Legally-Me: My Weekly Diary

14.11.2016

0001-mwdIedere week neem ik jullie mee in mijn leven doormiddel van my weekly diary. Afgelopen week kun je met recht wel een sportieve week noemen, 4 keer hardlopen, 3 keer sporten in de warmte cabine en ook nog eens 2 uurtjes op de lange latten. Naast al die sportieve activiteiten was ik natuurlijk ook nog gewoon aan het werk, ging ik sushi eten en stonden er met Sint Maarten zo’n 100 kinderen aan de deur. Dit en meer over afgelopen week lees je in My weekly Diary.

0001-mwd1

Maandag
Het lijkt altijd wel alsof ik 4 dagen wil proppen in die ene dag die ik heb om aan Legally-Brunette te werken. Van zondag op maandag nacht heb ik vaak 10000 ingevingen en wil ik het liefst natuurlijk ook al die ingevingen omzetten naar video’s en artikelen. Maar met maar 10 uur te besteden moet ik keuzes maken en begin ik natuurlijk met het belangrijkste voor de dag, het monteren van de weekvlog. Het is zo leuk dat jullie zo enthousiast waren over deel 1 dat ik met veel liefde werk aan deel 2. De rest van de dag werk ik aan nog veel meer artikelen die jullie de komende tijd voorbij zullen zien komen. Ondertussen kan ik het niet laten om wat uitzendingen terug te kijken die ik afgelopen week heb gemist. Tussendoor rij ik nog even snel naar Hoofddorp om cadeautjes voor een zwangere vriendin te kopen. Als ik thuis ben en het inmiddels tegen een uurtje of half 5 is kan ik mijn energie nog maar moeilijk beteugelen, ik moet hardlopen, het kriebelt te veel. Ik spring op de loopband, kijk ondertussen de serie CMC terug en voor ik het weet zijn er weer 40 minuten voorbij. Ondertussen loopt de tijd ook door en moet ik nu haast maken om te douchen en me om te kleden. Om 18:00 uur is het namelijk tijd voor mijn eerste echte les bij BBB. Hoewel ik na de intake heel erg positief was is het toch maar even afwachten hoe het uiteindelijk gaat bevallen natuurlijk. De oefeningen in de warmte doen vind ik toch echt wel een heerlijkheid. Ja het is zwaar en de oefeningen zijn pittig, zeker in combinatie met de warmte, maar ik voel me zo fit en uitgedaagd als ik klaar ben. Met een lekkere blos op mijn wangen van de warmte en het sporten stap ik op de fiets naar huis. Op de fiets krijg ik de foto links boven door van M. hij moet erg lachen op het briefje bij de babykleding waarop stond: ‘Schrik niet lief, dit is voor de babyshower.’ M. is trouwens zo lief geweest de boodschappen te doen en te koken en als ik thuis kom kan ik dus heel luxe aanschuiven. Na het eten kruipen we lekker samen op de bank. Op maandag vind ik het maar moeilijk om mijn laptop weg te leggen en ben ik doorgaans tot 22:15 voor Legally aan het werk, dat is deze avond niet anders.

0001-mwd2

Dinsdag
Vandaag is het tijd voor de grote nakijk ronde van het vak juridische vaardigheden. In totaal bijna 300 tentamens passeren vandaag de revue en heel veel anders dan nakijken doe ik vandaag niet. Ik neem me voor pas naar huis te gaan als ik ze allemaal af heb maar als ik tegen 6’en nog een stapel heb liggen besluit ik morgen maar weer verder te gaan. Totaal afgemat door de hele dag na te kijken, rij ik naar huis, eten we een lekker bord pasta en ga ik in bad. Mijn buik vindt pasta echt verschrikkelijk, maar omdat ik het zo lekker vind en na deze dag wel behoefte had aan wat comfort food vond ik het, het waard om het toch te eten. Nadat ik in bad ben geweest kruip ik bij M. op de bank die net klaar is met het kijken van De Walking Dead, ik heb een goede timing dus, want mij maak je echt niet blij met die serie. Samen kijken we nog een serie op de bank terwijl ik stiekem nog wat aan Legally werk.

