Legally Fit & Food met: Tessa

07.12.2016

bc722eca042045bdb6706c4925282443-1
In de rubriek Fit & Food met stel ik 15 vragen aan een inspirerende fitgirl. Nieuwsgierig hoe vaak zo iemand sport, wat er op het dag menu staat en wat de favoriete sportlook is? Met deze 15 vragen leer je deze fitgirl beter kennen. Vandaag in de rubriek Fit & Food met: Tessa. Deze fitgirl met brains traint momenteel voor haar eerste marathon, staat geregeld in de sportschool en deelt een heerlijk recept met ons. 

Introductie:
Heehoi! Ik ben Tessa van Schijndel, 22 jaar oud en ik woon in Wijchen (een klein dorpje onder Nijmegen). Ik ben vorig jaar begonnen met mijn Master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en ik hoop deze zomer af te studeren. Op dit moment woon en studeer ik een half jaar in Manchester!

Ik ben gek op lekker eten, koken, lezen en natuurlijk sporten! Ik blog al een tijdje voor Fitnessmeiden en sinds oktober ben ik online personal coach bij Ruggengraat. Ik probeer op mijn manier een balans te vinden tussen enerzijds een gezonde levensstijl en anderzijds mijn studie en mijn sociale leven. Naast krachttraining is hardlopen mijn grote passie! Je kunt mij volgen via instagram: @lifewithtes

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Ik sport meestal zes keer in de week. Drie hardlooptrainingen en drie krachttrainingen. Twee keer in de week loop ik hard bij een atletiekvereniging. Dit zijn voornamelijk intervaltrainingen. Deze trainingen zorgen ervoor dat je je snelheid behoud. Mijn laatste looptraining is vaak een duurloop. De afstand van deze duurloop verschilt ontzettend. In de zomer loop ik veel atletiekwedstrijden. Deze afstanden zijn korter en daardoor zal mijn duurloop ook korter zijn. In de winter doe ik graag mee aan langere wegwedstrijden en dan worden mijn duurlopen langer. Zo houdt ik graag de balans tussen korte loopjes en lange wedstrijden.

Naast het hardlopen ben ik ook drie keer in de week in de sportschool te vinden. Niet voor groepslessen, maar lekker in het krachthonk. Drie jaar geleden stapte ik voor het eerst de sportschool in en sindsdien ben ik verkocht. Het fijne aan fitness vind ik dat ik mijn eigen tijd kan indelen en je kunt je zelf zoveel uitdagen als je zelf wilt én kan.

downloads11
2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Het verschilt heel erg! Het ene moment haal ik veel meer voldoening uit het hardlopen en dan doe ik dat ook meer. Het andere moment ben ik niet weg te slaan uit het krachthonk. Het mooie van hardlopen vind ik de vrijheid. Je kunt overal je hardloopschoenen aantrekken en gaan rennen. Mijn doel is dan ook om op elke buitenlandse bestemming te hardlopen. En het lukt me al aardig, want de teller staat inmiddels op 12 verschillende landen!

3. Hoelang sport je al?
Ik sport al zolang ik mij kan herinneren. In het verleden heb ik ook heel veel verschillende sporten uitgeprobeerd. Heel lang heb ik gezwommen en getennist, maar kwam uiteindelijk uit bij atletiek en daar ben ik nooit meer mee gestopt.

4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Ik sport het liefst in een korte broek Wanneer het weer het toelaat zal je mij ook als een van de eerste in een kort sportbroekje zien hardlopen. In de sportschool kies ik echter vaak voor een tight met een wijde top. Dat sport uiteindelijk het fijnst!

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Ik denk dat ik iedere sport leuk zou vinden, aangezien ik super fanatiek ben. Maar als ik dan toch moet kiezen, telt denksport ook?

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Ik sport het liefst wanneer het zonnetje schijnt. Dan maakt het mij niet uit of het koud of warm is. Als in de winter het echt koud is, maar de zon schijnt en de lucht is blauw dan krijg ik echt zin om mijn hardloopschoenen aan te trekken. In de zomer sta ik vaak vroeg op om meteen een rondje te hardlopen, want hardlopen met heel warm weer vind ik niet zo heel chill!

En voor de sportschool maakt het natuurlijk niet uit of het zomer of winter is!

downloads12
7. Cardio of Kracht training?
Beide!

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Ik ben niet perse trots op één specifieke prestatie in het bijzonder. Ik ben trots op het feit dat ik mezelf blijf uitdagen en ook steeds nieuwe doelen zoek. Zo was ik afgelopen jaar heel erg gefocust om een snelle 5k te lopen en ik heb mij zojuist ingeschreven voor de marathon van Rotterdam. Dat wordt dus mijn doel voor aankomend jaar. Spannend!

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Zoals ik hierboven al vertelde door doelen te stellen. Wat betreft hardlopen jezelf verbeteren op een afstand en in de sportschool is mijn doel op dit moment om een paar goede pull ups achter elkaar te kunnen.

