Legally-Travel: Milaan Hotspots

06.11.2016

Milaan Hotspots
Als je naar Milaan gaat wil je natuurlijk genieten van heerlijk Italiaans eten, maar ja, waar vind je nu die heerlijke pizza’s en pasta’s? Gek genoeg is het niet zo gemakkelijk om leuke hotspots te vinden voor in Milaan. Met dit artikel komt daar verandering in. In dit artikel vol met Milaan Hotspots, vertel ik je waar je goedkope koffie vindt, waar ze heerlijke taartjes hebben, waar je glutenvrije pizza’s kun eten, waar je de beste calzone vindt en waar je heerlijk op het terras kunt zitten. Lees mee, sla ze op, print het uit, want hier komen onze Milaan Hotspots.


Milaan Hotspots
La Tradizionale

Net buiten het centrum in de wijk Navigli licht pizzeria La Tradizionale. Dit restaurant, dat favoriet is bij de locals, is alleen al een bezoek waard wegens het prachtige interieur. Een oude fabriekshal is omgetoverd tot een sfeervol restaurant waar je heerlijk kunt dineren. Hoewel de locatie erg chique aan doet vallen de prijzen alleszins mee. Een liter wijn bestel je hier al voor 14 euro en de pizza’s zijn allemaal te bestellen voor een prijs rond 10 euro. Naast de prachtige locatie en de zeer goede pizza’s is dit ook een plek waar je heen kunt als je liever je pizzabodem van spelt-, kamut- of glutenvrij meel wilt.

Panini Durini

Voor de beste en ook nog eens goedkoopste koffie in Milaan, althans die wij hebben gevonden, kom je naar een vestiging van Panini Durini. Wij hadden de mazzel om praktisch om de hoek bij een vestiging te verblijven en iedere ochtend hier een koffietje te kunnen drinken. Voor maar 1 euro geniet je al van een grote bak koffie. Mocht je trek hebben dan is er tevens een ruim assortiment aan broodjes, yoghurt en zoetigheid.

Milaan Hotspots
Navigli

Dit is een vreemde eend binnen dit artikel, het gaat hier namelijk niet om een restaurant of koffie tentje maar om een wijk. De wijk Navigli is een van de leukste wijken van Milaan. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien lijkt het een beetje op Florence. Langs de gracht zitten de leukste terrassen in vel gekleurde gebouwen. Bij mooi weer is het hier een drukte van jewelste en zitten ze terrassen afgeladen. Daarnaast is in deze wijk iedere laatste zondag van de maand een vlooienmarkt die zeer de moeite waard schijnt te zijn. Toen wij er waren was er het chocolade festival, ook niet bepaald een straf om bij aanwezig te zijn….

Camillo Benso

Toen wij de eerste avond een pizza wilde eten en hier niet te ver voor wilde lopen, kwam ik uit bij Camillo Benso. Op nog geen 10 minuten van ons hostel lag dit restaurant dat er op Tripadvisor erg goed uit zag. Eenmaal aangekomen in het restaurant schrokken we, het leek wel heel luxe. Zo luxe dat we dachten dat het vast heel duur zou zijn. Online hadden we juist gezien dat de prijzen zeer schappelijk waren. Lichtelijk vertwijfeld namen we plaats. Tot onze grote opluchting bleken de prijzen die we online hadden gezien te kloppen. Met een gemiddelde prijs van 10 euro per pizza helemaal prima wat ons betreft. Niet alleen was de prijs heel fijn de pizza’s waren ook nog eens heerlijk. Wil je dus betaalbaar en chique uiteten, dan is dit een goede plek om naar toe te gaan.

Milaan Hotspots
Eat me & Go

In de winkelstraat die loop van de Duomo richting de gezellige wijk Navigli zit Eat me & Go. In deze allround winkel hebben ze ijs, frozen yoghurt, heerlijke gebakjes, taart, zoete broodjes, salades maar ook vers belegde broodjes. Kortom heb je honger, dan kom je hier zeker aan je trekken. Naast het grote assortiment eten hebben ze ook drankjes. Van heerlijke koffie’s, sojamelk voor in je latte, verse sapjes tot smoothies, de keuze is reuze.

Peperino Milano

Onze laatste middag hebben we goed afgesloten bij Peperino. Dit restaurant profileert zichzelf niet alleen als een pizza, bakkerij en grill maar ook als de glutenvrije hotspot van Milaan. Naast dat het zeer de moeite waard is om hier te genieten van een maaltijd, is het een bruisende plek. Niet alleen binnen is het rond lunch tijd druk en vol met young professionals die genieten van de lunch, ook buiten is er van alles te vinden. Op loop afstand vind je een leuke winkelstraat, een kleine foodhall met de naam Eataly en diverse zaken die heerlijke ijsjes verkopen. Een bezoek aan deze omgeving is dan ook zeker aan te raden.

Milaan Hotspots

Princi Bakery

Als je langs deze bakkerij loopt (gevestigd op meerdere locaties in Milaan, deze vind je op de website) loopt het water je al in de mond. De geur van warm en versgebakken brood doet je naar dit tentje toe snellen. De heerlijkste broden staan tentoongesteld achter de balie en ook aan zoetige deegwaren en baksels geen gebrek. Ook als je voor een gezondere optie wilt gaan ben je hier aan het juiste adres. De Griekse yoghurt met fruit is heerlijk en ideaal voor mensen die gezond of glutenvrij willen eten. Eventueel kun je ook nog kiezen voor wat granola indien je gluten verdraagt.

Joy Coffee & Green

Ben je op zoek naar een biologisch tentje om te ontbijten, lunchen of gewoon wat te drinken, dan ben je bij Joy Coffee & Green aan het goede adres. Een van de vestigingen is gelegen nabij het centrale station van Milaan, is de ligging ideaal. Van buiten en beneden ziet het er wellicht niet zo bijzonder uit, maar boven is het prachtig. De inrichting, houten schommels en heel veel leuke plantjes.

Ben jij wel eens in Milaan geweest en zo ja, wat zijn jouw tips? 

Tags: , , , , ,
Categorie: Alles
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.