Legally-Food: Winters stoofpotje met pompoen en koolraap

17.12.2016

Stoofpotje met pompoen en koolraap

Afgelopen herfst kocht ik een gietijzeren pan. Vanaf het moment dat hij in huis was wilde ik al aan de slag gaan met lekkere recepten. Toch kwam het er maar niet van en bleef hij twee maanden onaangeroerd in de kast staan. Voor een stoofpotje moet je de tijd nemen en die had ik maar niet, maar toen ik die eenmaal wel had twijfelde ik niet lang en ging ik aan de slag. Het resultaat stond die avond op tafel een winters stoofpotje met pompoen en koolraap.

Ja, de tijd moet je er wel voor nemen, je kunt het niet even snel na je werk maken. Maar als je die tijd neemt dan heb je ook wel een heerlijke maaltijd op tafel staan. Dit recept is dan ook ideaal om te serveren als je gasten krijgt, als je je partner wil verrassen met een heerlijke maaltijd of op indruk wilt maken op iemand.

Benodigdheden:
1 Klont roomboter
1 Ui
3 Takjes salie
500 Gram stoofvlees
2 Teentjes knoflook
Peper & Zout
1 Eetlepels bloem
35o gram koolraap
1 Winterwortel
400 gram pompoen
3 eetlepels tomatenpuree
300 ml runderbouillon
1/2 fles rode wijn
3 takjes rozemarijn

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui fijn
  2. Doe de boter in de pan en fruit de ui
  3. Zet het vuur laag en voeg de salie blaadjes toe in de pan. Laat dit 4 tot 5 minuten staan op laag vuur.
  4. Snij het vlees in kleine blokjes. Breng het vlees op smaak met zout en peper en haal het voor je het in de pan doet nog even licht door de bloem. Je kunt kiezen voor een bloemsoort naar keuze, ik gebruikte boekweit.
  5. Voeg samen met het vlees ook de geperste knoflook toe en bak dit geheel zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
  6. Snij ondertussen de pompoen, koolraap en wortel en voeg deze toe aan het vlees, samen met de tomatenpuree en de bouillon.
  7. Laat het geheel op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
  8. Na een uur voeg je de halve fles rode wijn toe alsmede de takjes rozemarijn.
  9. Laat het geheel nu nog zeker 3 a 4 uur pruttelen.
  10. Serveer je stoofpotje met (zoete) aardappel puree, of een stamppot.
Tags: , , , ,
Categorie: Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter