Legally-Me: Mijn 10 favoriete aankopen van 2016

24.12.2016

img_2856
In mijn omgeving sta ik toch wel bekend als een shopaholic. Ontkennen kan ik het niet want ik ben gek op winkelen. Het afgelopen jaar heb ik echter wel bewuster gekocht en ben ik meer gaan sparen. Wat uiteindelijk mijn 10 favoriete aankopen van 2016 zijn laat ik je vandaag zien.

 1. Nieuwe spiegel reflex camera
  In februari van dit jaar kocht ik een nieuwe spiegel reflex camera. Ik had al een camera maar bij deze ontbrak een kantelbaar scherm. Als blogger maak ik veel foto’s en heb ik ook vaak foto’s nodig van mijzelf. Het is zonder kantelbaar scherm dan vaak lastig om de juiste foto te maken en duurt vaak erg lang. Jaren heb ik het er mee gedaan maar in februari was er een actie bij de MediaMarkt en besloot ik de investering te doen. Mijn oude camera verkocht ik via Marktplaats en zo hoefde ik eigenlijk nog maar een klein bedrag bij te leggen.
 2. Tiffany ketting
  Oke, ik heb dit item niet zelf gekocht, maar gekregen. Toch is het mijn meest dierbare item van 2016 en omdat het tijdloos is zal ik het ook altijd als favoriet houden. Het gaat om het gouden kettinkje met diamandje welke ik van mijn vriend in New York cadeau heb gehad voor mijn 27ste verjaardag. Het is zo mooi en subtiel dat het werkelijk overal bij past. Omdat de prijs niet gering was ben ik wel altijd op mijn hoede als ik het draag en check ik iedere 30 minuten of ik hem niet ben verloren, man alleen al bij het idee krijg ik een hardverzakking.
 3. Ladress jurk
  Jaren droom ik al van een jurk van LaDress. De kosten van dergelijke jurkjes zijn niet gering en dus heb ik heel lang het geld er niet voor uit willen geven. Zoals gezegd heb ik dit jaar echter de keuze gemaakt om mijn geld doordachter uit te geven, meer te investeren in tijdloze aankopen en minder hapsnap kledingstukken. De jurk van LaDress hoort natuurlijk ook bij het kopje investering, maar wilde ik pas kopen als mijn contract zou worden verlengd. De avond dat ik hoorde dat hij was verlengd heb ik hem direct (in de sale!) gekocht bij de Bijenkorf.
 4. Apple watch
  Onlangs schreef ik al een uitgebreide review over de Apple Watch. Lange tijd was ik er van overtuigd dat ik hem niet zou kopen, het onzin was en geen toegevoegde waarde zou hebben. Eenmaal in New York, nadat mijn vriend hem voor zijn verjaardag kreeg van mij, begon ik te twijfelen. Nog altijd ben ik heel blij dat ik hem heb gekocht.
 5. Gouden ring
  Dit jaar ben ik erg lief voor mezelf geweest. Het eerste half jaar van 2016 was niet gemakkelijk en ik ben uit een diep dal geklommen waarna ik tot mijn grote vreugde werd aangenomen bij mijn huidige werkgever. Het was de bekroning op mijn harde werken aan mezelf. Om deze periode waar ik uiteindelijk veel sterker uit ben gekomen, te bekronen, kocht ik een gouden ring met diamant. Nu klinkt dit heel decadent, maar ik kan je wel verklappen dat het hij in de sale nog geen €100,00 was en met wat cadeaubonnen ik er uiteindelijk niet meer dan €50 euro voor heb betaald. Soms gaat het ook gewoon om het idee.
 6. E-reader
