Legally-Travel: New York Hotspots

16.10.2016

New York Hotspots
Over ons bezoek aan New York zou ik wel een boek kunnen schrijven. New York is een stad waar je maanden kunt zijn en alsnog nieuwe en leuke dingen kunt ontdekken. Vandaag probeer ik onze New York Hotspots te delen. Van restaurants tot een helikoptervlucht, een fantastisch hotel en tips om te besparen op highlights en musicals. 
img_0126
New York Pass
Wij kozen er voor om een New York Pass voor 5 dagen aan te schaffen. Met deze pas kun je gratis een bezoek brengen aan meer dan 200 plekken in de stad. Je kunt de stad ook voor meer of minder dagen aanschaffen, natuurlijk afhankelijk van het aantal dagen dat je in de stad verblijft. Inclusief bij deze pas zit ook het gebruik van een hop on hop off bus, zelf hebben we hier geen gebruik van gemaakt, maar het is natuurlijk wel een fijne extra feature!

De kosten van de pas zijn vrij hoog, maar als je redelijk wat dingen wilt zien en doen is het echt de moeite om hem aan te schaffen en haal je hem er echt uit. Zelf hebben we er van alles mee gedaan, zoals;
img_9659
9/11 memorial museum
Wie aan dit museum een bezoek brengt komt geheid met dik kippenvel en een brok in de keel naar buiten. Hoewel Amerikanen altijd kampioenen zijn in het uitbuiten van events en gebeurtenissen hebben ze in museum echt heel waardig en respectvol gemaakt. In het museum is het doodstil en voel je het verdriet. Het is niet leuk om een bezoek te brengen aan dit museum, maar je mag het ook zeker niet overslaan.

Ellis Island – Statute of Liberty
Tsja, dit iconische beeld moet je natuurlijk een bezoek brengen als je in New York bent! Het bezoeken van het beeld is al leuk op zich maar het boottochtje er naar toe maakt het alleen nog maar meer de moeite waard.

img_0126
Empire State Building & On top of the Rock
Als je moet kiezen tussen een van beide, dan zou ik je aan willen raden om niet naar de empire state building te gaan maar wel naar het rockerfeller center. On top of the rock heb je namelijk een veel mooier uitzicht op de stad, Central Park en heb je ook geen tralies voor het uitzicht, waardoor je foto’s mooier worden.

Fietsen door Central Park
Het park is behoorlijk groot en kent een rijke geschiedenis. Om die reden kozen wij er voor om een fiets tour te boeken met de New York Pass. Onderleiding van een gids doorkruiste we het park en leerden we over de geschiedenis van het park, de plekken waar films en series werden opgenomen, waar Jacky Kennedy ooit woonde en ga zo maar door. Het is een leuke manier om wat meer van het park te zien en er over te weten te komen.

img_9940-001
Fietsen over de Brooklyn Bridge
Als Nederlanders fietsen we nu eenmaal graag en dus gingen we niet alleen op de fiets door Central Park maar ook over de Brooklyn Bridge. Eerst fietsten we via een andere brug naar Brooklyn waarna we via de Brooklyn Bridge weer terug kwamen. Echt heel handig is het fietsen over de brug niet, het is immers erg druk op de brug en veel toeristen lopen op het fietspad. Toch vind ik het wel een aanrader, je ziet immers op deze manier ook wat meer van de omgeving van de brug en die is flink in opkomst dus super leuk om doorheen te fietsen!

Hotel
Van mijn lieve vriendje kreeg ik de hotel overnachting in New York cadeau voor mijn verjaardag. Een super cadeau natuurlijk! Waar ik doorgaans veel mensen hoor over de of toren hogen kamer prijzen ofwel afschuwelijke kamers hadden wij best of both worlds. Allereerst was het hotel pas een jaar oud en gelegen op 5 minuten lopen van Times Square. Daarnaast vonden we in januari een goede actie waardoor we het hotel met fikse korting konden boeken. Het was bijna to good to be true maar ons hotel, Cambria – Times Square Hotel & Suites, was echt een prachtig hotel met de beste hotel bedden die ik ooit heb gehad!

img_9623
Restaurants

Eten in New York is duur, helemaal als je niet iedere avond aan de hamburgers met friet wilt zitten bij een keten. Wil je ook nog een wijntje drinken dan moet je al helemaal een dikke portemonnee mee nemen. Met prijzen van rond de 15 euro per glas tikt het tijdens een diner flink aan. Wij kozen er vaak voor om uitgebreid te ontbijten (we hadden een hotel zonder ontbijt geboekt) en lekker uitgebreid te eten in de avond. In de middag kozen we vaak voor iets kleins en lichts van een salade tot een muffin of frozen yoghurt.

Little Park
Op de laatste avond dat wij in New York waren, wilde we afsluiten met een leuk en bijzonder restaurant. Nog voor we naar Amerika vlogen boekte we dit restaurant in de New York restaurant week. Op dat moment hadden we nog geen idee hoe het daar zou lopen en of het iets zou zijn. Eenmaal aangekomen op de laatste avond waren we heel positief verrast over hoe onwijs leuk het restaurant er uit zag. Het is geen goedkope optie, maar de service en het eten is het zeker waard.

