Legally-Me: My Weekly Diary

21.11.2016

7hills-001
Iedere week neem ik jullie mee in mijn leven doormiddel van my weekly diary. Afgelopen week probeerde ik een beetje mijn energie te sparen voor de Zevenheuvelenloop die afgelopen zondag op het programma stond. Dat betekende echter niet dat ik niets leuks deed afgelopen week, naast 3 trainingen, lunchte ik met een vriendin, bezocht ik Den Bosch en hadden we een feestje. Dit, de Zevenheuvelenloop en nog veel meer over afgelopen week lees je in My weekly Diary.


0000-mwd8
Maandag

Hoewel het mijn vrije dag is staat vandaag mijn wekker vroeg omdat ik voor mijn werk een afspraak heb. Een stagiair van mij loopt stage bij de rechtbank in Haarlem en om 09:30 heb ik aldaar een afspraak. Na de afspraak fiets ik door de regen naar huis waar ik snel de vlog monteer. Het lukt me om deze te uploaden nog voor ik weer weg moet voor mijn volgende afspraak. Om 13:00 uur heb ik namelijk afgesproken met een vriendinnetje om te gaan lunchen bij Anne en Max. Na een heerlijke lunch en weer te zijn bijgekletst ga ik weer terug naar huis. Het bewuste vriendinnetje viert binnenkort haar babyshower (ze weet al wanneer dus vandaar dat ik hier openlijk over kan schrijven) en nu ik ook de laatste cadeautjes heb gekocht kan ik alles in gaan pakken. Zelf ben ik erg trots op het resultaat (in de vlog van volgende week dinsdag laat ik zien wat ik heb gekocht en wat het eindresultaat is). Als ik klaar ben doe ik met M. boodschapjes, maken we pad thai en ploffen we na het eten lekker op de bank. Niet te lang want ik moet nog sporten bij BBB, geen straf om even die cabine in te duiken met deze kou. Eenmaal thuis plof ik weer op de bank, terwijl we een paar series kijken werk ik nog aan mijn blog en voor we het weten is het alweer bedtijd.

7hills1
Dinsdag
Vandaag heb ik om 08:30 mijn eerste afspraak op het werk en dat betekent dat mijn wekker weer vroeg geluid begint te maken. Het is een bijeenkomst met docenten die nieuw zijn binnen de faculteit waar ik deel vanuit maak en heb ik altijd leerzaam om elkanders ervaringen te horen. Na de afspraak duik ik in mijn boeken om me grondig voor te bereiden op mijn lessen. Ik lees niet alleen de stof die we onze studenten voorschrijven maar lees ook 3 vergelijkbare boeken om het onderwerp zo grondig mogelijk te onderzoeken en doorgronden. Terwijl ik lees schrijf ik een samenvatting die ik vervolgens weer uittyp. Veel werk, maar voor mij de manier om mijn lessen zo gedegen mogelijk voor te bereiden. Stiekem vind ik dat duiken in de materie ook hartstikke leuk dus dat scheelt natuurlijk. Aan het einde van de dag heb ik nog 2 uur gesprekken met studenten en ga dan naar huis. Als we boodschappen hebben gedaan en hebben gegeten zonder ik me af op de zolder. Ik heb een intensief dagje gehad, hard gewerkt en heb veel behoefte aan mijn hoofd leeg maken. Geen methode werkt daar zo goed voor als hardlopen en dus kies ik er voor dat te gaan doen, lekker even lopen.

0000-mwd9
Woensdag
Na het ontbijt stap ik in de auto naar Leiden voor weer een dagje werken.
Voorbereiden, vergaderingen ga zo maar door. Ook voeren we vandaag de cijfers in van een tentamen. Stiekem vind ik het best wel spannend, zouden mijn studenten goed hebben gepresteerd, beter dan gemiddeld, gemiddeld of juist echt dramatisch? Als docent heb je natuurlijk niet 100% invloed op de resultaten maar het zegt toch altijd wel wat. Het doet me dan ook goed te zien dat mijn 3 klassen voor het betreffende vak bovengemiddeld hebben gescoord en de paar onvoldoendes voor mij ook geen verrassing zijn. Met dit heerlijke gevoel stap ik in de auto naar huis, man wat heb ik me hier eigenlijk onbewust druk om gemaakt.
Uit mijn werk heb ik 15 minuten om me om te kleden, wat te drinken en dan moet ik alweer op de fiets naar BBB voor een groepsles in de cabine. Het geeft zo’n voldaan gevoel om die les te volgen! Het is dat ik vanaf komende week op woensdag tot 18:30 voor de klas sta maar anders zou ik deze er op woensdag standaard in houden. Na het sporten doe ik boodschapjes, ga ik eten en plof ik met mijn laptop op de bank. Er zijn nog wat artikelen die aandacht verdienen en terwijl ik tv kijk leg ik de laatste hand aan een artikel of 3. Altijd goed om je to-do-list zo vlak voor het slapen weer wat in te korten!