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Die marathon! Ik heb altijd gezegd ooit in mijn leven loop ik een marathon. Het wordt niet leuk. Het wordt zwaar en je gaat afzien. Maar toch interesseert die marathon mij ontzettend en ga ik hem gewoon lopen. Maar ik heb nu al heel veel zin om te beginnen met trainen en ik denk dat ik er toch wel heel veel plezier uit zal halen.

downloads13
11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Ken je deze quote? Dat ben ik! De ene keer kan ik ontzettend genieten van gezond eten en de andere keer eet ik frietjes of een hamburger. Zolang je alles niet te serieus neemt en gezond eten afwisselt met af en toe iets lekkers, houdt je je gezonde levensstijl veel langer vol. Dit probeer ik mijn leden die ik begeleidt via Ruggengraat ook altijd bij te brengen. Ook als je wat kilo’s wilt afvallen is eten geen straf. Je moet net zoveel van eten kunnen genieten als normaal. Eten is een feestje en dat moet het altijd blijven. Je kunt namelijk droge broccoli met kip en rijst eten, maar je kunt ook je kip lekker kruiden met groente uit de oven bijvoorbeeld. Klinkt al veel lekkerder toch?

8ef912ddd0dc4dbebd915c5a3dde1b1e
12. Wat is jouw favoriete healthy recept?

Mijn favoriete healthy recept is mijn eigen mango-kokos kwarktaart met een bodem van volkoren beschuit. Hier heb je het recept!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 200 gram volkoren beschuit
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 4 dadels

Voor de kwarktaart

 • 1 liter kwark of Griekse yoghurt
 • 20 gram kokosrasp
 • 1 mango
 • 10 gelatine blaadjes
 • Handje kokosschaafsel
 • 20 gram gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze

 1. Eerst gaan we de bodem maken. Mix in een keukenmachine of blender het beschuit met de kokosolie en dadels tot een plakkerig mengsel. Dit mengsel verdeel je over de bodem van je springvorm. De springvorm kan je nu wegzetten in de koelkast.
 2. Voor de kwarktaart gebruiken we gelatine. Bewerk de gelatine zoals aangegeven staat op de verpakking
 3. Verwarm de kwark/griekse yoghurt en roer goed de gelatine er goed doorheen. Pas op! Het mag niet gaan koken.
 4. Roer ook het kokosrasp door het mengsel heen.
 5. Giet de helft van het mengsel op je beschuitbodem heen en zet het geheel weer in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
 6. Ondertussen ga je de chocolade smelten voor de versiering. Smelt de chocolade en smeer deze dun uit over een stukje bakpapier. Versier met een beetje kokosrasp of schaafsel en zet dit ook in de koelkast.
 7. Schil vervolgens de mango en mix deze ook in de keukenmachine tot een mangopuree.
 8. Als de helft van de kwarktaart in de koelast een beetje stevig is geworden, schep je de mangopuree op de kwark.
 9. Voeg vervolgens de rest van het kwark-kokosmengsel toe. Deze is inmiddels al een beetje afgekoeld.
 10. Zet het geheel nog minstens 4 á 5 uur in de koelkast.
 11. Versier je kwarktaart met de stukken kokos-chocolade en de taart is klaar om geserveerd te worden.

Voedingswaarden:

Deze voedingswaarde zijn gebaseerd op 1 stukje kwarktaart als je 6 punten uit de taart kunt snijden. Het is dus 1/6 van de totale voedingswaarde van de hele taart.

Calorieën: 277 | Koolhydraten: 29,7 gram | Eiwitten: 20 gram | Vetten: 5,4 gram

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Chocola! Chocola voor. Chocola na. Chocola. Chocola. Maar toch niet echt een guilty pleasure, want ik voel me nooit schuldig als ik wat lekkers eet. Als je voedingspatroon in balans is kun je best wat snoepen, zonder je daar schuldig over te voelen.

downloads14
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen? 

Ontbijt
Ik ontbijt het liefst met een lekkere warme bak havermout. Met een appeltje en kaneel erdoor of lekker veel vers fruit bijvoorbeeld.
Tussendoor
Koffie en wat fruit
Lunch
Ik houd ontzettend veel van brood. Dus mijn lunch bestaat vaak uit twee sneetjes volkoren brood met kipfilet, wat wasabi eroverheen en wat snoeptomaatjes. Maar als ik thuis ben, bak ik ook heel vaak een ei.
Tussendoor
Vaak komt hier de lekkere trek dus dan pak ik een koek zoals een snack a jack en weer wat fruit. Een banaan of sinaasappel bijvoorbeeld.
Diner
Een goed gevuld bord in ieder geval. ’s Avonds heb ik altijd erg veel honger en kan ik goed een tweede keer opscheppen. Ik eet heel erg graag pasta. Maar eet ook vaak groente uit de oven met kip en zoete aardappel bijvoorbeeld.
Tussendoor:
Ik ga vaak ’s avonds sporten en vind niks fijner dan daarna op de bank kruipen met een grote bak kwark, rood diepvries fruit en muesli.

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Er is geen gouden regel voor het leiden van een gezond en sportief leven. Maar ik ben ervan overtuigd dat de motivatie om een gezond en sportief leven te leiden bij jezelf ligt. Als je gezond gaat leven, omdat het moet dan zal je het niet volhouden. Ik vind sporten en gezond eten oprecht leuk. Ik voel me er een beter persoon door en als ik niet kan sporten word ik een heel ander persoon. De motivatie om gezond te eten en te sporten is voor mij puur intrinsiek. Het komt vanuit mezelf en niet van buitenaf. Kortom, doe de sport die jij leuk vindt zodat je het lang kunt volhouden. En laat je niet leiden door een ander.

 

 

Tags: , ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.