Legally-Me: My weekly diary #41

07.11.2016

0000-mwd
Iedere week neem ik jullie mee in mijn leven doormiddel van my weekly diary. Van maandag ging hij enige tijd geleden naar de dinsdag en nu is hij, door het overweldigende succes van de weekvlog, weer terug op de maandag! Afgelopen week ging ik baby knuffelen, was er een suprise party, werkte ik op de open dag en liep ik weer lekker veel hard. Dit en meer over afgelopen week lees je in My weekly Diary. 
0000-mwd1
Maandag

In plaats van mijn gebruikelijke vrije dag is het vandaag gewoon een werkdag. Doordat veel van mijn collega’s afwezig zijn op maandag maar er wel docenten moeten surveilleren bij het tentamen heb ik aangeboden mijn dagen om te wisselen. Om 09:00 ben ik dan ook op de buiten locatie waar mijn leerlingen hun eerste tentamen van de opleiding gaan maken voor het vak juridische vaardigheden. Na de wetboeken grondig te hebben gecontroleerd gaan we met de docenten terug naar de school waar we hard aan het werk gaan. Ik ben druk met het schrijven van een voorstel en wil eigenlijk ook nog beginnen met het voorbereiden van mijn lessen voor de komende periode. Omdat ik zo druk ben vliegt de tijd voorbij en voor ik het weet stap ik weer in de auto naar huis. Ik ga gelijk door naar een afspraak in Haarlem bij BBB healtclub, een sportschool met warmtecabines waar ik de komende 3 maanden ga sporten. Eenmaal thuis heb ik zin in soep, mijn buik werkt niet mee en dan heb ik niet veel zin in ‘vast’ voedsel. Na het eten plons ik dan ook maar in bad, want kou en buikpijn worden minder door in bad liggen. Na het in bad liggen plof ik op de bank en kijken we nog wat tv samen terwijl ik de laatste hand leg aan mijn eerste week vlog.

0000-mwd2
Dinsdag
Het is voor mijn gevoel al woensdag, maar helaas is niets minder waar, het is pas dinsdag. Vandaag staat dan ook weer gewoon een dag werken op het programma. Wederom gaat de tijd gelukkig snel en voor ik het weet loop ik met mijn collega’s weer naar de buitenlocatie waar het tentamen staatsrecht dit keer wordt afgenomen. Het is voor mij als docent ook best spannend dat mijn studenten nu hun tentamen gaan maken, je hoopt immers ze goed voorbereid te hebben! Na de wetboeken controle, ja wij controleren bij iedere student hun wetboek op fraude, lopen we weer terug naar school en ga ik niet veel later ook naar huis. Samen met M. doe ik boodschappen, hoewel ik weet dat ik er vanavond op zal worden afgestraft heb ik zo veel zin in pasta dat we gaan voor pasta pesto. Na het eten kan ik mijzelf direct naar het bad verplaatsen in de hoop dat de buikpijn iets zakt. Heel lang in bad liggen kan vandaag niet want ik wil graag naar baby te huur kijken. Wat een hilarisch programma is dat zeg. Ik vind het vermakelijke tv al kan ik me niet voorstellen dat je als ouder je kind hier aan uit zou lenen. Het is verder een avond die vooral heel fijn is door alle lieve en leuke reacties op de weekvlog!

