Legally-Food: Appeltaart met pompoen

04.11.2016

Appeltaart met pompoen

Vandaag een extra herfstige variant van de appeltaart, ik deel namelijk het recept voor een appeltaart met pompoen. Nu ben ik altijd al een groot fan van appeltaart, maar altijd maar het zelfde recept wordt ook zo saai. Vandaag dan ook een herfstige variatie op het klassieke appeltaart recept. Toen ik net terug kwam van mijn tripje naar Milaan had ik onwijs veel behoefte om te gaan bakken. Met het druilerige herfstweer buiten kwam ik op het idee om pompoen in de appeltaart te verwerken, nu ik dat in mijn pompoen cake altijd super lekker vind. Zelf waren we super enthousiast over het eind resultaat en ook de 4 andere mensen die we blij hebben gemaakt met de taart waren super enthousiast. Waarom ik stukjes weg gaf? Dat doe ik eigenlijk altijd als ik aan het bakken ben, als ik zelf alles opeet wat ik bak zou ik nu namelijk tonnetje rond zijn ;).

Hou je niet van pompoen of wil je een gezonde appeltaart variant? Kijk dan eens naar het recept voor de appeltaart met speculaas, een appeltaart havermout ontbijtje of de gezonde appeltaart variant.

Benodigdheden:
175 gram boter
125 gram witte basterdsuiker
350 gram boekweitmeel (of ander meel naar keuze)
1 ei
1 zakje vanillesuiker
4 zure appels
75 gram kristalsuiker
4 tl kaneel
75 gram cranberry’s
200 gram pompoen

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Doe het meel, witte basterdsuiker, 1 heel ei en de gesmolten boter in een kom en mix het geheel tot je een mooie grote en droge bal hebt.
3. Laat het deeg rusten in de koelkast, op deze manier kun je het straks beter verwerken. Zorg er wel voor dat je de bal goed afdekt zodat deze niet uit kan drogen.
4. Schil de appels en snij ze in partjes zo groot als jij dit lekker vindt.
5. Rasp de pompoen fijn
6. Meng de appels met de kaneel, de suiker, de vanille suiker en pompoen
7. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en zorg dat je springvorm goed is ingevet. Je kunt op het ingevette deel nog wat meel of havermout doen zodat de taart niet aan de vorm vast blijft kleven.
8. Pak nu de deegbal en rol deze uit. Zelf vind ik dit heel prettig werken door een dele van het deeg tussen twee vellen bakpapier te doen, zo heb je niet het probleem dat het deeg steeds aan je roller blijft plakken.
9. Bekleed de boden en de raden van de springvorm met het deeg
10. Vul de vorm met het mengsel van de appel, het kaneel, honing, rozijnen en noten.
11. Maak van het resterende deel deeg lange slierten en leg deze over je taart heen als een soort vlecht werk.
12. Klust een eierdooier en bestrijk de bovenkant van je taart hiermee, dit is niet noodzakelijk maar het laat je deeg wel mooi glimmen.
13. Zet je taart 30 minuten in de oven op 180 graden
14. Dek je taart na 30 minuten af met folie zodat de bovenkant niet te bruin wordt en bak hem nog 30 minuten verder af.
15. Laat de taart goed afkoelen op een rooster.

Ben jij ook zo gek op appeltaart?

Tags: , , , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

9 reacties

  • Reageer Amanda 04.11.2016

    Lekker! Ga ik zeker een keertje maken!

    • Reageer Stacey 04.11.2016

      Wat leuk Amanda, ik hoop dat je hem lekker vindt!

  • Reageer lonneke 04.11.2016

    Oeh ziet er heel er goed uit!
    Perfect ook voor dit seizoen 🙂
    Liefs Lonneke

    • Reageer Stacey 04.11.2016

      Hi Lonneke, dank je wel voor je lieve reactie. Het is inderdaad het ideale seizoen voor appeltaart en helemaal met pompoen!

  • Reageer Aurelie 04.11.2016

    Ziet er super lekker uit! Ik zou hem dan wel maken zonder kaneel want daar hou ik niet zo van.

    • Reageer Stacey 04.11.2016

      Ook zonder kaneel is hij vast heel lekker, wellicht wat vanille suiker toevoegen voor een lekkere smaak dan?

  • Reageer Ise 04.11.2016

    Lijkt me een lekkere combinatie!

  • Reageer Fashion blog 05.11.2016

    Hmm klinkt goed. Wij gaan het ook proberen te maken.

  • Laat een reactie achter