0001-mwd3

Woensdag
Zoals gezegd ligt er op mijn werk nog een stapel nakijk werk op me te wachten, joepie….. Ik begin er maar gelijk mee zodat ik er klaar mee ben. Tegen 11 uur kan ik het van mijn to-d0-list afstrepen en ga ik door met andere werkzaamheden. Deze week en komende week zijn project weken en begeleid ik een klas met het maken van hun project. Vandaag komen ze op een spreekuur en kunnen ze hun vragen over de opdracht kwijt. Aan het einde van de dag, als ik klaar ben met werken rij ik eerst snel langs de supermarkt om bood
Als ik thuis kom ga ik eerst snel hardlopen, woensdag is mijn vaste hardloop dag en daar gaat niets of niemand verandering in brengen. Sinds ik meer ben gaan lopen op vaste dagen en dus meer ritme in mijn trainingen ben gaan brengen gaat het veel beter. Natuurlijk is het wat veel om straks ook nog naar BBB te gaan, maar dat plan ik volgende week net even wat anders. Na het lopen en douchen eet ik snel iets en spring ik op de fiets naar BBB. Het gaat heerlijk en ik voel me zo voldaan als ik klaar ben met sporten. Natuurlijk voel ik wel dat ik vlak daarvoor ook nog ben gaan hardlopen, maar het was voor mijn gevoel niet te veel. Eenmaal thuis is M. er ook, zijn training is afgelast door de regen en dus hebben we een heerlijk avondje samen.

0000-mwd7

Donderdag
Vandaag staat er om 08:30 de bijeenkomst voor nieuwe medewerkers op het programma. Hoewel ik al weer een maand of 3 in dienst ben belooft het een leerzame en interessante dag te worden. Na een ochtend programma in de collega zaal, een rondleiding en een lunch, zijn we om 14:00 uur klaar. Omdat er echter nog genoeg werk op mij ligt te wachten neem ik plaats in de docentenkamer en doe ik nog de nodige dingen voor ik om 17:00 naar mijn auto ren (het regent). Nadat we thuis hebben gekookt en hebben gegeten kleed ik me om, om te gaan sporten. Het hoost en hoewel ik me nog zo heb voorgenomen dan gewoon op de fiets naar de sportschool van BBB te gaan, zelfs nadat M. heeft aangeboden me te brengen, zwicht ik voor de auto. Achteraf gezien maar goed ook want het hoost niet, het spoelt…. Vandaag staat niet mij niet mijn eigen BBB programma te wachten maar een groepsles. Ik ben heel benieuwd wat me te wachten staat. Voor ik het weet zijn die 30 minuten alweer voorbij, ben ik knalrood, heb ik het bloedheet en ben ik kapot. Het was een super intensieve en uitdagende les. Het is heftig zo’n les, zeker na gisteren ook al te zijn geweest, maar ik voel me super voldaan als ik thuis kom.

0001-mwd4

Vrijdag
Vandaag werk ik thuis en dat betekent dat ik vroeg wil beginnen om zo aan het einde van de dag nog even tijd te hebben om te kunnen hardlopen. Terwijl mijn ontbijt in de magnetron staat maak ik vast het dienblad met snoep klaar dat vanavond waarschijnlijk helemaal leeg gegraaid wordt door kleine kinderhandjes gedurende Sint Maarten. Vervolgens kruip ik achter de computer en werk ik aan een plan van aanpak, controleer ik een stage verslag en bereid ik me voor op een les. Ik verkeer in een soort werk trance en voor ik het weet is het 4 uur en heb ik niet eens normaal geluncht… oeps. Terwijl ik snel even wat eet kleed ik me om en spring ik op de loopband. Lopen met een volle maag is niet zo verstandig, dat had ik natuurlijk op mijn 10 vingers na kunnen tellen, maar madame eigenwijs doet het toch en loopt 6,5 kilometer. Ik voel me trouwens heerlijk na afloop, zo fijn dat het hardlopen tegenwoordig weer fijn voelt en als iets voelt van mij en niet meer als iets dat ik moet doen. Na het lopen spring ik onder de douche, doe ik boodschappen en maak ik het huis ready. Buiten staan in een lantaarn kaarsjes te branden en in het huis heb ik ook een stuk of 20 kaarsjes aan staan. Alles om er maar voor te zorgen dat het er een beetje leuk uit ziet voor Sint Maarten. De komende uren loopt het storm met kindjes, van groot tot klein, van gekke liedjes tot hele mooie en ga zo maar door. Ik vind het me een partij schattig en hoewel het ijskoud is bij de deur smelt ik stiekem een beetje weg. Nadat alle kindjes geweest zijn gaan we zelf eten en kruipen daarna met een serie op de bank.

