Legally-Me: PLOG – Een spelshow presenteren, stagebezoek en een eigen sapbar

07.10.2016

000000-plogje
Af en toe geef ik jullie door middel van foto’s een kijkje in mijn leven, ook wel een plog genoemd. Afgelopen dinsdag hield ik weer eens een dagje bij wat ik deed en maakte er foto’s van. Van het ontbijt, naar het bezoeken van een stagiair, studeren, een spelshow presenteren tijdens de les en een avond lang sapjes persen. Je leest alles over mijn dinsdag in deze plog.

000000-plogje1
Mijn wekker gaat om 06:50, vergeleken met vorig jaar (toen ik nog in Hilversum werkte) erg laat, voor mijn gevoel echter nog steeds veel te vroeg. Die overgang van zomer naar de herfst slurpt bij mij altijd energie en dan is lekker lang in bed liggen hetgeen ik het liefste doe. Anyway, tijd om lang in bed te liggen heb ik niet en dus stap ik met goede moed uit bed en ontwaak ik onder de douche. Ik doe mijn haar make-up en hijs mezelf in een jurkje dat ik bijna 5 jaar geleden op een marktje in Londen kocht. Dit ‘paardenjurkje’ zoals ik hem altijd noem, was nog geen 15 pond en is al 5 jaar een van mijn favorieten, hij kan altijd en ik blijf er ook altijd complimenten over krijgen.

Eenmaal toonbaar voor de dag ga ik naar beneden om mijn ontbijt te bereiden. Havermout uiteraard al gaat het er vandaag met veel tegenzin in. Op mijn werk heerst de griep en hoewel ik niet ziek ben, ben ik wel al dagen erg misselijk. Ik spreek mezelf streng toe en eet de bak leeg die gelukkig ook voor wat warmte zorgt. De ochtenden worden nu steeds kouder en die warme, dampende bak havermout warmt mij dan altijd weer op.

000000-plogje2
Na het ontbijt stap ik in de auto, niet richting Leiden dit keer maar richting Capelle a/d IJssel. Een van mijn studenten loopt daar stage op een juridisch advieskantoor en vandaag vindt het eerste gesprek plaats op de werkvloer. Het is leuk om op deze manier met de beroepspraktijk in aanraking te blijven en leuk om zo ook verschillende bedrijven van binnen te kunnen zien. Zelf vond ik mijn stage periode bij Endemol echt geweldig en het is leuk te zien hoe studenten opbloeien als ze stage gaan lopen.

000000-plogje3
Na het gesprek stap ik in de auto, trotseer ik alle trajectcontrole’s rond Rotterdam en rij ik naar Leiden. Eenmaal binnen ga ik aan de slag met het voorbereiden van de lessen die volgende week plaats vinden. Voor ik mijn sheets maak, lees ik altijd eerst de stof die de studenten moeten lezen, daar maak ik een samenvatting van en vervolgens ga ik op internet zoeken naar verdieping, leuke voorbeelden, een casus, jurisprudentie en ga zo maar door. Vandaag begin ik met lezen en maak ik gelijk de samenvatting. Zo leerde ik vroeger ook altijd toen ik nog studeerde. Mijn afwijking is dat mijn aantekeningen er mooi uit moeten zien. In groep 6 heb ik van een juf geleerd dat je de stof beter onthoudt als je het netjes opschrijft, of het zo is weet ik niet, maar sindsdien moet een hele bladzijde over als het er niet netjes uit ziet.

Voor ik het weet zijn er al weer uren voorbij, zit ik helemaal in de materie van grondrechten en is het tijd om les te geven. Vandaag staat het van staatsrecht op het programma, niet bepaald het meest sprankelende rechtsgebied om les in te geven al vind ik het altijd wel erg leuk en interessant. Om het ook voor de leerlingen een beetje leuk en uitdagend te maken heb ik een kahoot gemaakt (een online quiz die ze met hun mobiel doen). Door de Kahoot op het bord te projecteren en de vragen, antwoorden en tussenstanden steeds op te lezen voel ik me net een presentator van een spelshow. Aan de quiz heb ik ook een prijs verbonden trouwens, een beker voor de winnaar en een medaille voor nummer 2. De 2 winnaars krijgen hun prijs terwijl ik het Wilhelmus draai, hoe officieel wil je het hebben?

De leerlingen zijn super enthousiast en de rest van het werkcollege, waarin we dieper op de stof en opdrachten in gaan, loopt erg soepel en lekker. De leerlingen geven aan het ook erg leuk te vinden, zeker aan het einde van de dag als ze moe zijn van de hele dag luisteren.

000000-plogje4
Inmiddels is het ook voor mij het einde van de dag en loop ik met een lichte omweg terug naar mijn auto. De hakken kunnen uit en ik rij naar huis. Tijd om mijn tas neer te zetten heb ik niet want ik krijg al gelijk een appje van M. dat ook hij al onderweg is en dus loop ik direct naar de AH waar we zoals altijd samen even boodschapjes doen. Zelf heb ik last van mijn buik en wil ik iets lichts met veel groente eten. Ik besluit een groente kippensoep te maken met een broodje en M. eet naast de soep ook nog wat vlees, spek saté van Ron Blauw vond hij er namelijk wel erg verleidelijk uit zien.

Na de boodschappen rij ik met M. mee naar huis en gaan we samen koken en eten. Omdat ik me na het eten niet heel goed voel en weer veel last van mijn buik heb kruip ik in bad, warmte en ontspanning helpen altijd wel. Ik ben nog steeds zo blij dat we dat bad toch hebben genomen, we hebben er dan wel een stuk van een kamer aan op moeten offeren, maar het was het allemaal waard!

000000-plogje5
Als ik uit bad kom voel ik me iets beter en besluit ik een rondje te gaan wandelen. Ook wandelen werkt goed voor mijn buik en daarbij kan ik het gelijk combineren met een bezoek aan de Aldi. Mijn slowjuicer heb ik al weer en tijdje niet gebruikt en aangezien iedereen op het werk ziek is en ik me ook niet geweldig voel vind ik het nodig om een vitamine shot te maken. Als ik thuis kom met een paar kilo groente en fruit kan het grote juicen beginnen. Ik maak drie verschillende sapjes, een met wortel gember en bleekselderij, een met grapefruit, spinazie en gember en de laatste met spinazie, limoen, gember, komkommer en bleekselderij. Ik maak gelijk heel veel, ook al weet ik dat het voor de vitamines beter is het niet te lang te bewaren, maar gewoon omdat ik het schoonmaken een rot klus vind.

Als ik klaar ben met juicen vind ik het om 21:00 uur wel een mooie timing op de bank te liggen. Samen met M. kijk ik nog een paar series en dan gaan we lekker slapen.

Tags: , ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Tara 07.10.2016

  Leuk!! Zou je nog eens een huis update willen geven? Over hoe je het hebt ingericht

 • Reageer Fleur 07.10.2016

  Inderdaad een heel mooi jurkje!

 • Reageer vandaalenzo 09.10.2016

  Leuk dat je zo jouw best doet om de stof aantrekkelijk voor jouw studenten te maken. Top!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.