Legally-Me: My Weekly Diary

12.12.2016

00000000-mwd-001

Iedere week neem ik jullie mee in mijn leven doormiddel van my weekly diary. Afgelopen week ging ik samen met vriendinnen uiteten en naar de film Soof 2, stond ik uren in de keuken voor een stoofpotje, moest ik ook op zaterdag op mijn werk zijn, kochten we nieuwe gordijnen en boekten we een reis naar Cuba. Dit en nog veel meer over afgelopen week lees je in My weekly Diary.

00000000-mwd1

Maandag
Wederom neem ik me voor dat mijn vrije dag geen drukke dag gaat worden. Ook vandaag faal ik hierin jammerlijk. Zoals iedere week staat mijn dag volledig in het teken van Legally-Brunette en vind ik tussendoor alleen nog even tijd om een stoofpotje te maken. We hebben nu al maanden een pan in de kast staan en ik roep al maanden dat ik er iets lekkers in ga maken, maar nu is het dan ook eindelijk zo ver. (Het recept verschijnt binnenkort op de blog) Mijn lieve M. is helemaal enthousiast als hij uit zijn werk thuis komt en de heerlijke geur van het stoofpotje ruikt. Stiekem vind ik het wel heel erg leuk om hem met dit soort dingen te verrassen, helemaal als ik zie hoe lekker hij het vindt. Na het heerlijke eten kleed ik mij snel om en ga ik te voet richting BBB. Eerst een half uur in de cabine en vervolgens een uur yoga waarna ik weer terug loop. Het is zo fijn om in deze kou daar te sporten, ik kan nu al niet meer zonder. Daarnaast zie ik ook echt dat het positieve effecten heeft op mijn lichaam, niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

00000000-mwd2
Dinsdag
Hoewel ik aan avondmens ben gaat het vroege opstaan me doorgaans best wel goed af. Vandaag is daar echter geen sprake van. Ik draai me 10 keer om en kan me er gewoon niet toe zetten om er uit te komen. Niet omdat ik niet naar mijn werk wil, dat ansich vind ik namelijk geen probleem, maar met name omdat ik gewoon oprecht heel moe ben. Na mijn cursus in de ochtend heb ik in de middag les en ga ik vervolgens aan de slag door me in te lezen in de stof van de lessen die ik na de kerstvakantie geef. De komende weken wil ik iets meer gas geven zodat ik in de vakantie niets meer voor mijn werk hoef voor te bereiden, wel zo chill. Of we iets gaan doen in de vakantie weten we nog niet, het idee is al maanden om een last minute te boeken naar een zonnige bestemming maar aangezien de prijzen de pan uit rijzen vrees ik met grote vrezen dat we wellicht wel niets gaan vinden. Anyway, nadat ik klaar ben met werken en in de auto zit, tolt mijn hoofd bijna van vermoeidheid. Het enige dat ik zou willen doen nu is in bad liggen en slapen. Omdat ik toch ook wel honger heb gaan we eerst naar de AH waar we rode kool halen. We hebben nog het nodige over van het stoofpotje van gisteravond en met wat groente erbij is het nog een prima maaltijd. Na het eten doe ik niets anders dan in bad liggen en vroeg slapen.

00000000-mwd3
Woensdag
Man wat kom ik vandaag weer moeilijk mijn bed uit, tot 11 uur heb ik het gevoel alsof ik aan het slaapwandelen ben zo moe als dat ik ben. Gelukkig gaat het aan het einde van de dag een stuk beter en ben ik wakker genoeg om mijn lessen tot 18:30 te geven. Als ik Haarlem binnen rij zie ik dat het opvallend donker is. Een stroomstoring, maar die zal de supermarkt toch niet treffen, denk ik heel optimistisch. Helaas blijken zowel de AH als de Aldi en Vomar te zijn getroffen. Omdat ik moe ben, het al 7 uur is en ik geen zin heb om nog op zoek te gaan naar een supermarkt die wel open is, ga ik maar gewoon naar huis. Het avond eten wordt voor mij heel karig, boterhammen met pindakaas en jam. Stiekem best lekker, maar dat minimale aantal groente van vandaag ga ik er natuurlijk niet mee halen. Na het eten klim ik op de loopband en loop ik 8 kilometer. Voordat ik ga lopen bepaal ik altijd al een doel voor mezelf en omdat ik vandaag minimaal de 20 kilometer aan wilde tikken van december moest ik die 8 dus ook wel gaan lopen. Daarna mag ik uitrusten van mezelf en kruip ik tegen M. aan op de bank om nog een half uurtje TV te kijken alvorens het alweer bedtijd is.

