Legally-Me: My Weekly Diary

19.12.2016


Iedere week neem ik jullie mee in mijn leven doormiddel van my weekly diary. Afgelopen week ging ik een dagje naar Aken om een kerstmarkt te bezoeken, was ik aanwezig op het HBO-rechten congres in Zwolle en zat ik te huilen in de bioscoop. Dit en nog veel meer over afgelopen week lees je in My weekly Diary.

Maandag:
Na het ontbijt spring ik in de auto naar Alkmaar waar ik een afspraak heb. Na een paar uur kom ik terug en werp ik me volledig op het bloggen. Doordat we op vakantie gaan naar Cuba moet er niet alleen voor de komende week worden geschreven maar ook voor de tijd dat we op vakantie zijn. Ik maak een enorme lijst met artikelen die ik voor onze vakantie af moet hebben en begin als een malle te typen. Voor ik het weet is het 6 uur en loop ik richting de AH om boodschappen te doen met M. Na het eten kleed ik me snel om en ga ik hardlopend richting BBB om een half uurtje in de cabine te liggen. Ook terug ga ik hardlopend en met een kleine omweg tik ik de 5 kilometer aan.


Dinsdag:
Vandaag ga ik niet naar Leiden maar pak ik voor de verandering de trein naar Zwolle. Op hogeschool Windesheim staat het HBO-Rechten congres op het programma. Op deze dag komen alle HBO-Rechten docenten samen en proberen we stappen te nemen om ons onderwijs te verbeteren en nog beter aan te laten sluiten op de parktijk. In de trein heen heb ik 1 liter thee bij mij en sla ik aan het bloggen. Zoals gezegd moet er flink vooruit worden gewerkt en op de heenweg schrijf ik dus al 3 artikelen. Het congres is erg boeiend en voor ik het weet is het alweer 7 uur en lopen we naar het station. Terug zit ik gezellig met collega’s in de trein. Om 21:30 ben ik thuis en kruip ik bij mijn lieverd.


Woensdag:
Na Zwolle komt Leiden en dus neem ik zoals vertrouwd weer de auto naar mijn werk. Zoals in bijna ieder bedrijf zijn de weken voor kerst altijd chaotisch en druk en in het onderwijs is dat zeker niet anders. Daar komt bij dat ik de dag na de kerstvakantie ook een heel onderzoek dien in te leveren naar aanleiding van een cursus die ik de afgelopen maanden heb gevolgd. Naast het lesgeven, het voorbereiden van lessen en het begeleiden van studenten heb ik dus genoeg te doen. Gelukkig is het super gezellig op mijn werk en worden we vandaag door een collega getrakteerd op fortune cookies. De laatste les is pas om 18:30 afgelopen en dan stap ik in de auto naar huis. M. gaat trainen en ik ga na het eten hardlopen. Tijdens het hardlopen kijk ik meestal een serie en vandaag is dat de laatste aflevering van ‘Als de dijken breken’.


Donderdag: 
Normaliter heb ik geen lessen op donderdag, vandaag heb ik er 3. Ik neem vandaag wat lessen over van collega’s en zo sta ik toch de hele dag voor de klas. Voor mij geen probleem, ik vind voor de klas staan immers het leukste wat er is. De laatste uren van de dag besteed ik aan mijn onderzoek en ga dan naar huis er staat een bios date op de agenda.
Vanavond maak ik nasi met bloemkoolrijst en garnalen. Heerlijk een hele pan vol groente, dat vind ik echt smullen.
Na het eten ga ik op de fiets richting de bioscoop waar ik met vriendinnetje Lizanne heb afgesproken. We gaan naar de film Collateral Beauty met Will Smith. Wauw wat is het een prachtige film. Hoewel ik heb zitten huilen tijdens de film vind ik de term tranentrekker geen recht doen aan de schoonheid van het verhaal. Echt een aanrader dus om te bezoeken!

