Legally-Me: My weekly diary #40

01.11.2016

0000-mwd7-002
Iedere week neem ik jullie mee in mijn leven en geef ik in het artikel ‘my weekly diary’ een in kijkje in mijn week. Afgelopen week stond in het teken van 4 keer hardlopen, we gingen op kraambezoek, bezochten de verjaardag van vriendinnetje Marisa, ik gaf de laatste lessen van dit blok en lag weer vaak in bad. Dit en veel meer lees je deze week in My weekly diary.
0000-mwd
Maandag

Het is vandaag de laatste dag van de herfstvakantie voor mij. Omdat ik van vandaag toch nog een nuttige dag wil maken besluit ik niet te lang in bed te liggen en zit ik om 08:15 al aan mijn ontbijt beneden in de woonkamer. Voor mezelf heb ik een lange to-do-list gemaakt met dingen die ik moet doen, van het terugsturen van een pakketje tot een bezoek aan de Action, heel veel e-mails en natuurlijk ook artikelen die nog geschreven moeten worden. Als ik om 12:00 het nodige van mijn lijst af heb weten te strepen vind ik het tijd om te gaan hardlopen. Ook hardlopen heb ik op mijn lijst gezet en zelfs de afstand die ik minimaal van mezelf moet gaan afleggen. Uiteindelijk loop ik bijna 14 kilometer, 2 kilometer meer dan ik mijzelf ten doel heb gesteld. Als ik gedoucht beneden kom heb ik echt gigantische honger, maar echt vraatzucht gewoon. Waar ik begin met 3 rijstwafels volgt er al snel een appel waarna er 3 boterhammen met pindakaas in mijn mond verdwijnen. Hoewel mijn honger dan nog niet helemaal is gestild probeer ik me toch maar af te leiden met mailtjes en niet meer aan eten te denken. Pas om 18:00 als ik met M. door de AH loop mag ik weer aan eten denken. We besluiten voor boerenkool te gaan met een gehaktbal. Tijdens het koken wordt de stress om morgen weer te gaan werken me even te veel. Het is een onderwijs dingetje waar veel docenten last van hebben en ook ik heb na de vakantie altijd weer moeite om te gaan beginnen en dat terwijl ik mijn baan geweldig vind en me geen leuker vak voor kan stellen. Na wat eten, een bad en chocolade gaat het gelukkig alweer een stuk beter en kijken we samen Streetlab op de bank, man wat is dat toch een leuk programma.

0000-mwd1
Dinsdag

De eerste dag na de vakantie. Waar ik me gisteren nog zo druk maak ben ik nu heel relaxed en kalm. Gisteren heb ik voor mezelf al een enorme to-do-list gemaakt waar ik vandaag aan kan beginnen. Waar ik van te voren had bedacht dat ik hier een week mee zoet te zijn heb ik het nog voor mijn les al helemaal af. Als ik eenmaal bezig ben kan ik zo gigantisch hard en snel werken dat ik echt als een speer ga. Na afloop heb ik dan misschien wel barstende koppijn en niet gegeten, maar mijn lijst is af. Voor mijn les begint neem ik nog even de tijd om bij te trekken en tanken, ik eet rustig, loop met een omweg naar de buiten locatie waar ik les geef en neem nog een grote kop thee. Vandaag is het de laatste les voor het tentamen van mijn leerlingen en ik trakteer ze op iets lekkers om ze succes te wensen met hun tentamen. Na de les rij ik door naar huis waarvandaan ik naar de supermarkt loop en met M. boodschappen doe. Het wordt een makkelijk doch lekker gerecht, zoete aardappels met broccoli. Omdat ik het na het eten weer zo koud heb neem ik ook vandaag weer een bad, voor M. een mooie gelegenheid om de nieuwste aflevering van The Walking Dead te bekijken en ik kan lekker ontspannen. Na het badderen doe ik iets makkelijks aan, hoepel ik me een half uur een slag in de rondte en dan ga ik met M. op de bank nog lekker tv kijken.

0000-mwd2
Woensdag

Ergens in de verte hoor ik een minuut of 3 een heel irritant geluid voordat ik besef dat het mijn wekker is. Man wat lag ik lekker te slapen en wat zou ik me graag nog een keer of 10 om willen draaien. Helaas pindakaas de plicht roept en dus ga ik er uit en maak ik me ready om te gaan werken. Vandaag zit ik veel achter de computer wederom, maar om toch wat beweging te hebben gedurende de dag loop ik steeds met een omweg richting de koffie automaat en naar de lokalen waar ik les geef. Als mijn lessen erop zitten om 18:30 ga ik direct naar de supermarkt. M. moet voetballen en dus eet ik alleen. De tomatensoep van het weekend moet nog op, net als de guacamole dus deze kliekjes dame eet een kopje soep met een broodje met gerookte zalm, sla (die moest trouwens ook nog op!) met guacamole. Na het eten ga ik hardlopen, omdat het zo lekker gaat loop ik niet 5 maar 7 kilometer en daarna plof ik op de bank en komt ook M. thuis met wie ik nog een serie kijk.

