Legally-Travel: 10 dingen om te zien en doen in Londen

03.09.2016

Doen in Londen
Londen, het is een van mijn favoriete steden in Europa. De musicals op Westend, de prachtigste winkels op Kensington Highstreet, droomhuizen in Nothing Hill en prachtige schilderijen in the National Portrait Gallery. Het is maar een greep uit de dingen die voor mij Londen maken tot een van die favoriete steden. Vorige week had ik het geluk weer even terug te mogen zijn in deze prachtige stad en vandaag geef ik je alle in’s en outs en natuurlijk de Londen Hotspots.
Londen is een stad waar ik mooie herinneringen aan heb. Het was in februari 2012 dat ik de stad voor het eerst bezocht, de eerste keer dat ik alleen vloog en alleen weg ging. Het was voor mij een manier om even een paar dagen weg te vluchten van mijn scriptie stress en om die stad waar ik al zo lang over droomde te gaan bekijken. Inmiddels ben ik er verschijnende keren geweest, alleen, maar afgelopen kerst ook met M. De stad blijft favoriet en het is dan ook niet zo gek dat ik een bezoek aan deze stad met beide handen aangreep. Hieronder een kleine greep uit de dingen die je in Londen kunt doen. Uiteraard is er nog veel meer te doen in Londen, denk bijvoorbeeld aan de vele parken, Camden Town, Royall Albert Hall en ga zo maar door.

1. Musical op Westend
Hoewel de volgorde strikt willekeurig gekozen is, vind ik het bezoeken van een musical in Londen wel echt een enorme aanrader. Natuurlijk hebben we geweldige musicals in Nederland, maar de kwaliteit op Westend ligt toch echt een stuk hoger. Naast het verschil in kwaliteit zijn er nog een groot aantal redenen op te noemen waarom je een musical zou moeten bezoeken als je in Londen bent. Zo zijn de theaters in Londen over het algemeen oud en hebben daardoor veel sfeer, het ademt echt theater kun je zeggen. De theater beleving wordt hierdoor al heel anders, maar ook omdat je bijvoorbeeld in Londen mag eten en drinken tijdens een voorstellen, iets dat in Nederland ten strengste verboden is. Wat ik ook een groot voordeel vind aan musicals in Londen is de taal. Hoewel we in Nederland nu ook steeds vaker musicals zien waarvan de liedteksten niet zijn vertaald blijven een groot aantal musicals bekende nummers toch in het Nederlands ten tonele brengen. Natuurlijk best leuk, maar die hits van ABBA vind ik in het Engels toch echt een stuk beter klinken dan in het Nederlands! De laatste reden waarom het bezoeken van een musical op Westend op je to-d0-list zou moeten staan is omdat de prijzen een stuk aantrekkelijker zijn. Als je op de dag zelf (of max 3 dagen vooruit) een ticket koopt bij een van de vele ticket shops in het centrum, betaal je doorgaans de helft van de reguliere prijs. Aangezien musicals vaak gelijk staan aan hele dure kaarten dus geen overbodige luxe! De musicals die ik oa. heb gezien op Westen zijn: Wicked, Funny Girl en Phantom of the Opera.

Doen in Londen
2. Big Ben & House of Parliament
Het is natuurlijk een inkoppertje, maar als je in Londen bent moet je natuurlijk toch even een bezoek brengen aan het bekendste bouwwerk van de stad, de Big Ben. Dit bouwwerk, dat al meer dan 150 jaar oud is, staat langs het water van de Theems. Zodra je in de buurt komt van dit iconische gebouw zul je worden omgeven door selfie nemende en fotograferende mensen. Vanaf de brug bij de toren zie je ook het bekende millennium reuzenrad, ben je om de hok bij de Wesminster Abbey, het House of parliament en Downing street 10, de ambtswoning van de Britse premier.

Doen in Londen
3. Buckingham palace + wisseling van de wacht
Hoewel ons eigen koningshuis erg leuk is, vind ik het Britse koningshuis toch een hoger sprookjes gehalte hebben. Een koningin die in een echt kasteel woont – laten we eerlijk zijn, die villa van onze koning kan daar niet aan tippen- en dagelijks een ceremoniële wisseling van de wacht. Als je naar Londen gaat, check dan altijd even de site voor het schema inzake de wisseling van de wacht. De dagen en frequentie hiervan is namelijk afhankelijk van de maand waarin je er bent.

