Legally-Fit: Hardloop checklist

14.12.2016

hardloop checklist wat neem je mee naar een hardloopwedstrijd
Je wekker gaat, vandaag staat er een hardloop wedstrijd op de planning. Hartstikke leuk natuurlijk, maar na het ontbijt schiet je in de stress. Heb ik wel alles? Mijn tas is wel erg licht, moet ik niet toch iets te eten voor de zekerheid mee nemen? Eenmaal buiten blijkt het frisser dan gedacht en baal je dat je geen handschoenen bij je hebt. Maar nog erger, eenmaal onderweg bedenk je, je dat je de veiligheidsspeldjes bent vergeten. Om er zeker van te zijn dat jij niet meer in de stress schiet heb ik de hardloop checklist voor je gemaakt. Deze handige afvink lijst geeft je een overzicht van alle spullen die je wellicht mee zou willen nemen naar een wedstrijd. 

Zeulen met een te grootte tas, waar alles wat ik nodig had net niet in zat

De eerste paar keer dat ik een hardloopwedstrijd liep had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik zeulde een enorme sporttas mee, die zo groot was dat hij bij de tas inname werd geweigerd en de spullen die ik daadwerkelijk nodig had zaten er niet in. Inmiddels durf ik me al bijna een oude rot in het vak te noemen met meer dan gelopen 50 wedstrijden. Al eerder gaf ik om die reden tips over hoe je nu die eerste hardloopwedstrijden het beste kunt plannen en voorbereiden.

Al doende leert men luidt de uitdrukking en dat is dus zeker waar. Inmiddels weet ik als geen ander wat ik mee moet nemen, hoe ik dit in mijn tas moet organiseren en leg ik alles de avond voor de wedstrijd klaar. Al jaar en dag gebruik ik daar zelf een lijstje voor, maar gek genoeg heb ik deze nog nooit eerder op Legally-Brunette gedeeld, tot vandaag.

De checklist

Als je op onderstaande afbeelding klikt kun je het PDF bestand downloaden en kun je dus voor iedere wedstrijd je eigen lijstje printje. De lege vakjes geven je de gelegenheid om zelf het een en ander aan te vullen.

 

Hardloop Checklist wat neem je mee naar een hardloopwedstrijd

Zelf heb ik eerlijk gezegd nog geen idee wanneer ik weer een wedstrijd ga lopen. De Zandvoortcircuit run vind ik altijd een leuke maar echt concrete plannen heb ik dus nog niet. 

Welke wedstrijd staat bij jou nu op de planning? 

 

Tags: , , , ,
Categorie: Fit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Ester 14.12.2016

    Ingeschreven voor de halve marathon van Stockholm….in september. Ontzettend spannend (bang om o.a blessures te ontwikkelen)maar super leuk om te trainen zodat ik goed voorbereid aan de start sta. Vriend van mij is inspanningsfysioloog, die mijn trainingsschema ontwikkeld heeft. Trainen op een lage hartslag om op deze manier duurvermogen op te bouwen. Leuk die afvinklijst!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.