Legally-Food: Erwtensoep

03.12.2016

Erwtensoep
Niets is zo heerlijk als een lekker bak vullende soep in de winter. Het is gemakkelijk op te warmen, zorgt lang voor een verzadigd gevoel en warmt je lichaam lekker op. Erwtensoep is een echte winterse topper als je het mij vraagt en ik vind het zonde dat veel mensen het uit een zak eten. Soep maken doe je in een handomdraai en dat is met erwtensoep niet anders. Vandaag deel ik dan ook het recept voor deze heerlijke erwtensoep en laat ik zien hoe makkelijk het te maken is. In de winter eet ik het liefst minimaal een keer in de week een kop soep. Het vult goed, je hebt gemakkelijk veel groente binnen, je kunt het gemakkelijk vegetarisch maken en is zo klaar. Natuurlijk kennen we allemaal de bekende tomatensoep maar ook linzensoep is een favoriet alsmede soto soep, kippensoep, paprika tomaat soep, broccoli courgette soep, en courgette soep.

Benodigdheden

1,5 liter water
300 gram spliterwten
2 schouderkarbonades
1 laurierblad
1 knolselderij
1 prei
1 winterwortel
1 ui
25 gram selderij
1 aardappel
1 rookworst

Bereidingswijze

1. Doe het water, de spliterwten, het laurierblad en de schouderkarbonades in de pan en laat een uur sudderen op het vuur met een deksel op de pan.
2. Na een uur haal je het laurierblad uit de pan samen met de schouderkarbonades.
3. Pureer de erwten met een staafmixer
4. Snij de karbonade in kleine stukjes en voeg weer toe aan de soep
5. Snij de ui, wortel, knolselderij, de aardappel, prei en selderij fijn en voeg dit toe aan de soep.
6. Laat het geheel wederom een uur pruttelen op het vuur.
7. Snij nu de rookworst in dunne plakjes en voeg toe aan de soep en over een uur is de soep echt klaar.
8. Voeg op het laatste moment nog zout en peper toe naar gelang je dat wenst.

De soep is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt en hem een dagje in de koelkast zet.

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Voorgerechten & Soepen
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter