Legally-Me: Cheesecake brownie

14.10.2016

Cheesecake Brownie

Het klinkt niet alleen als best of both worlds maar zo smaakt deze cheesecake brownie ook! Deze taart bestaat uit twee heerlijke delen en je kunt hier de vingers dus daadwerkelijk bij af likken. Dus spring hup de keuken in met dit cheesecake brownie recept. 

Benodigdheden voor de brownie:

60 gram boter
150 gram (witte) tafelsuiker
75 gram (donkere) basterdsuiker
125 gram (pure) chocolade
2 eieren
1 eetlepel honing
1 theelepel vanille extract
100 gram bloem naar keuze (ik gebruikte glutenvrije witte bloem)
20 gram cacaopoeder
1 theelepel bakingsoda

Benodigdheden Cheesecake laag:

200 gram roomkaas
1 ei
75 gram (witte) tafel suiker
1 theelepel vanille extract
125 gram frambozen (ik gebruikte rood fruit uit de diepvries)

Bereidingswijze:

1. Laat de boter heel langzaam smelten in een pan op laag vuur.
2. Zodra de boter gesmolten is voeg dan de chocolade, de honing en de beide soorten suiker toe aan de boter. Roer dit goed door tot alles gesmolten is.
3. Laat het mengsel afkoelen zodra het volledig is afgekoeld.
4. Klop de eieren luchtig, zodra de eieren luchtig geklopt zijn voeg je het vanille extract toe en mix je dit door de eieren heen.
5. Voeg het afgekoelde mengsel uit het pannetje toe aan de opgeklopte eieren.
6. Klopt het geheel op tot een gladde massa.
7. Voeg nu de bloem, het cacao poeder en de bakingsoda toe en klopt het op tot een mooi egaal beslag.
8. Bekleed een brownie vorm met bakpapier en giet hierin het brownie beslag.
9. Zet het brownie beslag in de koelkast.
10. Verwarm de oven voor op 190 graden.
11. Roer de roomkaas los en voeg dan het ei, het vanille extract en de suiker toe.
12. Als het geheel een glad mengsel is giet je dit mengsel over het brownie beslag.
13. Strooi over het cheesecake mengsel de frambozen.
14. Bak het geheel af op 190 graden in 40 minuten.

Smullen maar! 

 

Tags: , , , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Lianne 14.10.2016

    Ziet er heerlijk ook, mooi gezicht dat rode fruit. Toch staat het idee van gebakken roomkaas bij altijd wat tegen. Ik ben ik van de no-bake cheesecake: kwarktaart of monchou. Ach ja, misschien dat ik mij over het idee heen moet zetten en het gewoon een kans moet geven.

  • Reageer Bente 14.10.2016

    Oh my Stacey, dit klinkt echt goddelijk!! Ik ben alleen bang dat ik als ik dit maak ik hem in mijn eentje naar binnen werk 😉

  • Reageer Ise 14.10.2016

    Oh wauw, hemels!

  • Laat een reactie achter