0001-mwd5

Zaterdag
Uiteraard vindt vandaag ons vaste ritueel weer plaats, uitslapen, rustig ontbijten, Ik vertrek kijken, jullie kennen het standaard zaterdag verhaal wel. Na het ontbijt gaan we naar zolder om onze skie spullen op te zoeken. Nu is dat voor M. niet zo een probleem, die gaat ieder jaar nog naar de sneeuw, maar voor mij is het toch al weer een jaar of 8/9 geleden dat ik voor het laatst op wintersport ben geweest. In de tussentijd ben ik nog een keer naar Snowworld geweest maar dat was het ook wel. De grote vraag was dan ook of ik mijn skie broek, die zo’n 15 jaar oud is nog wel zou passen…. Dat is het geval en dus kunnen we richting Spaarnwoude.
Om heel eerlijk te zijn doe ik het in mijn broek sinds M. dit voorstel heeft gedaan. Nu was ik altijd al een angsthaas op wintersport maar na het zo lang niet te hebben gedaan….. Het helpt ook niet mee om dan met iemand te gaan die het wel goed kan en zelfverzekerd van die piste af sjeest. Anyway ik zie er als een berg tegen op maar vind het aan de andere kant juist ook super leuk en vind het tof om ook dit soort dingen met M. te doen. Na trillend de eerste piste te hebben genomen ben ik van mijn angst af en gaat het met de minuut beter. Ik begin zelfs te balen dat ik zelf niet op wintersport ga dit jaar. Het is sowieso leuk om ook dit nu eens samen te hebben gedaan. Na 2 uur zit het er helaas op en sluiten we af met een warme choco. De kou zijn we echter nog niet uit want ik wil graag nog wat foto’s maken in het gebied bij Spaarnwoude. Echt lang zijn we er niet want met die gure wind is het veel te koud. Na thuis gelijk de foto’s te hebben uitgezocht ga ik in bad om op te warmen en maak ik me ready om uiteten te gaan. Al weken verheug ik me hier op, sushi eten met mijn lieve M. Man wat was dit een super leuke en fijne dag!

0001-mwd6

Zondag
Samen met M. zit ik om half 10 aan het ontbijt. Hij moet voetballen en ik ga hardlopen, een sportief dagje dus voor ons beiden. Als M. richting de voetbal is ga ik nog even social media checken op mijn telefoon en opwarmen in bed. Mijn ontbijt moet toch even zakken dus waarom niet in bed, toch? Eenmaal op de loopband, loop ik 12,5 kilometer. Best prima en die 7 heuvelen loop van volgende week moet volgens mij sowieso wel goed komen. Nadat ik heb gedoucht en weer ‘normale’ kleding aan heb kruip ik op de bank om Catfish te kijken, ik vind het echt intrigerend dat iemand doet alsof hij iemand anders doet. Helaas heb ik het sinds ik blog ook al een groot aantal keren gehad, heel bizar. Als M. thuis komt doen we boodschappen en ploffen we wederom op de bank. We vinden het wel prima een rustig dagje op de bank en binnen is het sowieso lekker warm.  Vanavond maak ik een Mexicaanse ovenschotel, het was een tijd geleden dat ik deze voor het laatst maakte maar het was weer erg lekker. Na het eten keren we gewoon weer terug naar de bank en leg ik de laatste hand aan dit artikel en maak ik een begin met het monteren van de weekvlog.

Hoe was jullie week? Vonden jullie het deze week ineens ook zo koud? 

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.