Legally-Food: Soto soep

02.10.2016

Soto Soep

Vandaag deel ik een van onze favoriete snelle en gezonde maaltijden met jullie. Deze snelle versie van een soto soep staat binnen een uurtje op tafel, zit bomvol groente en zorgt dat je verzadigd van tafel gaat. Hoe je deze snelle soto soep maakt, lees je vandaag. 

Soto soep heb je in alle soorten en maten, je hebt de Surinaamse, de Indonesische en ook daarbij verschilt het per streek, plaats of soms zelfs per familie hoe de soep wordt gemaakt. Waar de meeste soto soep varianten de nodige voorbereidingstijd vergen is deze soep vrij snel klaar en zit hij toch nog bomvol lekkers.

Benodigdheden (2 personen):
1 kipfilet
1 lente ui
1 rode peper
125 gram tauge
1 theelepel sambal
1,5 liter kippenboullion
150 gram soba noedels
2 eieren
Eventueel: 1 handje peterselie en 1 handje koriander

Bereidingswijze:
1. Zet de kippenbouillon aan op het vuur en voeg de kipfilet in zijn geheel toe.
2. Doe de deksel op de pan en laat dit 30/45 minuten pruttelen.
3. Kook de eieren ongeveer 8 minuten, laat deze afkoelen, pel ze en snij ze doormidden.
4. Kook de soba noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
5. Snij de lente uit in dunne ringetjes.
6. Verwijder de zaadjes uit de peper en snij in hele kleine stukjes.
7. Voeg de tauge, de lente ui, sambal en peper toe aan de boullion.
8. Doe in ieder bakje wat noedels
9. Schenk de soep over de noedels en leg de halve eitjes op de soep.

Eetsmakelijk!

 

Tags: ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Voorgerechten & Soepen
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Manon 02.10.2016

    Deze soep gisteren voor het eerst gemaakt! Heerijk.. Bij mij alleen nog meer groente: chinese kool + prei en meer kruiden: knoflook, kurkuma en gemberpoeder. Wat mij betreft een grote hit!

  • Laat een reactie achter