Legally-Home: Dierbare herinneringen in je inrichting

13.11.2016

img_4813
Zelden ben ik zo relaxed en gelukkig geweest als afgelopen zomer. Bijna 4 weken lang hebben we de reis van onze dromen gemaakt langs de oostkust van Amerika. Deze reis is een van de dierbare herinneringen die ik graag terug laat komen in ons huis. Door de herinneringen terug te laten komen in onze inrichting denk ik met grote regelmaat terug aan deze gebeurtenissen en verschijnt er weer een glimlach op mijn gezicht. Vandaag laat ik zien op welke verschillende manieren wij dierbare herinneringen terug laten komen in ons huis.

Foto’s

Het is wellicht het meest voor de hand liggende manier om een herinnering terug te laten komen in de inrichting. Die ene leuke vakantie foto, een foto van het mooie strand ga zo maar door. Ook wij hebben inmiddels op verschillende plekken in ons huis foto’s staan van onze reizen. Nu kun je deze natuurlijk heel standaard in een lijst doen, maar dat is niet het enige wat je met je vakantie foto’s kunt doen.
img_4945
Naast dat ik gewone kleuren foto’s in lijstjes heb vind ik het ook leuk om foto’s in zwart wit af te laten drukken. Bij een foto die ik maakte vanuit de helikopter in New York heeft dit een heel mooi effect vind ik zelf. De foto is niet alleen heel mooi, maar er kleven voor ons veel herinneringen aan. Zo gaf ik deze vlucht cadeau aan mijn vriend tijdens de eerste verjaardag die we samen waren en staat New York symbool voor onze droomreis. Om deze foto een mooie plek te geven was ik al een tijdje op zoek naar een grote lijst met passe partout zonder een dikke rand, maar zonder resultaat. Ik kon maar niet vinden wat ik zocht. Uiteindelijk heb ik ze dan ook samen besteld bij CeWe waardoor de foto in de lijst werd geleverd, super makkelijk. Beiden zijn we heel blij met het resultaat en hij heeft nu dan ook een prominente plek in ons huis gekregen.

img_4950
Niet alleen vind ik het leuk om te variëren met lijstjes, kleurafdrukken, groot en klein, ik gebruik ook graag verschillende materialen. Dat doe ik in onze inrichting doormiddel van meubels en zo ook in de accessoires. Zo heb ik op zolder een foto staan van het Rotterdam Marathon dreamteam op canvas. In de woonkamer hebben we nu ook een foto van ons samen staan op acrylglas. Het is heel licht, maar ziet er wel super strak uit.

Ow en nog een tip, probeer gelijk na je vakantie leuke dingen met je foto’s te doen. Want voor je het weet wordt het namelijk een uitzoek klusje waar je tegen aan blijft hikken. Online is het bestellen tegenwoordig zo makkelijk dat je binnen een handomdraai je vakantieherinneringen in huis haalt.

pictures1
Ingelijst

In ons huis heb ik verschillende items ingelijst die mij heel dierbaar zijn. In een zwart lijstje zit een bandje van Andre van Duin. Hoewel het voor veel mensen waarschijnlijk een onbetekenend cassette bandje is, is het voor mij een van mijn meest dierbare bezittingen die ik heb. Het bandje luisterde ik vroeger altijd in de auto met mijn opa en vlak voordat hij overleed heb ik het bandje van hem gekregen. Aan het bandje kleven zoveel dierbare herinneringen dat hij veilig in een lijstje is opgeborgen en het lijstje een prominente plek in ons huis heeft.

Maar ook mijn startbewijs met medaille van de Rotterdam marathon, mijn eerste balletschoenen en mijn knuffels van vroeger zitten op dergelijke wijze in een lijstje. Het zijn herinneringen die mij dierbaar zijn en die ik daardoor graag terug laat komen, zij het de een iets prominenter dan de ander.

Fotoboeken

Een andere manier om je dierbare herinneringen te verwerken is natuurlijk een fotoboek. Al van een paar vakanties heb ik een dergelijk boek gemaakt. Het is even werk om alle foto’s te selecteren, maar uiteindelijk heb je binnen een handomdraai een prachtig boek. Omdat je misschien niet iedere dag/week/maand in het boek kijkt hebben wij ze in onze boekenkast zo neergezet dat je oog snel op de voorkant valt, zodat jij of gasten toch sneller geneigd zijn hem even te bekijken.

Heb jij een mooie manier om jouw bijzondere herinneringen in je inrichting te verwerken? 

Tags: , , , ,
Categorie: Home, Legally-Life
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer X 13.11.2016

  Nice

 • Reageer Marisa 13.11.2016

  Zie ik daar nu een hele mooie houten modelpop? ;-p Wat zal M. die mooi vinden 😉

  • Reageer Stacey 13.11.2016

   Je snapt dat hij zijn blijdschap niet kon beteugelen toen ik er mee thuis kwam 😛

 • Reageer vandaalenzo 13.11.2016

  Leuke post Stacey!

  Vooral het verhaal achter het casettebandje vind ik mooi. Wat foto’s heb ik ingelijst. Ik wil nog graag iets met tekst doen, omdat ik echt een vrouw van woorden ben. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet. Misschien van zinnen uit bepaalde blogpost gecombineerd met wat zinnen uit offline teksten.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.