femke
Woensdag

In plaats van maandag vrij ben ik deze week op woensdag vrij en dat voelt best wel gek, als ik lekker blijf liggen als de wekker van M. gaat voelt het zelfs bijna als spijbelen. Nadat ik heb ontbeten ga ik maar gelijk sportief aan de dag beginnen. Ik begin met 6 kilometer hardlopen en als ik het wel weer genoeg vind ga ik douchen en me aankleden. Het is vandaag geen dag om te treuzelen, want om 10:00 uur staat er al weer een afspraak in de agenda voor een leuke samenwerking. Na mijn gesprek hierover stap ik in de auto en cross ik naar Amersfoort waar ik op bezoek ga bij vriendinnetje Femke. Afgelopen zomer schreef zij twee artikelen over haar zwangerschap, Legally-Pregnant 1 en Legally-Pregnant 2. Hoewel ik al op kraamvisite ben geweest ga ik nu weer gezellig langs. Het is zo leuk om te zien dat haar zoontje al zo groot is geworden en in die korte tijd al weer zo veranderd is! We hebben een hele gezellige middag, gaan nog lunchen buiten te deur en kletsen er natuurlijk flink op los. Tegen een uurtje of 7 ben ik weer thuis en moet ik nog boodschappen doen. Op woensdag avond is M. altijd naar voetbal training en omdat ik geen zin heb om uitgebreid te koken maar ik wederom maar weer even snel een soepje klaar die ik nog in de koelkast heb staan met wat sla die ik in de supermarkt haal. Na het eten ga ik, heel verrassend, weer even in bad. Eenmaal uit gebadderd ga ik nog een paar uurtjes aan het werk voor mijn lessen waarna ik tegen 22:15 van mezelf die laptop echt dicht moet doen en met M. nog even tv kijk.

0000-mwd3
Donderdag

Vandaag staat er een vergaderdag op het programma en is het de dag dat ik de hele dag met een camera door het gebouw ren om beelden te maken voor in het promotiefilmpje van onze opleiding. Nadat ik de eerste 2 vergaderingen heb gehad begin ik met filmen en hoewel er tussendoor weer af en toe een korte vergadering is over vakken ben ik met name bezig met het filmpje. Komende zaterdag hebben we een open dag op school en dan willen we deze video graag laten zien aan eventuele toekomstige studenten van de opleiding. Het is super leuk om het te mogen doen en op deze manier kan ik mijn passie voor het recht ook combineren met mijn lieve voor filmen en fotografie dus veel beter kan het natuurlijk niet in een baan als je het mij vraagt! Om 17:15 houdt ik het voor gezien en rij ik naar Haarlem. Eerst een pakketje ophalen, boodschappen doen en dan gaan we samen koken. We kunnen geen avondje quality time hebben maar dat heeft wel een goede reden. Een vriend van ons is jarig en we gaan hem samen met andere vrienden verrassen met een bezoek. Na het eten hebben we dan ook niet te veel tijd en voor we het weten staan we op zijn verjaardag. Dit zijn van die super gezellige avonden die helaas al te vroeg moeten eindigen om morgen nog fris op je werk aan te kunnen komen.

0000-mwd4
Vrijdag

Eindelijk heb ik weer een nacht normaal en goed geslapen. De afgelopen dagen werd ik steeds wakker van de pijn in mijn buik in de nacht en sliep ik uiteindelijk maar een uurtje of 4. Gelukkig is dat vannacht wel anders. We beginnen de dag op werk wederom met een vergadering waarna ik de laatste hand aan het filmpje leg. Ik ben zo blij als het filmpje af is en het is leuk om te horen hoe enthousiast mijn collega’s zijn over het filmpje. De rest van de dag breng ik grotendeels door achter mijn boeken om zo mijn lessen voor het vak bijzondere overeenkomsten voor te bereiden. Na het werk ga ik naar huis en moet er natuurlijk nog gekookt worden. We maken pizza’s, jummie! Na het eten verzamel ik op de bank een uur heel veel moed om te gaan lopen, want ook ik heb wel eens geen zin. Gelukkig is het toch altijd weer heel erg fijn als je eenmaal geweest bent.

0000-mwd5
Zaterdag

Vandaag gaat de wekker belachelijk vroeg voor een zaterdag. Omdat het de open dag is van Hogeschool Leiden, mijn werk, moet ik vandaag om 09:00 uur al aanwezig zijn. Na het ontbijt stap ik dan ook nog wat slaperig in de auto. Het is een drukke dag die voorbij vliegt, ik heb zelfs amper tijd om te drinken, naar de wc te gaan of laat staan te lunchen. Ik ben dan ook stiekem wel blij als ik om 16:00 uur weer in de auto stap en M. nog heel even zie. Vanavond gaat M. naar vrienden en ben ik home alone. Heel fancy wordt het niet, ik maak er een rustige avond van waarop ik vooral bezig ben met mijn kast weer een beetje te legen en wat items op marktplaats te zetten. Je kunt mijn advertenties hier vinden. Al vrij vroeg kruip ik in bed en ga ik lekker slapen.

