Legally-Travel: Hotspots Boston

09.10.2016

img_9411-001
Ben jij van plan om een bezoek te brengen aan Boston en ben je op zoek naar hotspots voor deze stad? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Maar juist ook heb ik dit artikel geschreven voor iedereen die geen idee heeft wat nu zo leuk en bijzonder is aan Boston. Deze groene stad aan het water met Britse roots heeft een plekje in mijn hart veroverd.Vandaag deel ik mijn hotspots voor als je in Boston bent en vertel ik waarom je er zeker heen zou moeten gaan. img_9499
Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als we het over een bezoek aan Amerika hebben. Toch was Boston de eerste plek die wij bezochten tijdens onze reis langs de Oostkust van Amerika.

Boston, de hoofdstad van de staat Massachusetts ligt op een kleine 4 uur rijden van New York. De stad is een van de oudste steden van Amerika en wordt omschreven als een van de rijkste steden van het land. Met twee van de beste universiteiten van de wereld in de stad is deze niet alleen bekend om zijn rijke geschiedenis als wel om de kennisoverdracht die er op hoog niveau plaatsvindt.

Verblijf:

Slapen in Amerikaanse steden is prijzig, zo ook in Boston. Wie in het centrum van de stad wil verblijven zal dan ook goed moeten zoeken voor een betaalbaar verblijf. Wij hebben dit hotel, net als alle andere hotels tijdens onze reis, geboekt via Booking.com. (Niet gesponsord). Omdat een mooie ruime kamer in het centrum boven ons budget lag kozen wij voor een relatief kleine kamer zonder mooi uitzicht op de stad. Wij boekten het Charlesmark hotel aan Boylston Street. Het hotel overtrof al onze verwachtingen, de kamers waren weliswaar klein, maar het was erg netjes en de ligging was echt geweldig, een aanrader dus. Leuk detail is dat als je het hotel uit loopt je voor de finish van de Boston Marathon staat.

boston
The Freedomtrail:

Boston is de plaats waar de Amerikaanse revolutie plaats heeft gevonden. Door deze revolutie werd Amerika 1789 onafhankelijk en werden officieel de Verenigde Staten van Amerika gesticht.

Als je een bezoek brengt aan Boston is het aan te raden de 4 kilometer lange looproute van de Freedom Trail te lopen. Deze route brengt je langs alle bezienswaardigheden in de stad die te maken hebben met de Amerikaanse revolutie.

Hoewel de route door de hele stad goed staat aan gegeven middels een rode lijn of rode stoep tegels, is het aan te raden een van de vele gratis apps op je telefoon te zetten. Middels de apps kun je bij iedere bezienswaardigheid ook een toelichting lezen, hetgeen ik zelf als erg leerzaam heb ervaren.

boston1
Eten:

Boston ligt aan de zee en het zal je dan ook niet verrassen dat je heel veel vis kunt eten in deze plaats. Toch zijn er ook genoeg andere mogelijkheden om lekker te eten als je in Boston bent. Zo vind je op iedere hoek van de straat een Dunkin Donuts en stikt het er van de fastfood ketens. Wil je wat anders dan de bekende namen, ga dan eens naar Quincy Market of een van de andere adresjes.

Quincy Market
In het centrum van de stad vind je een oude markthal die tegenwoordig ruimte biedt aan tientallen restaurants. Binnen kan iedereen het type eten vinden dat hij of zij het lekkerste vindt want of je nu op zoek bent naar een bagel, een salade, burger of lobster roll, ze hebben hier van alles. Op de dag staan voor de hal straatartiesten terwijl het er in de avond druk is door de omliggende kroegjes.

Legal Sea Foods
Boston staat bekend om zijn visrestaurants en een van de grotere en bekendere restaurants is Legal Sea Foods. Met meerdere locaties op de stad, is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Het fijne aan dit restaurant is dat je heel goed zijn met gluten en zelfs glutenvrij paneermeel hebben waardoor ik voor het eerst in mijn leven fish and chips kon eten. Maar ook als je gewoon gluten kun je hier heerlijk eten!

Myers + Chang
Tijdens onze zoektocht naar een leuk restaurant voor de laatste avond in Boston kwamen we uit bij Myers + Chang. Dit restaurant staat bekend als een van de beste en hipste tenten van de stad. De moed zonk ons in de schoenen bij het lezen dat je hier maar al te vaak teleur wordt gesteld of uren moet wachten op een tafel. Met wat mazzel zaten we binnen de kortste keren binnen en begon het genieten. Dit restaurant durf ik wel te bestempelen als een van de beste waar ik ooit ben geweest!

B.good

Ben je op zoek naar een snelle hap die niet super ongezond is? B.good is de biologische en iets wat gezondere versie van een snackbar. Hier maken ze de (zoete aardappel)friet zelf, hebben ze veel salades en worden de burgers ter plekke gemaakt. Je vindt deze keten op verschillende plekken in Boston, maar ook in andere Amerikaanse steden.

boston2
Harvard:

Harvard, het is de oudste universiteit van de Verenigde Staten en werd  opgericht in 1636, nog voor de onafhankelijkheid. De universiteit is zo gerenommeerd dat ik een bezoek hier aan al lang op mijn verlanglijst had staan. Stiekem droom ik al jaren van een cursus op de universiteit en na mijn bezoek is deze droom alleen maar groter geworden.

Omdat de historie van de universiteit zo rijk is hebben wij er voor gekozen een tour te boeken. Door een studente van Harvard werden wij rondgeleid over de enorme campus. Na afloop van de tour en na een heuse Harvard sweater te hebben gekocht, zijn wij nog op bezoek geweest bij de Harvard Law School.

Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan MIT, tevens een van de beste universiteiten van de wereld.

Hardlopen:

De Boston marathon is de oudste jaarlijks terugkerende marathon en staat bekend als een van de beste en snelste wedstrijden van de wereld en de marathon is een van de 6 World Marathon Majors. Hardlopen zit de inwoners van Boston in het bloed, op elk willekeurig tijdstip van de dag stikt het er van de lopers. Ieder kwartier vertrekt er wel ergens in de stad een running tour die je langs bezienswaardigheden brengt dwars hardlopend door de stad. Wil je de stad dus eens op een andere manier bezoeken en bekijken, boek dan zeker een hardloop tour!

img_9511
Ben jij al eens in Boston geweest of van plan om hier een keer heen te gaan?

Tags: , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Rowan 14.10.2016

    Wauw Boston, wat gaaf! Deze stad zou ik graag nog eens willen bezoeken! Leuk om jouw foto’s te zien en je tips te lezen!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.