Legally-Fit: Sporten in een warmtecabine bij BBB health boutique

20.11.2016

Sporten in een warmtecabine
Kou is zeg maar echt niet mijn ding. Voorgaande in combinatie met weinig motivatie om thuis op een matje te sporten brengt me iedere winter tot het volgende punt. Ik eet te veel, te ongezond, zit te graag op de bank en doe te weinig. Hoewel ik me ieder jaar weer voorneem om het dit jaar anders te doen faal ik telkens. Of dat dit jaar weer gaat gebeuren, ik heb geen idee, maar ik heb goede moet dat het dit jaar beter gaat. De komende 3 maanden ga ik namelijk sporten in een warmtecabine bij BBB health boutique. Wat dat sporten inhoudt, waarom ik er voor heb gekozen en hoe het werk leg ik je vandaag allemaal uit. 

Kou is niet mijn vriend.

In de winter heb ik doorgaans veel minder energie, is de drempel om buiten te gaan sporten voor mij vaak te groot en zit ik liever met een warme choco met slagroom op de bank. Maar heel relaxed zit ik niet op die bank, want het knaagt. Ik wil fit zijn, ik wil aan mijn core werken om zo ook de kans op een hardloopblessure te verkleinen.

Thuis op een matje sporten neem ik me dagelijks voor maar in de praktijk gebeurt het amper. Noem me een sukkel, maar ik kan vaak de discipline niet opbrengen en wat ik dan precies moet doen weet ik ook niet. Daar komt bij dat het beneden warmer is en die warme choco erg verleidelijk is. In een reguliere sportschool die oefeningen doen heeft eigenlijk nog minder effect. Iedere maand wordt er een sloot met geld van mijn rekening geschreven en als ik daar kom moet ik zelf uitzoeken wat ik moet doen, alsof ik daar ineens wel weet wat ik moet doen en of ik het dan goed doe?

Een ezel stoot zich niet 3 keer aan dezelfde steen, of toch wel?

Bovenstaande methodes heb ik meerdere winters uitgeprobeerd en hebben allen jammerlijk gefaald. In plaats van een fitte winter werd het een knusse winter op de bank onder een dekentje met te veel lekkers om me heen. Het gevolg was niet alleen zichtbaar op mijn heupen en rond mijn buik, maar gek genoeg kreeg ik rond maart ook vaak last van een blessure.

Dat moest anders dacht ik, maar hoe wist ik zo snel niet. Terwijl ik in gedachte van het centrum van Haarlem naar huis liep, liep ik langs BBB health boutique. Ooit had ik me daar al eens eerder in verdiept na een berichtje van een lezeres, maar verder had ik er nooit meer echt iets mee gedaan. Pas een paar weken nadat ik langs BBB was gelopen en ik voor de 4de keer die week al weer het dekentje, de bank en een reep Tony’s verkoos boven het doen van oefeningen gooide ik het roer om. Dit moest anders en wel nu.

Begeleiding

Ik maakte een kennismakingsgesprek bij BBB en boekte daarna een proefles in, een proefles is voor iedereen gratis beschikbaar en zeker een aanrader. Sporten in de warmte, met persoonlijke begeleiding en waar je ze achter je broek aan zitten. Dat moest hem worden. Tijdens het eerste gesprek werd gekeken wat mijn doelen waren en welke oefeningen en begeleiding daar het beste bij zouden passen. Bij BBB kun je namelijk niet alleen begeleid worden op het gebied van sporten maar ook op het gebied van bijvoorbeeld lifestyle en voeding. Zoals je misschien wel eens merkt heb ik het best druk en ben ik ook slecht in nee zeggen. Een blog, een drukke baan, een sociaal leven een relatie en dan ook nog eens willen sporten. Momenteel heb ik eigenlijk al weer veel te veel ballen in de lucht hoog te houden en dat terwijl ik weet hoe het is om ze allemaal op de grond te zien ploffen. Anyway, het lijkt me dan ook geen overbodige luxe om daar eens wat meer aandacht aan te geven en ben ik dan ook zeker van plan me daar bij te begeleiden.

