Legally-Brunette: Mijn 5 favoriete artikelen van 2016

29.12.2016


Het afgelopen jaar heb ik bijna 200 artikelen geplaatst. Van recepten tot wishlist artikelen, video’s en persoonlijke artikelen. Morgen deel ik met jullie de best gelezen artikelen van 2016 maar vandaag al deel ik mijn 5 favoriete artikelen van 2016. Misschien zijn ze niet allemaal even goed belezen, maar het zijn voor mij persoonlijk de 5 mooiste, leukste of meest dierbare artikelen. 

De keerzijde van het bloggen
In dit artikel leg ik uit dat ik als blogger maar een klein deel van mezelf kan laten zien op mijn blog waardoor vaak de illusie wordt gewekt dat ik een perfect en vrolijk leven heb. Maar uiteraard ben ik ook gewoon een mens, ken ik ook mijn verdriet en tegenslagen. Toch kan ik daar vaak niet over schrijven en in dit artikel leg ik uit waarom niet en wat voor een struggle dit met zich mee brengt.

New Job
Afgelopen zomer kreeg ik het fijnste nieuws wat ik maar kon krijgen. Al jaren droomde ik er van om les te geven op mijn oude HBO waar ik ooit een diploma behaalde. Na mijn diploma studeerde ik nog verder aan de universiteit van Maastricht, werkte ik als Legal Counsel bij Endemol en een jaar als docent op het MBO. Maar nu keerde ik terug op het oude honk. De school waar ik mijn zelfvertrouwen herwon, waar ik als een ware nerd altijd werkte voor de hoogste cijfers en waar ik het zo fijn heb gehad. Nu niet als student maar als docent. Sinds afgelopen augustus werk ik als docent recht bij Hogeschool Leiden. Het was mijn droombaan toen ik begon en nog iedere dag ben ik zo blij met mijn werk en ga ik voor het eerst in mijn leven echt fluitend naar mijn werk.

Waarom ik geen PR hoef te lopen
Het gebeurde me vaak dat mensen keer op keer vroegen hoe snel ik had gelopen tijdens een training of wedstrijd. Sommige leverde kritiek op het feit dat ik zo langzaam liep en langzaam maar zeker verdween mijn zin in het hardlopen. Was ik dan echt zo slecht bezig? Ik liep gewoon op een tempo dat ik fijn vond en waar ik en mijn lichaam zich goed bij voelde. Ik zette dan ook de knop om, besloot schijt te hebben aan wat anderen van mijn tempo vonden en besloot me niet langer onder druk te zetten om harder te gaan lopen. Als ik hard wil lopen dan doe ik dat omdat ik dat zelf wil, als ik rustig wil lopen dan doe ik dat lekker. Het gaat mij er niet meer om of ik telkens een nieuw PR loop, ik loop omdat het mijn passie is.

Key West Lime Pie
Mijn favoriete recept van het afgelopen jaar is toch wel deze Key West Lime Pie. We aten hem op vakantie en ik moest hem natuurlijk thuis ook proberen. Mocht je hem nog niet gemaakt hebben doe dat dan zeker een keer want het is inmiddels mijn favoriet!

Van bedrijfsjurist naar docent recht
Leerlingen begrijpen het niet, waarom bent u in godsnaam gestopt met uw werk om les te geven, dat kan toch niet leuk zijn? In dit artikel leg ik echter uit dat ik het werk als docent juist wel heel erg leuk vind en waarom dan wel.

Tags:
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Rosemarijn 29.12.2016

    Hihi kende ze al! Goed lijstje, vind het ook leuke artikelen, vooral over je liefde voor lesgeven!

  • Reageer jenny 30.12.2016

    Ik lees al je blogs! De key West Lime Pie heb ik nog gemaakt als dessert met kerst, ontzettend lekker en geslaagd. Iedereen wilde het recept!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.