Legally-Me: My weekly diary #36

04.10.2016

mwd27
Iedere week neem ik jullie mee in mijn leven en geef ik in het artikel ‘my weekly diary’ een in kijkje in mijn week. Dat blijf ik iedere week trouw doen, het enige dat verandert is dat ik dat niet meer op maandag doe, maar op dinsdag. Afgelopen week was voor de verandering weer eens een rustige week die werd afgesloten met een heerlijk afwisselend weekend. 

mwd2
Maandag
Zoals jullie wellicht weten is maandag normaliter mijn vrije dag, de dag waarop ik werk aan Legally-Brunette. Vandaag loopt dat net iets anders, ik moet namelijk in de middag naar mijn werk. Gelukkig kan ik in de ochtend wel lekker rustig aan doen en werk ik in bed aan Legally-Brunette. Ik heb het nu al weer verschrikkelijk koud, maar ben te gierig om de verwarming al aan te zetten, dus kruip ik steeds in bed. Als het een uurtje of 2 is ga ik richting mijn werk. Vandaag vindt de uitreiking van de propedeuses plaats aan de leerlingen. Het is de bedoeling dat ik de uitreiking op film vast ga leggen als mooi document voor de studenten. De uitreiking duurt tot 20:30 en daarna vindt de borrel plaats waar ik ook nog even van de partij ben. Als het 21:30 is vind ik het wel weer mooi geweest en ga ik naar huis waar ik nog even op de bank kruip naast M.

mwd21
Dinsdag
Na een nacht slecht slapen drink ik bij het ontbijt al 2 koppen koffie en heb ik er op mijn werk ook een stuk of 4 nodig om de dag door te komen. Gelukkig is het een lekkere drukke dag op het werk waardoor de tijd voorbij vliegt. Eerst ben ik me aan het inlezen voor mijn lessen, werk ik aan mijn power points en daarna leg ik met een paar collega’s een laatste hand aan de nieuwsbrief die op woensdag uitkomt. Na mijn les is het alweer half 7 uur en ga ik richting huis om te koken. Vandaag waag ik me voor het eerst in mijn leven aan het maken van rodekool. Het is het gerecht wat ik het liefste eet, maar voorheen alleen bij mijn ouders thuis at. Nu is het na 4 jaar eindelijk tijd om het zelf een keer te gaan maken. Stiekem vind ik het verschrikkelijk spannend om het te maken, bang dat het tegen zal vallen. Gelukkig smaakt het verschrikkelijk lekker en is M. ook erg enthousiast en mag ik het volgens hem vaker maken!

mwd22
Woensdag
Vandaag is het de dag dat de nieuwsbrief voor het eerst uit komt. Voor het eerst werken we op mijn werk met een heuse redactie, waar ik lid van ben. Na het officieel publiceren van de nieuwsbrief ga ik aan de slag met mijn lessen. Een van de vakken die ik geef is Staatsrecht, niet bepaald het meest spannende vak volgens de studenten. Om het vak toch een beetje leuk en afwisselend te maken wil ik dit keer een Kahoot gebruiken in mijn les, dat is een quiz met vragen die ze via hun telefoon moeten beantwoorden en waardoor je als docent goed kunt zien welke vraagstukken duidelijk zijn en welke niet. Het is even werk om 35 vragen er in te zetten maar het is in de les een onwijs groot succes en mijn studenten lopen super positief de les uit, erg leuk om te zien!
Als ik thuis kom is het half 8 en is M. al aan het trainen. Ik eet alleen en ga dan lekker in bad liggen. Tegen de tijd dat ik lekker ontspannen en opgewarmd ben komt M. gelukkig alweer thuis.

mwd23
Donderdag
Vandaag is het een dag waar ik al een tijdje naar uit kijk. Na mijn les van 08:30 tot 10:30 is het namelijk tijd om samen met 2 andere alumni van de opleiding, een voorlichting te geven aan de vierdejaars. Het is leuk om 2 oud klasgenoten weer eens te zien en te horen waar zij nu zijn beland. Na afloop van de voorlichting ga ik samen met mijn oud klasgenootje nog even langs wat oud docenten van haar en lunchen we nog even. Het is grappig om daarbij te zien dat die oud docenten van ons voor mij nu collega’s zijn en dat dit voor mij helemaal niet meer als vreemd aanvoelt. Na de lunch heb ik nog 2 lessen en als ik klaar ben met mijn lessen verzet ik nog wat werk in de docentenkamer alvorens ik naar huis toe ga. Samen met M. doe ik boodschappen maken we zoete aardappel met broccoli en terwijl M. naar voetbal kijkt ga ik wederom in bad. Als Ajax is afgelopen kruipen we tegen elkaar aan op de bank en kijken we nog een serie.

mwd24
Vrijdag
Het is alweer de laatste werkdag van de week en na het ontbijt ga ik met nieuwe frisse moed richting mijn werk. Lessen voorbereiden, inlezen, vergaderingen en voor ik het weet is het alweer 13:30 en sta ik voor een klas om juridische vaardigheden bij te brengen. Tegen een uurtje of 16:30 gaan we met alle collega’s naar beneden om de week in stijl af te sluiten met een borrel. Hoe luxe, we kunnen gewoon een borrel houden in de school! Na 2 uur houd ik het voor gezien en ga ik naar huis. Samen met M. loop ik naar de AH en doen we boodschappen, beiden hebben we zin in pannenkoeken en dus maken we die lekker.

mwd25
Zaterdag
Zoals jullie inmiddels weten slapen we op zaterdag graag uit, waarna we uitgebreid samen ontbijten. Tijdens het ontbijt kijken we altijd een programma terug en op zaterdag is dat doorgaans, Ik vertrek. Helaas gaat het in dit seizoen bij alle mensen redelijk goed. Natuurlijk heel fijn voor de mensen, maar voor de kijkers is het heerlijk om te zien hoe een dak ineens instort of de bouwvergunning ineens niet in orde blijk te zijn etc. Goed, na het ontbijten gaan we richting woonwinkels. We zijn al bijna een jaar op zoek naar een kast voor in de woonkamer. Deze zwarte komt heel erg in de buurt van wat we willen. Na de woonwinkels gaan we lunchen bij de Bagel en Beans en dan weer richting huis. M. gaat die avond weg met vrienden en ik kruip in bed met een kop soep, thee, de tv aan en met mijn laptop. Ik schrijf een paar artikelen, waaronder het artikel over waarom ik geen PR hoef te lopen. Afgelopen week was ik er zo klaar mee, met die druk om maar sneller te worden dat ik het gewoon echt even kwijt moest in een artikel.

mwd26
Zondag
Na het ontbijt maak ik me ready om te gaan hardlopen. Het ziet er buiten druilerig uit en ik moet mezelf een flinke schop onder mn reet geven om de deur uit te gaan. Uiteindelijk valt het me alles mee en loop ik 11 kilometer. Als ik thuis kom spring ik onder de douche en neem ik lekker lang de tijd om te tutten met make-up en mijn haar. Als M. terugkomt van de voetbal gaan we samen naar zijn ouders waar we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Eenmaal thuis kruipen we samen op de bank en genieten we van een paar series.

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Bente 04.10.2016

  Ziet er uit als een hele fijne week!

  Wij hebben een soortgelijke kast op het oog, iets minder glas en iets strakker nog, maar het zelfde idee 🙂

  • Reageer Stacey 06.10.2016

   Ooeeh ik ben benieuwd naar jullie kast! Heb je een link?

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.