Ook tijdens het sporten word je begeleid. Tijdens het doen van je oefeningen loopt er continue een trainer langs om je te helpen of aanwijzingen te geven over hoe je een bepaalde oefening uit zou moeten voeren. Omdat er slechts 6 cabines zijn word je goed in de gaten gehouden en is er dus heel veel persoonlijke aandacht.

Sporten in een warmtecabine

Hoewel BBB dus meer is dan louter een sportschool, draait het grote deel toch om bewegen. In een warmte cabine voer je oefeningen uit die door de begeleider voor jou zijn geselecteerd. In de cabine vind je een viertal weerstandsbanden die de oefeningen effectiever maken en op je schema staat precies aangegeven wanneer je welk bandje gebruikt. Je bent ongeveer 30 minuten per keer bezig met je hele set oefeningen.

Het grote voordeel van sporten in een warmte cabine is dat het je doorbloeding verbeterd en je geen spierpijn hebt na het sporten terwijl je wel een intensieve workout hebt gehad. Met name dat laatste is heel fijn, vaak als je been, buik en bil oefeningen doet is de trap aflopen, op een stoel gaan zitten en lachen een kwelling, nu niet. Dit zorgt er ook voor dat ik dit schema, met drie keer in de weke sporten, kan combineren met mijn doel om 3 a 4 keer in de week te blijven hardlopen.
Voor die genen die willen afvallen heeft het sporten in een warmte cabine ook nog zijn voordelen. Door de warmte komt je verbranding namelijk sneller op gang. Zelf ben ik prima tevreden met mijn gewicht en hoeft er niets af.

Waarom dit wel gaat lukken

Om te kunnen bepalen of iets wel of niet gaat werken moet je eerst nagaan waarom het voorheen niet lukte. Voorheen had ik geen stok achter de deur, er was geen probleem als ik het niet deed. Wat ik heel fijn vind is dat je de afspraken om te sporten zelf in kan plannen, kom je niet dan bellen ze je op. Het lijkt me best gênant om dan te moeten zeggen; “Sorry, maar ik had ineens toch geen zin”. Bovenstaande redenen is misschien wel de belangrijkste reden dat het gaat lukken. Daarnaast ben ik iemand die persoonlijke aandacht nodig heeft om te kunnen presteren. Een van mijn grootste valkuilen in het leven is namelijk dat ik een pleaser ben, door hier onder begeleiding te sporten ben ik niet alleen bezig met mezelf maar doe ik ook mijn best het goed te doen.

De komende 3 maanden ga ik aan de slag in de warmtecabines en aan het einde van die drie maanden laat ik jullie weten hoe ik het heb ervaren.

Wil jij zelf BBB uitproberen? Boek dan een gratis proefles bij BBB Health boutique en ervaar het zelf.

Tags: , , ,
Categorie: #Legallyfit, Fit, Legally-Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer vandaalenzo 20.11.2016

  Klinkt goed, vooral vermindering van spierpijn. Voorgenoemde kan (voor mij) een reden zijn om minder vaak te sporten. Wil niet als een oud vrouwtje bewegen tijdens een meeting met zakenpartners.

 • Reageer Ise 22.11.2016

  Ik zou dit ook zeker eens willen proberen. Doen ze dit op meerdere locaties?

  • Reageer Stacey 25.11.2016

   Jup, BBB heeft ook locaties in Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Utrecht en binnenkort ook in Delft!

 • Reageer Kaylee Roxanne 23.11.2016

  Dat ziet er grappig uit zeg! Ik typ dit nu met bevroren vingers, dus zo’n warmtecabine klinkt erg verleidelijk. Ben benieuwd naar je ervaring over een paar maanden!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.