The spotted Pig
Een bruin cafe met een Michelin ster en een hamburger die wereldwijd bekend staat als een van de beste. Mijn vriend had het al maanden over dit restaurant en dus konden we een bezoek aan dit restaurant niet overslaan. Hoewel het voor mensen met een glutenallergie geen handige optie is, schijnt de hamburger wel de moeite waard te zijn.

The Oatmeal company
Ben jij net als ik gek op havermout, dan kun je een bezoek aan de oatmeal company natuurlijk niet missen. Hoewel ik mijn eigen havermout toch lekkerder vond dan de havermout hier was het een unieke ervaring.

Beauty and Essex
In New York zijn er een aantal clubs en restaurants die omwille van het bewaken van hun exclusiviteit, er van de buitenkant uit zien als een winkel. Op mijn verjaardag stond ik dus ineens voor een soort tweedehands winkel met gouden kettingen en slechte kunst. Hoewel ik het geheel wat wantrouwde stapte ik er toch binnen alwaar we middels een achterdeur terecht kwamen in een grote club. In dit luxe restaurant, wat overigens geopend is door Kim Kardashian, krijgen de dames zelfs champagne geserveerd als ze naar de wc gaan.

230 FIFTH – Rooftop bar 
Wil je graag genieten van de verplichte gebouwen van New York onder het genot van een drankje? Dan is 230 Fifth een aanrader. Op deze rooftopbar kun je redelijk casual en tegen niet al te absurde prijzen genieten van een cocktail. Dat laatste is met name handig omdat een wijntje in New York al snel 15 euro kost.

Chipotle
Eten in New York is duur en zeker omdat wij bijna 4 weken op reis waren, vonden we het fijn luxe restaurants af te wisselen met goedkope restaurants. Een van de plekken waar we aten was Chipotle, een keten met Mexicaans eten. Het fijne is dat je daar heen kunt gaan voor een zware maaltijd, maar dat ze er ook heerlijke lichte salades hebben.

Tompkins
Wil je de beste bagels eten die er bestaan? Ga dan zeker naar Tompkins. Ik heb serieus nog nooit dergelijk geweldige bagels gegeten en ik snap nu ook oprecht waar de bagel hype vandaan komt. Wat waren deze bagels lekker, zo lekker dat we beide een tweede bestelde. Hier vind je trouwens ook heerlijke glutenvrije bagels en hebben ze een birthday cake creme cheese met allerlei kleurtjes.

Friedman’s
Ben je op zoek naar een plek waar je glutenvrij kan ontbijten, lunchen en dineren alsof je gluten eet? Met vrije keuze uit alles op de menu kaart is dit echt de hemel op aarde! Ik smulde hier van een ontbijt met de meest fluffy pancakes ever, maar een keuze maken van deze kaart was erg lastig. Friendman’s zit op meerdere plekken in New York, dus er is er altijd wel eentje voor jou in de buurt.

img_7268
Hardlopen door central park
Voor iedere hardloper is het lopen door central park toch wel een bucketlist dingetje. Het is gewoon een rondje dat je een keer gelopen moet hebben. Samen met M. heb ik daar ook een rondje gelopen. Hoewel het met 34 graden geen tempo rondje is geworden ging het ons ook meer om de ervaring om er een keer gelopen te hebben. In het park staan veel water punten, dus je kunt overal weer even hydrateren of je flesje vullen.

Helikopter vlucht

Mijn vriend had voor zijn verjaardag van mij nog een helikoptervlucht tegoed boven New York. Zelf vond ik het ook bepaald geen straf om New York vanuit een helikopter te zien en dus gingen we samen. Een behoorlijk prijzige activiteit, maar na afloop was ik er over eens dat het, het geld dubbel en dwars waard was. Je denkt bij het boeken dat 15 minuten heel kort zijn, maar het is echt ruim voldoende om een mooi beeld van New York te krijgen. Langer was wat ons betreft echt niet nodig. Ik boekte de vlucht bij Liberty Helicopter Tours alwaar je met een New York Pass korting kreeg. Na de vlucht zit je vlak bij de pont naar Ellis Island en deze twee activiteiten kun je dus goed met elkaar combineren.

img_9633
Baseball wedstrijd van de Yankees
Ik ben helemaal niet zo’n baseball fan, maar een wedstrijd bezoeken leek me toch wel bijzonder. Helaas is het boeken van een kaartje vanuit Nederland niet zo makkelijk, door verzendkosten en apps die je louter in Amerika kan downloaden was het even een gedoe. Gelukkig kwamen we binnen en dan kom je echt terecht in ‘the real American Life’. Enorme bekers cola, hotdogs (ook glutenvrije hotdogs zijn in het stadion te koop!) en iedereen juicht mee. Investeer zeker niet in de duurste kaarten, maar ga voor goedkope kaarten, het gaat namelijk vooral om het gevoel en de ervaring als je het mij vraagt.

new-york
Musical op broadway
Mijn grootste droom was om een keer een musical op Broadway te bezoeken. Zelf heb ik daar heel veel geld voor over, maar bereid je wel voor op hoge prijzen als je een musical wilt bezoeken en een tamelijk goede plek wilt hebben in het theater. Wij kozen uiteindelijk om naar de musical Chicago te gaan en betaalde we 90 dollar per persoon. De kaartjes boekte we last minute via de app TodayTix. Wil je naar een musical is het je aan te raden om het middels deze App te boeken of via hun kantoor op Times Square.

Tags: , , , , , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.