik nog over heb van de foodnight in de Javastraat. Heel fijn dat ik die nog heb want echt tijd om verder te eten heb ik niet. Eenmaal in Amsterdam parkeer ik mijn auto en loop ik naar de Run2Day waar ik natuurlijk weer allemaal bekende zie en door Asics word ontvangen met een goed gevulde goodiebag. Ik krijg de nieuwe Asics dynaflight schoenen, speciaal besteld omdat mijn maat blijkbaar erg lastig is… een mooie broek, top en sport bh! Na mij te hebben omgekleed wacht ons een welkoms praatje en dan gaan we aan de slag.

Het is behoorlijk warm buiten en onze kleding is dat ook dus het wordt al snel een zweterig rondje. Daarbij moet ik ook altijd best wel even wennen aan nieuwe schoenen en loopt dat de eerste 20 kilometer nooit zo comfortabel dus ik was stiekem heel blij dat we na 3 km aan kwamen bij de locatie van onze workout. Ja je hoort het goed, we gingen namelijk niet alleen hardlopen maar ook vliegen, net als de schoen. We werden welkom geheten in een zaal vol met trampolines voor een workout die Jumping Fitness heet. Misschien heb je wel eens zo’n tof filmpje op youtube of facebook voorbij zien komen, het is springen op muziek en schijnt super intensief te zijn.

Dat het intensief is blijkt al snel als iedereen flink begint te zweten en mijn horloge aan het einde van de workout aangeeft dat ik bijna 500 calorieën heb verbrand! Het is niet alleen intensief maar vooral ook heel erg leuk. Dansen vind ik leuk en eigenlijk zijn dit een soort kleine pasjes op muziek maar dan op een trampoline, echt heel erg leuk! We zijn allemaal goed moe en bezweet en rennen op een rustig tempo terug naar de Run2Day. Omdat vrijwel iedereen zijn parkeer meter bijna afloopt, zo ook die van mij, scheiden al snel onze wegen en stap ik in de auto naar huis.

mwd-110

Eenmaal thuis heb ik giga honger. Onderweg heb ik nog gedacht aan het halen van een mc flurry maar omdat ik er niet pal langs rij kon ik me beheersen. Eenmaal thuis eet ik zo snel een bak yoghurt weg dat ik vergeet een foto te maken. Maar omdat de yoghurt lekker is maar ik zo veel heb verbrand gooi ik er ook nog maar een bakje met chipjes tegen aan. Wat trouwens resulteert in een giga lelijke selfie…..Maar goed chips, nu we het daar toch over hebben, ik heb iets heel geks, maar echt heel gek. Jullie weten dat ik gek ben op chocolade en helemaal die van Tony’s. Maar sinds ik terug ben van vakantie word ik kots misselijk van chocolade (nee ik ben niet zwanger) heb ik ook geen zin meer in chocolade en vind ik het zelfs niet eens echt lekker…. hebben jullie dat wel eens gehad? Ik vind het helemaal niet erg hoor, ik bedoel het is zelfs wel fijn om niet meer iedere week 1 a 2 repen weg te werken, maar het is wel gek toch?

Anyway, dit was mijn donderdag. Door alle drukte kwam hij wat later dan gehoopt de plog, maar hopelijk maakt dat hem niet minder leuk.

 

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Femke 13.09.2016

    Wat een drukke dag. Jeetje joh, lesgeven als het 30 graden is in je lokaal lijkt mij geen pretje. Succes vandaag en morgen, dan wordt het weer zo warm! Dat van die chocolade herken ik, ik eet alleen nog maar af en toe een beetje pure chocolade in mijn kwark.

  • Reageer Aurelie 13.09.2016

    Fijne plog! Dat event van Asics zag er super leuk uit. Zo’n trampoline workout lijkt mij wel ontzettend intensief.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.