Legally-Me: My weekly diary #37

11.10.2016

000plogje-001
Iedere week neem ik jullie mee in mijn leven en geef ik in het artikel ‘my weekly diary’ een in kijkje in mijn week. Afgelopen week was een week met stagebezoeken, bakte ik een cake, ging ik met een vriendin een dagje naar Den Bosch, hielden M. en ik een tapas avondje en aten we samen bij SLA. Dit en veel meer lees je deze week in My weekly diary. 

000plogje1
Maandag:
Mijn vrije dag stond deze keer echt in het teken van lang leven de vrijheid. Na mijn ontbijt kroop ik namelijk vrij snel weer mijn bed in. In bed keek ik Heel Holland bakt terug en ondertussen maakte ik een to do list voor de dag, die van mijzelf niet te veel items mocht bevatten. Ik schreef 2 artikelen (normaal een stuk of 7 ) en na de lunch liep ik even naar de stad. In de stad heb ik helemaal niets nodig op een kaart na die ik naar een vriendin wil sturen. Lekker even slenteren door de stad, terwijl ik winkels als Zara en H&M probeer te ontwijken. In Amerika heb ik veel kleding gekocht en momenteel puilt mijn kast werkelijk uit. Ik heb mezelf dan ook verboden om impuls aankopen te doen en wil de komende maanden meer gaan sparen dan alleen maar uitgeven uitgeven uitgeven zoals ik de afgelopen maanden (zeg maar jaren….) heb gedaan. Maar goed als ik terug ben van de stad meet ik met M. bij de Albert Heijn en maken we samen een lekkere pasta. Als we na het eten op de bank zitten leest M. de weekly diary van vorige week nog even na en stuur ik nog wat mails.
000000-plogje
Dinsdag:
Vandaag ga ik niet direct naar Leiden maar stap ik in de auto naar Capelle a/d IJssel. In deze plaats, waar ik voor het eerst in mijn leven was trouwens, loopt een van mijn leerlingen stage. Als docent moet ik met al mijn studenten een kennismakingsgesprek voeren op hun stageplaats en in die hoedanigheid ben ik daar dus heen gegaan. Na het bezoek stap ik in de auto terug naar Leiden waar ik namelijk ook nog gewoon les moet geven. Mijn les staatsrecht heb ik een beetje gepimpt en ik heb er een soort spelshow van gemaakt middels een Kahoot. De leerlingen vinden het super en zelf vind ik het stiekem ook heel leuk om op deze manier les te geven. Na de les ga ik naar huis waar M. en ik dierendag vieren met de kat van de buren en ik daarna in bad plons om lekker even te ontspannen en de pijn in mijn buik even te verlichten. Meer over dinsdag lees je in de PLOG die ik vorige week al met jullie heb gedeeld.
000plogje2
Woensdag:
Ik bedenk me ineens dat ik mijn zwart witte rokje al heel lang niet meer heb gedragen en stiekem vind ik het super tof staan.  Het nadeel van te veel kleding hebben is dat je soms een beetje vergeet wat je in de kast hebt hangen. Als ik op mijn werk ben, ga ik direct aan de slag met mijn lessen en komen we er achter dat het de dag van de leraar is. Hoewel ik daar de rest van de dag niets van heb gemerkt is het een leuke dag. Als ik om 18:30 klaar ben met mijn werkcollege’s ga ik naar huis. M. is zoals gewoonlijk al naar de voetbal en dus kook ik voor mezelf. In de docentenkamer heb ik iets te enthousiast verteld dat ik misschien wel een taart zou bakken en dus sta ik ook een cake in elkaar te flansen die ik na het hardlopen in de oven stop. Om 22:00 ben ik klaar met bakken, eten en hardlopen en plof ik lekker op de bank bij mijn lieve M.
000plogje3
Donderdag:
Vandaag begin ik de dag met het maken van een cashewnoten frosting voor op mijn cake. Als de frosting klaar is maak ik een foto en kan ik hem mee nemen naar mijn werk. Als je blogger bent moeten er immers eerst foto’s worden gemaakt voordat iemand er een hap van kan nemen. Iedereen is op mijn werk erg enthousiast over de cake en ik zal dus binnenkort het recept hier ook delen. Als ik na het werk weer thuis ben heeft M. al boodschappen gedaan en gaan we samen koken. We maken pad thai, een van mijn favoriete recepten. Na het eten ga ik nog even in bad en dan kijken we samen op de bank een paar series.
000plogje4-001
Vrijdag:
Vandaag sta ik eerder op te kunnen hardlopen voor mijn werk. Komende zondag ga ik een dagje weg en schiet hardlopen er waarschijnlijk bij in. Om die reden vind ik het wel zo fijn om dan op een andere dag in de dag alvast te kunnen lopen. Na het lopen ga ik met de trein naar Amsterdam, vandaag heb ik namelijk wederom een stagebezoek. Dit keer heb ik een student die stage loopt op de Prinsengracht, een super locatie. Voor mij is het natuurlijk ook geen straf om daar op bezoek te gaan!
Na het leuke stage gesprek ga ik terug naar het station waar ik de trein naar Leiden pak, ik moet namelijk vandaag nog les geven. Nadat ik wat heb gewerkt begint om 16:30 mijn les die tot 18:30 duurt. Gelukkig heb ik niet iedere vrijdag op dit tijdstip les, maar de leerlingen waren toch allemaal erg geconcentreerd en vrolijk. Na de les ga ik met de trein naar Haarlem. Met mijn lieve M. heb ik afgesproken om te gaan eten bij SLA, een restaurant dat sinds kort ook in Haarlem zit. Hoewel ik het restaurant in Amsterdam al vaak, heel vaak heb bezocht blijft het een favoriet.