4. Shoppen in Harrods
Hoewel je het wellicht niet zou verwachten is warenhuis Harrods nog ouder dan de Big Ben. Met een oorsprong in 1842 telt Harrods al heel wat jaren mee. Dit gigantische warenhuis is zo luxe dat geen enkel warenhuis in de wereld er ook maar enigszins mee te vergelijken is. Hoewel het pand van buiten al prachtig is en je, je met gemak een uur kunt vermaken door louter naar de prachtige vitrines te kijken is het zeker de moeite waard om naar binnen te gaan. Binnen word je omringd door luxe, marmer, goud en heel veel personeel. Of je nu op zoek bent naar een broodje om te gaan eten, een designer tas, kleding, schoenen of een boek, ze hebben het bij Harrods. Sterker nog; je kunt ook sporten in de winkel en er is zelfs een zwembad! Heb je maar kort de tijd, zet dan een alarm want voor je het weet ben je helemaal weg gedwaald tussen al die designer jurken en ben je een paar uur verder.

Naast Harrods is Londen sowieso een geweldige stad om te shoppen, dus sla ook zeker Regent Street, Oxford Street en Kensington High Street niet over!

Camera Uploads24
5. Op de foto met een rode telefoon cel
Do I need to say more? We kennen ze allemaal wel uit serie’s en films en ze vormen een vertrouwd beeld in het Londense straatbeeld, de rode telefooncellen. Als je in Londen bent hoef je echt niet een belletje naar het thuis front te plegen vanuit de cel, maar een foto kun je natuurlijk niet overslaan!

6. Lopen over de Tower Bridge
Ook hiervoor geldt weer een beetje het zelfde, je kent het beeld uit de serie’s en films. De brug is dan ook een hotspot waar je in Londen niet om heen kan en die je echt gezien moet hebben. Een bezoek aan de brug is tevens goed te combineren met een bezoek aan de tower of London waar je de Britse Kroonjuwelen kunt bewonderen.

DSC01460
7. Piccadilly Circus in het donker bezoeken
Piccadilly Circus is Times Square in het heel erg klein. Dit plein, dat grenst aan Regent Street en een doorgaande weg vormt richting Leicester Square heeft namelijk de zelfde iconische verplichte bill- en tv borden. Hoewel het er overdag al erg druk is en deze borden goed zichtbaar zijn, komen ze in het donker extra goed tot hun recht. Genoeg reden dus om even langs te gaan.

Camera Uploads25
8. Wegdromen bij de prachtige huizen in Nothing Hill
Ze zijn onbetaalbaar en de meeste staan zelfs leeg. Toch is het zwijmelen geblazen als je door de wijk Nothing Hill loopt. De prachtige huizen in maagdelijk wit zijn in werkelijkheid beleggingsobjecten voor de rijke der aarde. Het mag de pret niet drukken. De sfeer in de wijk is, ondanks het feit dat veel van de huizen leeg staan, geweldig en het is heerlijk om even weg te zwijmelen. Bezoek in het weekend ook eens de Portobello Road market welke bekend staat om de tweedehands kleding en antiek.

9. Bezoek een van de vele gratis musea zoals ‘The British museum’
In Londen zijn de musea gratis. Hoewel je voor specifieke, en vaak tijdelijke, tentoonstellingen wel dient te betalen biedt het je de gelegenheid om diverse musea te bekijken. Londen telt vele prachtige musea, maar de bekendste van hen is toch wel the British Museum. Hoewel je denkt dat het gebouw je van buiten al verbaasd wordt deze verbazing binnen alleen nog maar groter door de grote blauwe glazen koepel die zich midden in het museum bevindt. Naast het British Museum, ben ik zelf ook groot fan van de National Portrait Gallery. In dit museum vind je naast prachtige portret schilderijen ook vele portret foto’s van de bekende der aarde.

10. Loop rond bij Covent Garden
Het huis van de staat artiesten, het onderkomen van vele leuke winkeltjes en de plek om te gaan eten is toch wel Covent Garden. Deze (grotendeels) overdekte marktplaats is in zowel zomer als winter een hotspot om te bezoeken. Van Laduree tot Le pain qoutdien je vindt er voor ieder wat wils. Ook de winkels om covent garden heen zijn zeker aan te raden, je vindt in de kleine straatjes namelijk de leukste kleine boetiekjes.

Naast dat er natuurlijk allerlei leuke dingen te doen zijn in Londen, heb je ook nog wat brandstof nodig in de vorm van eten en heb je in de avond een dak boven je hoofd nodig waar je heerlijk kunt slapen. Ook voor deze gelegenheden heb ik nog een paar tips voor jullie!