00000000-mwd4
Donderdag
Vandaag sta ik gelukkig weer een stuk frisser op dan voorgaande dagen en na het ontbijt stap ik voor de verandering dan ook niet slaperig in de auto. Het gevoel van vermoeidheid wordt deze week gesteund door het gebrek aan een uitslaap mogelijkheid. Op de een of andere manier word ik al gestrest en moe als ik me bedenk dat ik gedurende een week niet uit kan slapen en zeker niet als dit al de tweede week op rij is. Eenmaal op mijn werk heb ik het lekker druk. Vergaderingen, onderzoek doen, lessen voorbereiden, een proefcollege voor de open dag maken, nee vervelen doe ik me niet. Het is zelfs zo druk dat ik te laat naar huis toe ga en 10 minuten te laat aan kom in het restaurant waar ik met vriendinnen heb afgesproken. Althans 10 minuten te laat, als ik binnen kom is ons tafeltje precies gereed. We gaan met z’n vieren pizza eten bij Woodstone en aansluitend bezoeken we de film Soof2. Het is een super gezellige avond, een echte meiden avond met de bijbehorende gesprekken, wijn en vrouwenfilm.

00000000-mwd5
Vrijdag: 
Vandaag leg ik met mijn collega de laatste hand aan een onderzoeksvoorstel en al om 10 uur kunnen we op verzenden klikken, heerlijk! Zo een fijn gevoel als je vroeg op de dag al iets belangrijks af kunt tikken. De rest van de dag geef ik lessen en voor ik het weet zit het einde van mijn werkdag er al weer op. In plaats van naar huis rij ik eerst naar de Action en de supermarkt om boodschappen te doen en een kerstboompje te kopen. Omdat we (hoogstwaarschijnlijk) een deel van de kerstvakantie weg zijn hebben we besloten we voor een klein boompje te gaan. Eenmaal thuis ontfermt M. zich over het eten terwijl ik het boompje in een pot zet en voorzie van lampjes. De rest van de avond besteden we deels aan het zoeken naar een vakantie en deels aan het kijken van series.

00000000-mwd6Zaterdag:
Je wekker om 07:00 uur zetten op zaterdag ochtend om vervolgens naar je werk te gaan, het voelt totaal niet goed. Vandaag staat de open dag op de planning en dus moet ik om 09:00 uur aanwezig zijn op mijn werk. Als ik er eenmaal ben vliegt de dag voorbij en vind ik het super leuk om aankomende studenten over de opleiding. In de middag geef ik zelf nog een proefles over het auteursrecht die heel enthousiast wordt ontvangen. Uiteindelijk is het een super leuke dag al ben ik aan het einde van de dag wel helemaal kapot en gebroken. Eenmaal thuis kan ik geen stap meer verzetten, ik ben zo moe en futloos dat ik me gedwongen voel het etentje met een vriendinnetje af te zeggen. De rest van avond zit ik te knikkebollen op de bank alvorens ik vroeg in bed duik.

00000000-mwd7
Zondag:
Omdat de voetbal wedstrijd van M. onverwachts niet door gaat kunnen we lekker lang uitslapen. Tijdens het ontbijt krijgen we de kolder in de kop en besluiten we vandaag echt gordijnen te bestellen. We hebben een uitbouw met ramen en deuren over 5 meter 20 waar sinds we hier wonen geen raambekleding voor hangt. Nu hebben we gelukkig niet al te veel inkijk door bomen bij de achterburen, maar toch…. Na wat Pinterest speurwerk besluiten we voor grijze inbetween gordijnen te gaan met een linnen structuur. We rijden direct naar de Kwantum (daar heb ik ooit 2 jaar op de gordijn afdeling gestaan) en als we vinden wat we zoeken bestellen we direct de gordijnen. Super spannend, in januari hebben we dus niet alleen mooie gordijnen, maar komt ook onze nieuwe kast binnen. Na het bestellen van de gordijnen lopen we nog een uurtje over de kerstmarkt in Haarlem, doen we boodschappen en gaan we terug naar huis. We hakken onderweg naar huis de knoop door, we gaan onze vakantie boeken. We boeken een heerlijke 9-daagse reis naar Cuba! Na het boeken en eten kruip ik op de bank, leg ik de laatste hand aan dit artikel en kijken we ondertussen Expeditie Robinson. Straks, als ik klaar ben met het artikel, ga ik ook nog even hardlopen.

Zoals jullie wellicht hebben gezien in mijn laatste weekvlog, ben ik even gestopt met vloggen. Het kost zoveel tijd en energie dat het niet te combineren valt met mijn werk en de rest van de blog. Dank jullie wel voor alle lieve berichtjes en reacties op de vlogs. De komende weken verschijnt er nog wel iedere dinsdag een video. 

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer vandaalenzo 12.12.2016

  Iedereen is moe. (Hier nog een.) Vast doordat het einde van het jaar in zicht is. Weinig licht en veel te veel te doen de laatste weken voor de vakantie.

  Enjoy Cuba!

 • Reageer Mar 15.12.2016

  Hoe was de film

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.