0000-mwd6
Zondag

Voor de gezelligheid ga ik er op tijd uit om nog even met M. te kunnen ontbijten voor hij gaat voetballen. Tijdens het bereiden van ons ontbijtje blijkt het voetbal echter te zijn afgelast. We vinden het wat ver gaan om weer terug in bed te kruipen en dus gaan we rustig door. Als mijn ontbijt een beetje is gezakt ga ik naar boven om te gaan lopen, ik heb in mn hoofd om meer dan 10 kilometer te lopen en heb eigenlijk mijn zinnen gezet op een afstand van 12 kilometer. Maar omdat de uitslag op mijn gezicht een duidelijk teken is dat ik heel erg moe ben vraag ik me af of het überhaupt gaat lukken. Gelukkig gaat het juist super lekker en goed! Na het hardlopen ga ik douchen en kleed ik me om. We maken er een rustige middag van, doen wat boodschappen, slaan vast voldoende Sint Maarten snoep in en koken. Na het afmaken van dit artikel gaan we namelijk nog naar de bios. Om 19:10 hebben we kaartjes voor de film Inferno.

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Inge 07.11.2016

  Hoi Stacey,

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar vandaag wel ;). Ik vroeg mij af of je wel eens het FODMAP dieet hebt overwogen? Het schijnt voor veel mensen buikklachten te verminderen. Ik ben mijzelf op dit moment hierover aan het inlezen en ik vroeg mij dit af (en waarom je hier bijvoorbeeld niet voor hebt gekozen).

  Groetjes,
  Inge

  • Reageer Stacey 09.11.2016

   Hi Inge, hartelijk dank voor je reactie! Ik heb het fodmap dieet een halfjaar geprobeerd, helaas had het vrijwel geen effect bij mij. Om die reden ben ik er dan ook mee gestopt. Inmiddels weet ik zelf heel goed welke voedingsmiddelen een slechte invloed hebben op mijn buik, maar weet ik ook dat voeding uiteindelijk niet de grote pijnen veroorzaakt maar dat hier een andere medische oorzaak voor is.

   Maar dat het voor mij niet werkte wil natuurlijk niet zeggen dat het voor niemand werkt. Ik vond het echter wel erg zwaar om het dieet strikt te volgen, uiteten gaan is niet meer mogelijk dus voor je sociale leven is het een slechte tijd.

   Succes met je keuze!

  • Reageer Ella 13.11.2016

   Hoi Inge, Ik heb het FODMAP dieet gevolgd met hulp van een diëtiste. Zonder professionele begeleiding is het lastig! Ook het boodschappen doen en het voor 2 personen koken was lastig. Zeker de eerste 6 weken, daarna 6 weken testen door je darmen te triggeren met voedingsstoffen.
   Ik heb PDS en door het FODMAP dieet verminderden mijn klachten met 75 %. Uit eten gaan bijvoorbeeld blijft lastig, maar het is niet onmogelijk, afhankelijk waar je gevoelig voor bent. Bij mij kwam er vooral tarwe en de stoffen in mango/steenvruchten uit. Ik eet nu alles 100% spelt of glutenvrij en vermijd steenvruchten. Daarmee gaat het goed, en ter ondersteuning slik ik sterke probiotica, af en toe heb ik nog buikpijn, maar heb het in ieder geval onder controle. Kortom, het is een ingrijpend dieet maar mij heeft het veel opgeleverd (wel met vallen en opstaan). Maar het is heel persoonlijk dus ik zou het niet zonder diëtiste proberen.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.