Legally-Fit: Hardloop Bucketlist

11.11.2016

Mijn hardloop bucketlist
Hoewel ik de afgelopen 2 jaar veel minder wedstrijden ben gaan lopen, heb ook ik nog de nodige dingen op mijn hardloop bucketlist staan. Van een tweede en derde marathon, tot lopen in het buitenland. Lees vandaag alles over mijn hardloop dromen in mijn hardloop bucketlist.

 • New York Marathon

Al sinds mijn eerste hardlooprondje staat het lopen van de New York Marathon boven aan mijn bucketlist. Op mijn playlist prijken maar liefst 3 nummers met New York in de tekst die me telkens weg doen dromen naar die ene marathon. Voor mij is de marathon van New York de ultieme Marathon. Het is de eerste marathon waar ik kennis mee maakte. Na het zien van de beelden van de marathon aldaar heb ik zeker 15 jaar gedacht dat je gek was om zo’n marathon te lopen of een topsporter moest zijn. Samen met het feit dat New York de stad van mijn dromen is maakt het dat deze marathon zo speciaal is voor mij. Waarom ik het nog steeds niet gedaan heb? Dat heeft voor een deel te maken met mijn werk. Als docent is het helaas niet zo gemakkelijk om buiten de schoolvakanties dagen afwezig te zijn. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om slechts 3 dagen in New York te zijn, maar dat zou ik erg zonde vinden. Dit, in combinatie met de kosten, zorgen er eigenlijk voor dat ik ervanuit ga dat het lopen van die marathon pas ergens over 10 jaar plaats zal vinden. Mocht er echter iemand zijn die me wil sponsoren dan sta ik voor volgend jaar paraat.

 • De halve marathon van Stockholm

In dit lijstje zal je veel buitenlandse steden voorbij zien komen, reden is dat ik in Nederland al heel veel wedstrijden heb gelopen en opzoek ben naar nieuwe uitdagingen. Het lijkt me dan ook leuk om een citytrip te kunnen combineren met een halve/hele marathon. Stockholm is een van die steden die al geruime tijd op mijn lijstje staat om te bezoeken en het lopen van een halve marathon aldaar in september lijkt me dan ook een ideale combi. Een beetje afhankelijk van onze zomervakantie plannen sluit ik niet uit dat dit in 2017 ook daadwerkelijk gaat gebeuren!

 • Verbetering van mijn tijd op de marathon van Rotterdam

De Rotterdam Marathon lopen in 2014 was een unieke ervaring en al sinds die ene dag in april droom ik er van om het nog eens te doen. Niet alleen zou ik graag mijn tijd willen verbeteren, ik zou het nu ook heel anders aanpakken. Destijds liep ik op een strak schema dat totaal niet paste binnen mijn leven. Ik liep pas een half jaar en wist nog niet goed de signalen van mijn lichaam te interpreteren. Destijds was ik zwaar overtraind en overspannen en was het lopen van de marathon dan ook een aanslag op mijn lichaam. Nu zou ik veel meer rust inbouwen, meer op core training focussen en vooral goed naar mijn lichaam luisteren.

 • Marathon van Amsterdam

Als geboren Amsterdamse droom ik er nog altijd van om een marathon ‘in mijn eigen stad’ te lopen. Het was al eens mijn plan, maar toen viel deze door een blessure in duigen. Ooit, ooit, ooit gaat het gebeuren.

 • Hardlopen in LA

Op onze afgelopen reis vond ik het erg leuk om op allerlei plekken te gaan hardlopen, Boston, NYC, Washington, Miami etc. Ooit zou ik ook nog wel heel graag aan de westkust gaan hardlopen, bij LA. Dit zal trouwens naar verwachting nog wel even duren want er staan momenteel vooral veel reizen naar Azië op ons lijstje.

 • Semi de Paris of de 20 van Parijs

Wederom een wedstrijd in een buitenlandse stad. Hoewel ik al wel een paar keer in Parijs ben geweest lijkt het me erg leuk om daar een keer een wedstrijd te lopen. De marathon trekt me daar niet zo, maar een halve marathon of 20 kilometer zou perfect zijn. Eerlijkheid gebeid me wel te zeggen dat ik nu een druk evenement in Parijs liever even vermijd.

