Legally-Food: Sinterklaas pepernoten cake

12.11.2016

Sinterklaas pepernoten cake

Lieve lezer van deze blog, wat vliegt de tijd toch. Het lijkt nog maar even geleden onze Amerika trip en vandaag komt onze goedheiligman alweer aan per schip. Voor je het weet is het heerlijk avondje daar en staat de tafel vol met zalig etenswaar. Deze heerlijke Sinterklaas pepernoten cake mag tijdens het heerlijk avondje zeker niet ontbreken en daarom zal ik vandaag het recept met jullie bespreken. 
Oh man wat heb ik genoten van het bakken (en opeten) van deze cake. Het bakken voor een feestdag vind ik een van de leukste dingen wat er is. Daar komt nog eens bij dat Sinterklaas mijn favoriete feest van het jaar is. Pepernoten zijn dus al maanden in huis en waar ik een mogelijk zie dicht ik er al flink op los.

Anyway, het bakken van deze cake was een feestje en als ik de recensies van vriendlief en vrienden mag geloven was het ook een feestje om te eten.

Benodigdheden:

175 gram roomboter
175 gram suiker
200 gram meel (naar keuze: ik gebruikte glutenvrij meel)
1 theelepel bakingsoda/bakpoeder
1 zakje vanille suiker (8 gram)
4 eieren
60 ml melk (naar keuze: ik gebruikte amandelmelk)
4 theelepels speculaaskruiden
120 gram pepernoten
1 handje amandelschaafsel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de eieren tot een luchtige massa.
  3. Laat de boter in de magnetrom smelten, voeg deze samen met de suiker toe aan de eieren en klopt tot een luchtig geheel.
  4. Voeg nu het meel, de bakingsoda, de speculaas kruiden en melk toe. Klopt het geheel weer tot een luchtig geheel.
  5. Haal 100 gram pepernoten door wat bloem en spatel dit door het deeg heen.
  6. Vet het cakeblik in of bekleed het met bakpapier en giet hierin je deeg.
  7. Strooi over het beslag de overgebleven pepernoten en het amandelschaafsel.
  8. Bak de cake af op 160 graden in 60/70 minuten.

Sinterklaas pepernoten cake

Tags: , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

5 reacties

  • Reageer Carolien - On a Healthy Adventure 12.11.2016

    Deze cake ziet er te lekker uit! Volgens mij ga ik het niet bij één plakje kunnen laten 😀

  • Reageer Ise 13.11.2016

    Ik ben ook zo’n fan van pepernoten, zou ze het liefst overal in verwerken 😉

  • Reageer kylie 13.11.2016

    Aaah dit ziet er lekker uit! Ga ik zeker een keer proberen te maken.

  • Reageer Mireill 03.12.2017

    Hoe komt t dat de cake zo donker is? Lijkt wel chocoladecake……

  • Laat een reactie achter op Carolien - On a Healthy Adventure Annuleren