0000-mwd10
Donderdag
Ik vrees dat het vandaag niet een bijzondere dag is, maar he die horen er nu eenmaal ook bij. Ik mag dan wel een blogger zijn, ik heb ook gewoon een baan en wat ik daar doe is nu eenmaal niet altijd even spraakmakend. Wederom werk ik aan de voorbereiding van mijn lessen, ik heb een afspraak met een collega over het begeleiden van studenten, we hebben een vergadering en voor ik het weet is het al weer het einde van de dag. Nou ja, voor ik het weet…. omdat ik me niet super voel duurt de dag voor mijn gevoel vest lang.
Na werk zou ik gaan sporten bij BBB, maar misselijkheid en gigantische pijn in mijn buik gooien roet in het eten. Ik moet nu even streng voor mezelf zijn en rust pakken. Na het eten duik ik in bad met een kop thee en later op de avond kruip ik onder een dekentje tegen M. Aan op de bank. Samen kijken we een serie.

legally-home
Vrijdag
Vandaag heb ik me voorgenomen om die-hard te gaan nakijken. Onze studenten hebben een project moeten maken en ik mag 5 groepjes, oftewel 1 klas, gaan beoordelen. Het is weer eens wat anders dan voorbereiden, een toets nakijken of lesgeven. Al snel heb ik door dat het nakijken van de projecten een vak apart is, wat een werk is dat zeg! Ik dacht ze allemaal wel even te kunnen nakijken vandaag maar als iedereen al aan het borrelen is en ik aan project 4 begin brei ik er ook maar een einde aan. We hebben 15 dagen om na te kijken en het hoeft niet op dag 1 van de 15 al allemaal nagekeken te zijn. Ik ga naar huis en doe samen met M. Boodschapjes. Omdat ik al de hele dag ‘aan de race’ ben kies is voor een soepje terwijl M. een biefstukje bakt. Na het eten doe ik aan wakkerblijf en bezigheidstherapie door pepernoten te gaan bakken. Als ze klaar zijn plof ik moe maar voldaan op de bank.

7hills2
Zaterdag
Voor het eerst in maanden lukt het me om weer eens echt uit te slapen, pas om 09:49 word ik wakker. Na rustig wakker te zijn geworden, te hebben gedoucht etc gaan we samen ontbijten onder het genot van een aflevering van ik vertrek. Na te hebben gegeten en als het huis weer aan kant is vertrekken we naar Den Bosch. De vriendin van M. zn broertje gaat 8 maanden in het buitenland studeren en geeft bij haar ouders een afscheidsfeestje. Voor we naar het feestje gaan duiken we eerst even de stad in. M. slaagt voor een leuke broek en samen genieten we van een heerlijke lunch bij NomNom, echt een aanrader! Eenmaal aangekomen bij het feestje word ik onthaald met een schaal glutenvrije hapjes, ontzettend lief. Ik voel me altijd gigantisch opgelaten als mensen extra moeite moeten doen om rekening met me te houden dus vraag ik het nooit, maar ze hebben hier wel heel veel werk er van gemaakt echt heel lief! We zijn een aantal uren op het feestje wat om 17:00 uur begon en tegen 21:30 stappen we weer in de auto terug naar huis. Eenmaal thuis kruipen we nog heel even op de bank met een serie voor we gaan slapen.

7hills3
Zondag
Na een gebroken nacht waarin ik slechts 3 uurtjes daadwerkelijk heb geslapen lig ik urenlang te tobben over de vraag of ik wel of niet naar Nijmegen zou moeten gaan om de Zevenheuvelenloop te gaan lopen. Als mijn wekker me om 08:30 uit deze gedachte wekt besluit ik de knoop door te hakken en te gaan. Na het ontbijt krijg ik nog een peptalk van mijn lieve M. en ga ik op pad. In de trein ben ik al snel helemaal weggedoken in mijn boek, Judas, geschreven door Astrid Holleder. Waar ik me had verheugd op een rustig ontspannen ritje is het gigantisch druk en luidruchtig in de trein, een domper, maar niets aan te doen natuurlijk. Eenmaal in Nijmegen ga ik op zoek naar de startvakken, kleed ik me om en neem ik plaats in het startvak. Komende woensdag kun je een uitgebreid verslag lezen over de wedstrijd, dus ik sla de route van 15 kilometer even over en pak mijn verhaal weer op bij de finish. Eenmaal in het bezit van mijn medaille, tas en jas ga ik snel richting het station. Mijn whatsapp vult zich met lieve en trotse berichtjes van mn lieve M. en terwijl ik naar mijn verdiende warme choco van de Starbucks loop bel ik even met hem. In de trein is het wederom erg druk, het eerste stuk moet ik staan en als ik eindelijk kan zitten begin in aan de tekst voor de Weekly Diary. Eenmaal thuis heeft M. alweer de boodschapjes gehaald en nadat ik de pannenkoekenmix heb bereid neemt hij de taak van pannenkoekenbakker op zich. Het smaakt me meer dan goed, heerlijk zelfs! Na het eten kruip ik even in bad waarna we nog even samen op de bank liggen en ik de laatste hand leg aan dit artikel.

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Margreet 21.11.2016

    Leuke diary!
    Ik heb de 7H ook gelopen dus ben benieuwd naar je verslag woensdag!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.