 • Hardlopen met een kinderwagen

Vroeger woonde er een mevrouw bij ons in de buurt die met haar kleine altijd ging hardlopen. Ze had een speciale kinderwagen waarmee ze zelfs een marathon heeft gelopen. Naast het feit dat het me een ideale manier lijkt om te kunnen sporten als je een kind hebt lijkt het me ook heel bijzonder om op deze manier tijd door te brengen met je kind. Daar komt bij dat wij later aan onze kinderen mee willen geven dat sporten en daar plezier in hebben belangrijk is, iets dat hierdoor wel wordt bereikt.

 • Hardlopen met mijn kind(jes) tijdens de kabouterloop met de halve van Haarlem

De afgelopen jaren heb ik zwijmelend langs de route gestaan van een aantal kinderloopjes bij ons in de buurt. Vaak gaan deze loopjes vooraf aan een wedstrijd die plaats vindt en lopen de ouders van de kleintjes met ze mee. Mocht je het nog nooit gezien hebben is het zeer de moeite waard om eens te gaan kijken en je smelt echt weg langs de kant. Anyway, hoewel ik vind dat kinderen zelf moeten kunnen kiezen welke sport ze willen beoefenen, hoop ik mijn kindjes ooit wel een keer mee te krijgen voor een kabouterloop.

 • Disney halve marathon

Afgelopen najaar heb ik met grote jaloezie gekeken naar alle vrolijke plaatjes van lopers die in Disney aanwezig waren. Hoewel het me inmiddels wel duidelijk is dat je hier niet naar toe gaat om een goede tijd te lopen, lijkt het me gewoon een hele leuke belevenis. Wie weet dat ik het ooit wel ga doen, in combinatie met een bezoek aan het park als we ooit kindjes hebben.

 • Mijn vriend ooit zo ver krijgen om samen de Dam tot Dam te lopen.

Ik haat samen hardlopen, niet zo maar een beetje maar ik heb echt een hartstochtelijke haat tegen samen hardlopen. Ik ben het type a-sociale loper die het liefst alleen loopt, zonder gestoord te worden. De enige uitzondering maak ik voor mijn vriend. Hardlopen met hem vind ik dus wel heel erg leuk en fijn en zou ik juist vaker willen doen. In de zomer gaan we geregeld samenlopen, maar in de winter eigenlijk nooit. Mijn vriend is ook eigenlijk helemaal geen hardloper, maar doet het ter vervanging van zijn voetbaltrainingen tijdens de zomer- en winterstop. Bij wijze van uitzondering liepen we beide de Alkmaar city run by night en dat vond ik een dusdanig succes dat ik heel graag samen met hem de Dam tot Dam zou willen lopen. Nu hem nog zo ver krijgen…..

Wat staat er op jouw hardloop bucketlist? 

Tags: , ,
Categorie: #Legallyfit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Jenn 11.11.2016

  Ik heb met mijn Poolse vriendin afgesproken, als één van ons ooit heel veel geld heeft gaan we samen naar NY om daar de marathon te lopen 🙂 Ik heb trouwens nooit marathonambities gehad toen ik begon hoor, vijf of tien km vond ik wel genoeg, maar eigenlijk kriebelt het wel, voor ooit.

  • Reageer Stacey 11.11.2016

   Dat is een leuke afspraak! Ik ga voor jullie duimen.

 • Reageer Ester 11.11.2016

  Herkenbare bucketlist! Met name Stockholm, staat bij mij bovenaan het lijstje. NY marathon, krijg je als individu haast geen startbewijs. De kans wordt groter als je voor een goed doel loopt.

  • Reageer Stacey 11.11.2016

   Wat grappig dat jij stockholm ook wilt lopen, wellicht staan we in 2017 allebei wel aan de start!

   Wat betreft NY vind ik dat wel een nadeel ja, qua startbewijzen. Voorlopig zie ik het toch nog niet gebeuren dus ik ga me er nog maar niet te druk om maken.

 • Reageer Yvette 11.11.2016

  Voor alle halve marathons ben ik te porren , haha.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.