000plogje5
Zaterdag:
Na rustig te hebben ontbeten gaan we naar het bos. In een grote tas die we mee hebben zitten meerdere setjes kleding en schoenen. Vandaag is M. weer zo lief om foto’s te willen maken voor mijn blog. Het is soms nu eenmaal nodig om een mooie foto te hebben voor bij een artikel of op Instagram. Hij offert zijn vrije middag op, super lief. Als we terug zijn van de foto’s en ik me weer in normale kleding heb gehuld gaan we nog even de stad in. Weten jullie nog dat ik een paar weken geleden schreef over de babyboom in onze vriendengroep? Onlangs is er weer iemand bevallen en dus gaan we op zoek naar een leuk cadeautje. Het is totaal geen straf om tussen al die schattige kleertjes te mogen kijken en ook het inpakken blijf ik onwijs leuk vinden. Na het inpakken gaan we beginnen aan het voorbereiden van onze tapas avond. Lekker samen op de bank met een wijntje en heel veel lekkere hapjes. Na het eten kruipen we op de bank samen en kijken ween film, een heerlijke avond.

000plogje6
Zondag: 
Na samen te hebben ontbeten gaat M. richting de voetbal en ik naar Amsterdam. Op station Amsterdam Amstel heb ik met vriendinnetje Zowy afgesproken. Samen gaan we naar Den Bosch om een dagje te shoppen, koffie te drinken en te lunchen. We beginnen in Den Bosch met een koffietje bij de Yoghurt Barn. Mocht je trouwens een keer in Den Bosch zijn, dan is deze Yoghurt Barn wel echt een aanrader, hij is namelijk giga groot en super mooi! Na de koffie gaan we shoppen, winkel in winkel uit. Zelf heb ik me voorgenomen niet echt iets te gaan kopen maar neuzen in winkels vind ik altijd ontzettend leuk, dus ik vermaak mezelf prima. Het is trouwens makkelijk vol te houden dat niets kopen wat ik mezelf heb opgelegd, ik zie namelijk niets waar ik gigantisch enthousiast over ben. Van shoppen krijg je honger en dus gaan we lunchen, we kiezen voor Creme coffee and pastry, een super leuk tentje! Zowy gaat net als ik voor een macha latte en waar zij kiest voor een broodje met oa. pompoen ga ik voor de pompoen soep. Na de lunch shoppen we weer verder, maken we met de polaroid camera van Zowy een foto en spotten we bij de Hema de coolste marsepeinen items. Als om 17:00 uur de winkels dicht gaan, gaan wij richting het station. Als ik eenmaal thuis ben neem ik nog een kopje soep en kruip ik daarna op de bank met M.

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.