To Sleep
Londen is als menig stad in Europa geen goedkope plek om te overnachten. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om in een hostel een bed te boeken. Zelf was mijn ervaring in 2012 in het hostel geen doorslaand succes dus boek ik tegenwoordig liever een iets luxueuzer verblijf. Nu heb je natuurlijk ook in hotels weer verschillende opties, je kunt voor super de luxe gaan of voor verzorgd basic. Afhankelijk van je budget en wensen mijn twee tips voor hotels waar ik beide erg tevreden over ben!

chambre3
Ibis London Euston
Wil je voor een iets goedkoper hotel gaan dat toch van alle gemakken voorzien is en centraal gelegen is, dan is dit hotel echt een aanrader. het Hotel ligt op een kleine 10 minuten lopen van het bekende Kings Cross station en beschikt over prima kamers die van alle gemakken voorzien zijn. Verwacht hier geen luxe 5 sterren gedoe, maar een ideaal hotel voor een city trip, wanneer je immers amper op je kamer aanwezig bent. Bij een city trip vind ik de ligging eigenlijk het meest belangrijke en aangezien op steenworp afstand zit van de underground ben je binnen een mum van tijd bij alle high lights. Ook als je liever te voet de stand ontdekt is de locatie ideaal, in zo’n 25 minuten ben je op Piccadilly Circus, het bruisende hart van Londen.

pullman-london-st-pancras
Pullman London St. Pancras
Wil je echt een luxe beleving en naast genieten van het prachtige Londen ook nog eens tot rust komen? Dan kan ik je het Pullman hotel van harte aanbevelen. Hoewel dit hotel 4 sterren heeft volgens de website heb ik de ervaring van mijn leven gehad en krijgen ze er van mij minstens 5. Een portier die keurig de deur voor je opent als je aankomt, een warm welkom met macarons op de kamer als je bent aangekomen, een heerlijk breed bed en een prachtige badkamer. Naast de ambiance in het hotel kijk je ook je ogen uit. Het interieur en de vormgeving is namelijk verbluffend, net als het uitzicht dat je vanaf iedere verdieping hebt over de stad. Het kost misschien iets meer, maar de beleving is het zeker dubbel en dwars waard!

To Eat
Chipotle – Wat baalde ik als een stekker toen ik vorige week na het dinner een Chipotle zag zitten. Deze keten met Mexicaans eten is absoluut geen fancy restaurant om romantisch te gaan dinneren maar is een welkome afwisseling in het vrij dure Londen. In Amerika heb ik meerdere malen mogen eten in dit restaurant en ik was echt verbaasd of de kwaliteit en smaak. Mocht je dus op zoek zijn naar een relatief goedkope maaltijd dan ben je hier aan het juiste adres.
Byron burgers – Ze zitten verspreid over de hele stad, Byron Burgers. De zaak, die erg Amerikaans aan doet, serveert heerlijke burgers, maar ook salades en pasta’s. Hoewel ik de burgers erg lekker vind, zijn het toch de zoete aardappel frietjes die mij hier telkens naar binnen weten te krijgen.
Snog – Frozen yoghurt is een favoriete lunch van mij, zeker als het lekker weer is. Na wat zoeken bleken ook in Londen er meerdere restaurants te zitten die dit verkochten, waarvan Snog de bekendste is. Op plaatsen zoals China Town en bij de Millennium dome vind je Snog bijvoorbeeld.
Honest Burgers – Ben je wel gek op burgers maar eet je liver geen vlees, ga dan eens naar Honest Burgers, hier hebben ze echt heerlijke vegetarische burgers. Ook vlees eters komen hier aan hun trekken, want de veggie burgers zijn zo lekker dat je vlees totaal vergeet.
Squirrel – In mijn favoriete buurt van Londen, Kensington, liggen meer vegan restaurantjes, squirrel is er een van. Hier hebben ze een kaart waar je zo hebberig van wordt dat je er eigenlijk een week lang zou willen eten. Ben je hier in de buurt, ga hier zeker dan een keer langs, al is het alleen maar vanwege de inrichting!
Joe & The Juice – Voor de mensen die wel eens in Scandinavie zijn geweest is dit geen onbekende en ook in Amerika heb ik een enkeling gespot. In deze tent kun je terecht voor een gezonde lunch, een gezonde snack en heerlijke sapjes. De kaart heeft voor ieder wat wils, ook als je gewoon een koffietje wilt.
Muriel’s Kitchen – Of je nu een glutenallergie hebt of niet, hier eet je de meest goddelijke chocolade taart die je ooit in je leven tegen gaat komen. Maar ook als je gewoon wilt ontbijten, lunchen of dineren ben je hier aan het goede adres!

Ben jij wel een in Londen geweest en wat vond jij het leukste? 

Tags: , , , , ,
Categorie: Legally-Travel, Londen
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Dees 03.09.2016

    Leuk…..wil ooit nog naar londen

  • Reageer Roos 04.09.2016

    Leuk om te lezen dat je Kensington zo leuk vindt! Ik heb 1,5 jaar vlak bij Kensington highstreet gewoond (of Ken High, zoals de Londenaren Ziegfeld;) ) erg fijne winkels inderaad! Woon nu in Clapham, ten zuiden van de Thames. Is wat minder centraal, maar wel erg Londens – misschien iets voor een volgende keer?

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.