0000-mwd3
Donderdag
Vandaag is de laatste keer van dit blok dat mijn les om 08:30 begint en ik dus al om 07:20 op pad ben richting Leiden. Hoewel ik me altijd wel redelijk makkelijk over die vroege ochtend heen kan zetten en als een bom energie voor de klas sta zijn mijn leerlingen nog lang niet allemaal wakker. Na de les heb ik direct een afspraak, moet ik vergaderen en heb ik weer een les. Het is donderdag altijd druk, maar stiekem vind ik dat wel fijn, zeker omdat voor de klas staan echt mijn passie is. Na de lessen en na nog wat voorbereidingen ga ik naar huis. Ik voel me niet helemaal fit en eet dus ook maar een licht soepje waarna ik in bad kruip. Na het badderen voel ik me al wel iets beter en kruip ik met M. en pepernoten op de bank.

0000-mwd4
Vrijdag
Vandaag is de laatste lesdag van dit blok. Komende week hebben de leerlingen tentamens en de 2 weken erna zijn het projectweken waarin ze aan hun project moeten werken. Nog een laatste keer probeer ik een klas helemaal klaar te stomen voor het tentamen in de hoop dat ze het allemaal halen. Als ik klaar ben met lesgeven en al mijn andere werk gedaan heb ga ik richting huis. Als ik thuis kom is M. er ook al en stappen we eigenlijk direct in de auto richting Soest. We hebben al een tijdje een kast op het oog en we willen nu graag de knoop doorhakken en hem ook in het echt bewonderen. Gelukkig rijden we niet het hele eind voor niets, want de kast hebben we uiteindelijk ook gekocht (voor wie nieuwsgierig is, dit is de kast). Het duurt nu nog zo’n week of 8/10 voor hij er is. Nadat we boodschappen hebben gedaan en hebben gekookt schuiven we aan tafel om wraps te eten met kip en groente. We eten eigenlijk bijna nooit wraps, gek want ik vind het wel erg lekker! Na het eten verplicht ik mezelf nog om te gaan hardlopen. Ik wil deze week de 4 keer aantikken en dat lukt alleen als ik nu ga. Ik raap dan ook alles bij elkaar, verman mezelf en ga lopen. Als je dan eenmaal klaar bent en op de bank ploft is dat een heerlijk gevoel, maar geloof me ik moest mezelf echt heel wat schoppen onder mijn kont geven.

0000-mwd5
Zaterdag

Vandaag staat om 10:00 uur de schilder op de stoep en moeten we dus betrekkelijk vroeg klaar zijn met slapen, douchen en ontbijten. De schilder legt deze dagen de laatste hand aan de achterkant van het huis en zal volgend weekend de kozijnen voor gaan schilderen. Nadat we beiden wat hebben gerommeld in huis gaan we op de fiets naar Heemstede om daar op kraamvisite te gaan. Een collega van M. heeft zijn derde kindje gehad en daar gaan we dus even langs. Als we thuis zijn na het bezoek en boodschappen hebben gedaan bestellen we wederom een kraamcadeau (baby boom gaat maar door en door en door) en gaan dan eten. Vanavond staat een avondje in Vianen op het programma waar vriendinnetje Marisa haar verjaardag viert. Het is uiteindelijk een super gezellige avond en pas diep in de nacht komen we weer thuis.

0000-mwd6
Zondag

Normaliter moeten we op zondag er altijd betrekkelijk vroeg uit vanwege de voetbalwedstrijd van mijn vriend. Vandaag hoeft hij echter pas om 14:00 uur te spelen en kunnen we dus rustig aan doen en lekker uitslapen. Na het ontbijt verdwijn ik naar boven en ga ik hardlopen. De afgelopen week doet mijn buik echt gigantisch vervelend en dan is het toch wel erg fijn om thuis te kunnen hardlopen. Na het hardlopen fris ik mezelf op en plof ik op de bank. Vandaag begin ik alvast met het bewerken en monteren van mijn weekvlog. Een weekvlog Stacey? Ja dat klopt! Deze week heb ik voor het eerst een weekvlog gemaakt en dat betekent dat je niet alleen moet vloggen maar het geheel ook moet monteren. Als M. eenmaal thuis is van zijn gewonnen wedstrijd doen we boodschappen, koken we en eten we. Wederom plof ik weer op de bank met mijn laptop om te werken terwijl we een aantal series kijken.

Zoals je misschien hebt gelezen is er dus ook een weekvlog van deze afgelopen week te vinden op YouTube. Het is een experiment en ik weet niet of ik dat in de toekomst blijf doen en het verdere hoe en wat, maar mocht je het leuk vinden kijk er daar dan zeker even naar en laat me weten wat je leuker vindt, een geschreven diary of een weekvlog.

In ieder geval weer heel erg bedankt voor het lezen!

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Renate 01.11.2016

  Wat grappig dat je zo tegen je werk opzag na je vakantie. Nou ja, niet voor jou, maar ik werk sinds dit schooljaar voor het eerst als docent en had het ook. Terwijl ik mijn werk heel leuk vind. Dacht dat het aan mij lag!

  Oh, ik ben fan van je geschreven diary! Zal niet snel een weekvlog bekijken.

  • Reageer Stacey 01.11.2016

   Hi Renate,
   Wat grappig dat jij er ook last van had. Het is dus echt een onderwijs ding ongeacht hoe leuk ons werk ook is.

   Vooralsnog blijft de geschreven diary gewoon, dank voor je feedback!

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.