  Vroeger verslond ik boeken, maar op de een of andere manier lukt me dat niet meer zo goed sinds ik werk. Als ik me er eenmaal toe zet lukt het wel, maar ik heb altijd wel een smoesje. Een van die smoesjes was dat ik geen zin had om altijd met zware boeken te zeulen, zowel niet dagelijks naar werk als op vakantie. Op Curacao had ik al ontdekt dat lezen op een Ipad niet werkte en dus had ik het in mijn hoofd gehaald om een e-reader te kopen. Als ik eenmaal iets wil, en echt heel graag wil, koop ik het ook. Van mijn schoonouders kreeg ik een giga bijdrage voor mijn verjaardag en zo heb ik in Amerika 8 boeken er op uitgelezen. De laatste maanden zijn het er maar 2 geweest, maar ik hoop op Cuba weer een flinke slag te maken. Ik heb trouwens een kobo e-reader en daar ben ik echt gigantisch enthousiast over!
 7. Slowjuicer
  Kopen of niet kopen, het zat lange tijd in mijn hoofd. Toen ik in januari ziek werd en amper eten binnen kon houden hakte ik de knoop door. Zolang ik thuis ben geweest heb ik iedere dag trouw een sapje gemaakt voor mijn ontbijt. Ik voelde me er super door en was heel blij met mijn slowjuicer. Nog steeds ben ik heel blij met mijn juicer al moet ik wel bekennen dat ik hem nu ik weer druk aan het werk ben minder vaak gebruik. Als ik hem gebruik maak ik een voorraadje voor de hele week en als ik de health guru’s mag geloven is dat heiligschennis.
 8. Coach Tasjes
  Ik ben iemand die altijd heel veel spullen mee heeft als ze weg gaat. Hoe groter de tas des te beter. Mijn Furla tas stouw ik altijd helemaal vol en nog heb ik dan vaak ruimte tekort. Omdat ik daardoor niet leer om met minder weg te gaan en omdat een grote tas niet altijd heel chique en handig is besloot ik op zoek te gaan naar een tijdloos zwart tasje. In een van de vele outlets in Florida vond ik er een van het merk Coach die ook nog redelijk geprijsd was. Ik bedoel, natuurlijk is het jasje van Celine heel mooi, maar zoveel geld uitgeven aan een tas zit nu eenmaal niet in mijn aard.
 9. Jurkjes van Banana Republic
  In Amerika ontdekte ik ook het merkt Banana Republic, hetgeen hier in Nederland helaas niet in de meeste winkels te koop is. Het merk is gelijk mijn favoriet geworden. De items in de winkel zijn voor mijn doen duur (ik ben H&M en Zara prijzen gewend) maar daarvoor krijg je wel kwaliteit en heb je net even wat mooiere items, die je ook nog eens niet snel bij een ander voorbij zal zien komen. In de outlets kocht ik een tweetal jurkjes en in de winkel een korte broek en een rokje. Alleen al voor de outlets van dit merk wil ik terug naar Amerika.
 10. Zwart wit rokje van Costes
  Van de zomer mocht ik voor mijn blog op een heuse persreis naar Londen. Nu vinden sommige bloggers dat misschien de gewoonste zaak van de wereld ik vond het geweldig. Nog steeds als ik er aan terug denk dat ik dat gewoon dankzij mijn blog mocht doen smile ik van oor tot oor. Anyway, de trip was mede door The Sting georganiseerd en wij mochten in de winkel mooie items uitzoeken. Een van de items die ik uitzocht was een zwart wit rokje van Costes. Een schot in de roos was deze aankoop, het is inmiddels mijn favoriete kleding item voor dagelijks gebruik!

 

Tags: , ,
Categorie: Legally-Fashion, Shoppen
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Manon 24.12.2016

  Leuk overzichtje! Wij hebben dit jaar ons eerste huis gekocht, dat is wat mij betreft nu al de beste aankoop van 2016. We verhuizen volgende week, super spannend. Fijne kerstdagen Stacey!

 • Reageer Lis 24.12.2016

  Mooie investeringen! Bij mij was het mijn auto 🙂

 • Reageer Lindsay 26.12.2016

  Wat leuk om te zien dat je smaak (uitgavenpatroon) langzaam aan het veranderen is. Ik merk bij mij ook dat ik selectiever ben ik wat ik koop. Heeft het misschien ook iets te maken met ouder worden?

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.