Fit & Food met: Fleur

26.10.2016

20160425_113638
Iedere woensdag vraag ik een inspirerende sporter het hemd van het lijf in de rubriek Fit & Food met. Vandaag in de rubriek Fit & Food met: Fleur. Hardlopen en gezond eten werden haar met de paplepel ingegoten en onlangs liep ze in Amsterdam haar tweede marathon. Vandaag lees je alles over Fleur in Fit & Food met: Fleur.


Introductie:

Hai ik ben Fleur, 34 jaar en woon samen met mijn vriend en Jack Russel in het mooie Alkmaar. Hardlopen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader loopt al langer hard dan dat ik oud ben en was als kind verzot op atletiek. In mijn late puberjaren kreeg ik andere prioriteiten en liet ik het sporten links liggen, een keuze waar ik vandaag de dag veel spijt van heb! Een aantal jaar geleden ben ik weer begonnen met lopen, toen voornamelijk om mijn hoofd te legen, nu omdat ik simpelweg niet meer zonder kan.

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Ik begin de week meestal goed door op maandagochtend een lekker rondje te lopen, de tijd die ik heb bepaald de afstand. Op dinsdag en donderdag ben ik in de sportschool te vinden voor core en krachttraining. Soms verruil ik de sportschool voor het zwembad om een uurtje baantjes te trekken! Op woensdag, vrijdag  en één dag in het weekend loop ik hard. De ene keer een interval,  de andere keer een lange duurloop. Graag loop ik in het weekend in de duinen, heerlijk die rust!

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
HARDLOPEN!

3. Hoelang sport je al?
Zoals ik in de introductie al aangaf liep ik op jonge leeftijd al hard. Na een lange pauze, waarin ik helemaal niet sportte, pakte ik het ongeveer 4 jaar geleden weer op.

20160715_091451
4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Het liefst loop ik in een short, top of t- shirtje. Tijdens echte koude dagen draag ik een lange tight, maar ik probeer dat moment altijd zolang mogelijk uit te stellen.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Heb je even? Er zijn veel sporten waarvan ik niet begrijp dat ze onder de categorie sport vallen, darts bijvoorbeeld.  Maar ieder zijn ding!

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Beide seizoenen hebben hun charme, ik functioneer alleen beter in de winter.

7. Cardio of Kracht training?
CARDIO!

downloads3
8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Ik liep in April de marathon van Rotterdam,  dit was mijn eerste marathon helaas ging het helemaal niet als gepland en heb ik er niet tot weinig van genoten . Ik wilde graag nog een keer een marathon lopen en dan volop genieten. Dat deed ik onlangs in Amsterdam, met een big smile liep ik de finish over. Ja op mijn tweede marathon ben ik het meeste trots!

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Ik vind hardlopen zo fijn dat ik eigenlijk geen motivatie nodig heb om naar buiten te gaan.

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
10 kilometer lopen onder de 50 minuten.

desktop2
11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Van huis uit heb ik meegekregen dat gezond eten erg belangrijk is, het gaat eigenlijk vanzelf. Ik weet niet beter!

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Zelfgemaakte gado gado met een pittige pindasaus, uiteraard ook zelfgemaakt!

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Naturel chips

photogrid_1476704228281
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
Ontbijt: het liefst ontbijt ik met fruit, veel fruit. Vandaag ontbeet ik met 2 bananen,  kiwi en wat aarbeien. 2 koppen zwarte koffie en een kop kruidenthee
Tussendoor: rijstwafel met paprikaspread van zonnatura en kiemen
Lunch; 2 boterhammen,  met pindakaas en gebakken banaan.
Tussendoor: appel en een handje ongebrande pinda’s
Diner: een salade van boerenkool met pompoen, kiemen en 2 volkorenwraps met zelfgemaakte hummus.
Tussendoor: fruit bij de thee en een rijstwafel met pindakaas

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Doe waar je gelukkig van wordt, laat je niet beïnvloeden door de social media hype en drink water, veel water!

Wil jij zelf een keertje shinen in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar stacey@legally-brunette.nl

 

Tags: , , , ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Anne 27.10.2016

    Je leest alles over Charlotte in fit en food met Fleur? Ingewikkeld wel!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.