Legally-Me: Mijn leven met chronisch tijdgebrek

16.12.2016

img_9836
Ken je dat gevoel, dat je maar door blijft gaan, amper rust pakt en je to-do-list maar blijft groeien? Tegenwoordig hebben we het allemaal druk en zijn er nu eenmaal dingen die we voor ons uit blijven schuiven. We hebben er op dit moment geen tijd voor, maar hoe langer de to-do-list wordt, hoe groter de onrust in je hoofd wordt. Vandaag mijn 10 items die al maanden op mijn to-do-list staan. 

We hebben het allemaal altijd druk

Een van mijn ex vriendjes gaf standaard het antwoord, ‘Ja, druk’ als je aan hem vroeg hoe het ging. Ik ergerde me er groen en geel aan. Toch merk ik dat ik de afgelopen jaren ook al snel geneigd ben om te antwoorden met ‘Goed, maar druk’ of een gelijksoortige variant.

Iedereen heeft het druk en het lijkt wel een soort parade paardje te zijn geworden om te zeggen dat je het druk hebt. Soms merk ik zelfs wel eens dat mensen tegen elkaar op gaan bieden om te bewijzen wie het nu daadwerkelijk het drukst heeft. Ook hier heb ik mezelf wel eens op betrapt. Probleem is echter dat je, je eigen drukte altijd als drukker zal ervaren dan een ander. Die onzichtbare to-do-list in je hoofd zie alleen jij. Het is jouw werkelijkheid en jouw leven dus als jij jouw leven als druk ervaart is het ook verschrikkelijk irritant als iemand daar nog eens met zijn of haar drukte overheen wil gaan.

In het dagelijks leven kan ik mijn drukte tegenwoordig behoorlijk goed managen, iets met van heel veel vallen en opstaan leer je dat uiteindelijk wel. Maar ook bij mij gaat het nog wel eens mis, al weet ik nu wel dat nee zeggen en prioriteiten stellen dan het enige is wat helpt. Dat betekent echter niet dat ik niet een ellen lange (onzichtbare) to-do-list heb met dingen die ik al maanden wil doen maar die er simpelweg niet van komen.

Mijn onzichtbare to-do-list

 1. Een fotoboek maken van onze vakantie in Amerika
  Oke, voor hoeveel mensen is deze taak herkenbaar? Hoe leuk ik het ook vind als ik er eenmaal mee bezig ben (denk ik) het maken van een mooi fotoboek kost veel tijd. Na weken bezig te zijn geweest met een boek over Thailand heb ik zelfs niet eens meer de energie op kunnen brengen het boek over Indonesië te maken. Misschien toch maar eens aan gaan beginnen….
 2. De tuin onkruid vrij maken en de planten snoeien
  Zo’n typisch gevalletje van uitstel komt afstel. Iedere week nemen we het ons voor, nooit hebben we er tijd voor en nu vriest het en is het eigenlijk al te laat. Sorry mooie planten, ik hoop dat onze liefde genoeg is om jullie volgend jaar weer te laten bloeien.
 3. Mijn administratie niet langer in een L mapje stoppen maar nu eindelijk eens netjes in de map stoppen
  Mijn post maak ik keurig direct open, ik stop het netjes in een L mapje bij alle andere brieven en zo gaat het nu al 1,5 jaar. Diep van binnen weet ik dat ik er binnen een paar uur mee klaar ben als ik me even boos maak, maar he waar haal ik de tijd (zin en energie) vandaan om dat te doen?
 4. De badkamer flink onder handen nemen met azijn
  Natuurlijk boenen we onze badkamer en is hij schoon, maar die glazen douchewand en kit randjes verdienen af en toe een uitgebreide poetsbeurt. Is het leuk om te boenen en poetsen, nou niet als je het mij vraagt. Maar het gevolg van niet 1 keer in de maand die glazen wand en randjes doen is aanslag en daar irriteer ik me dood aan. Nu is dat met schoonmaak azijn goed te verhelpen, maar ja, je raadt het al, wanneer?
 5. Muziek op mijn telefoon zetten
  Natuurlijk heb ik nu wel wat muziek op mijn telefoon, maar het is niet veel en het zijn nu ook niet direct de liedjes die ik graag zou willen horen altijd. Op mijn oude computer heb ik heel veel leuke nummers staan, maar ik moet nog eens de tijd nemen de liedjes ook daadwerkelijk over te zetten.
 6. Een rek op mijn fiets zetten (of laten zetten)
  Er zat ooit een mandje op mijn fiets, maar nu deze er vakkundig is afgesloopt door een onbekende ben ik mand/krat loos. Sinds augustus neem ik me dan ook al voor er een rek op te (laten) zetten….
 7. Een glazenwasser (en misschien ook maar gelijk een schoonmaker) zoeken
  Ik ben oprecht al zolang wij hier wonen op zoek naar een goede schoonmaker, maar op de een of andere manier kan ik die persoon gewoon niet vinden. De mensen die we kennen hebben een schoonmaker die al te druk is of waar ze niet tevreden over zijn en de briefjes die we af en toe in de bus vinden zorgen bij mij nu ook niet direct voor enthousiasme. Toen wij hier net kwamen wonen belde de glazenwasser aan, we waren nog aan het schilderen en ik wilde gewoon even door en poeierde de man weg. Gevolg is dat ik de man nu nooit meer heb gezien en de ramen boven nodig een lapbeurt nodig hebben….
 8. Naar de kapper
  Ik weet niet of jullie dit herkennen maar als ik iets altijd uitstel wegens tijdgebrek is het naar de kapper gaan. Ik ga 2 keer per jaar, maximaal. En dat terwijl ik me toch ieder jaar weer voor neem goed voor mijn haar te gaan zorgen en zeker 4 keer te gaan.
 9. Laptop opschonen
  Mijn laptop viert deze maand zijn 5de verjaardag. Nog nooit hebben een laptop en ik het zo lang met elkaar uitgehouden en hoewel het destijds een rib uit mijn studentenlijf was, ben ik nog iedere dag heel blij met mijn oude baasje. Al een jaartje begint hij wel steeds meer een opstijgende raket te imiteren tijden het monteren van video’s. Tijd om hem op te schonen dus. Het simpele feit dat ik geen idee heb hoe, houdt me daarin nog het meest tegen.
 10. Nieuwe hoeslakens kopen
  Oke hierbij gaat het niet alleen om een gebrek aan tijd maar ook het feit dat ik dit ding altijd vergeet. Iedere keer als ik thuis kom na een hema te hebben bezocht sla ik mezelf weer voor mijn kop. Hoe moeilijk kan het zijn?

Werk die lijst af

Mijn goede voornemen voor 2017 is om iedere maand minimaal 1 item van mijn to-d0-list af te strepen. En dan natuurlijk maar hopen dat die lijst niet stiekem wordt aangevuld met heel veel andere items…..

Heb jij ook last van chronisch tijdgebrek en wat staat er al maanden op jouw to-do-list? 

 

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Sander 16.12.2016

  Tip: ikhebedtijd.nl

 • Reageer Céline 16.12.2016

  Ja heel herkenbaar, vooral de administratie. Nog zo een: mijn kledingkast opruimen, stel ik ook al tijden uit. En dat terwijl het gevoel als je zo’n uitstel-klusje hebt gedaan zo goed is!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.