Legally-Food: Carrot Cake met healthy frosting

28.10.2016

Carrot cake met Healthy Frosting
Nu het in de avonden weer vroeg donker is, het koud wordt en de kaarsjes hun intreden weer doen in het huis, is ook mijn zin om taarten en cake te bakken weer helemaal terug van weggeweest. Nog steeds probeer ik mijn baksels zo gezond mogelijk te maken, maar ook zo lekker mogelijk. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijk recept in petto, namelijk een carrot cake met healthy frosting.
Mijn favoriete herfst cake is de pompoen cake die ik enkele jaren geleden al eens op mijn blog zette. Maar soms wil je weer eens wat anders en dus verving ik de pompoen voor worteltjes. Uit een ander recept haalde ik de bereidingswijze voor healthy frosting en zo maakte ik mijn nieuwe variant van een carrot cake. Naast het wortel taart recept, wortel koekjes en de carrot cake havermout, nu dus ook een carrot cake recept.


Benodigdheden voor de cake:

250 gram wortel
2 eiwitten
1 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
2 theelepels koek & speculaas kruiden
6 eetlepels kokosbloesem suiker
150 gram boekweit meel
100 gram rozijnen
5 eetlepels ongezoete amandelmelk

Benodigdheden voor de frosting:

350 gram Cashewnoten
2 eetlepels gesmolten kokosolie
Het sap van 1 citroen
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 tl vanille essence

Bereidingswijze:

 1. Laat de cashewnoten gedurende 1 nacht weken in water.
 2. Verwarm je oven voor op 170 graden en vet je bakblik in of knip een stukje bakpapier op maat.
 3. Snij/rasp je wortel zo fijn mogelijk of rasp het. Zelf heb ik het met mijn foodprocessor gedaan, maar je zou ook gewoon geraspte worteltjes in de supermarkt kunnen kopen
 4. Klop de eiwitten een beetje luchtig, ik koos er voor om niet 2 hele eieren te gebruiken omdat de cake door alleen de eiwitten te gebruiken luchtiger zou worden en dat wilde ik graag bereiken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor de hele eieren kiezen.
 5. Mix de worteltjes met de eieren, bakpoeder, suiker, kaneel, speculaaskruiden, rozijnen en het vanille extract door elkaar.
 6. Voeg de het meel toe aan het geheel en bekijk lepel voor lepel hoeveel amandelmelk je er bij moet doen, je moet namelijk zorgen dat je cake niet te nat wordt. Zelf had ik nu maar 1 eetlepel nodig, maar dat verschilt echt per keer en aan hoeveel vocht de worteltjes in zich hebben, dus let goed op.
 7. Schep het mengsel in het cakeblik.
 8. Bak de cake af in 45/60 minuten in de voorverwarmde oven.
 9. Na de cashew noten een nacht te hebben geweest giet je het water af
 10. Doe de cashewnoten samen met de rest van de ingrediënten voor de frosting in een keukenmachine of blender en maal het geheel tot een gladde massa.
 11. Bestrijk de afgekoelde taart met de frosting.
Tags: , , , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Ise 28.10.2016

  Deze ga ik opslaan! Het is inderdaad weer een fijne tijd om te gaan bakken 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.