Vrijdag:
Als ik mijn ontbijt bakje in de vaatwasser wil zetten word ik onaangenaam verrast door Pannie die met een dode kikker vol trots in de tuin staat. Hij is duidelijk heel erg trots op zijn kikker en probeert mijn aandacht te trekken. Hoe bang ik ook ben voor kikkers, ik vind het toch wel zielig voor het beestje. Eenmaal op mijn werk is het back to business en ga ik er weer volle kracht tegen aan. In de middag heb ik eerst een afstudeerpresentatie die ik moet bijwonen en beoordelen waarna ik een vergadering heb en hoor ik alles over de nieuwe stagiaires die ik ga begeleiden. Om 17:00 luid ik het weekend in en rij ik langs de supermarkt. Vanavond eet ik alleen wegens het kerstdiner van M. zijn werk. Heel slecht eet ik bij hoge uitzondering voor de tv op de bank. Maar als je alleen bent is dat soms stiekem wel heel erg fijn.
Na het eten kruip ik in bad en kijk ik de serie Petticoat tijdens het hardlopen. Als ik klaar ben ga ik volle bak werken aan mijn blog. De afgelopen dagen heb ik al 7 artikelen geschreven maar daar moeten er nog 8 bij wil ik de komende weken helemaal voorzien zijn tijdens de vakantie en kerstdagen.

Zaterdag:
Vandaag gaat de wekker vroeg en stappen we in de auto richting Aken. Hoewel ik op een kerstmarkt zelf nog nooit iets heb gekocht vind ik de sfeer er altijd erg leuk en geeft het je een typisch kerstgevoel waar ik wel van hou. Onderweg naar Aken vermaken we ons met lekker geklets en muziek en voor we het weet zijn we er al. Het is niet extreem druk in de stad zeker niet als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Keulen waar je echt schuifelend over de markt gaat. We lopen over de marktjes, eten wat lekkere dingen en kijken nog in wat winkels. Kopen doen we niet echt, op eten en drinken na, maar we vermaken ons opperbest. Na een dagje over de markt gelopen te hebben gaan we weer terug naar de auto en rijden we weer terug. De cd met de greatest hits van Robbie Williams zingen we luidkeels mee en zo zijn we binnen 3 uur weer terug in Haarlem. Het was een super leuke dag die we afsluiten met nog een serietje op de bank.


Zondag:
Na het ontbijt is het tijd voor de was. Nu vind ik de was in de wasmachine stoppen geen probleem, het ophangen ook niet maar het opvouwen is een ander verhaal. Nu het rek vol was en een nieuwe lading was stond te wachten was er geen ontkomen meer aan. Na het opvouwen van de was sprong ik op de loopband en rende ik 8 kilometer. Echt lekker ging het niet, het leek wel alsof mijn benen leeg waren. Bij 8 kilometer vond ik het wel weer mooi geweest en sprong ik onder de douche. De rest van de middag doken we de Ikea en Gamma in om kleine dingen te kopen voor in ons huis. Een peertje voor in de lamp, 2 plankjes, een krukje en rubberen tegels. Dat laatste verdient even wat uitleg. Zoals jullie weten hebben we een loopband op zolder. Nu gaat het nog goed de combinatie van een jaren ’30 huis met een zware en dreunende loopband, maar voor de zekerheid hebben we nu nog wat extra rubberen tegels gekocht voor de demping van het apparaat. Na deze onder de loopband te hebben gezet ploffen we op de bank. Even doelloos door Instagram en Facebook scrollen en voor je het weet is het al weer tijd om te gaan koken. Na een heerlijke andijvie stamppot kruipen we weer op de bank en typ ik dit artikel terwijl we Expeditie Robinson kijken. Wel balen dat we op Facebook al zagen wat er zou gebeuren….

Komende week staat er een kerstdiner van mijn werk op het programma, vieren we eerste kerstdag bij mijn schoonouders en gaan we ons lekker verheugen op de vakantie naar Cuba!

Hoe zien jullie kerstdagen er uit? 

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Manon 19.12.2016

  Hé wat grappig, wij waren ook in Aachen afgelopen zaterdag! Alleen in de avond, toen vond ik het wel druk. Succes het laatste weekje voor de kerst, bij ons is het idd ook mega druk!

 • Reageer Renate 19.12.2016

  Heey

  Wat leuk om weer je week te lezen. Zo lang geleden dat ik je leerde kennen via clubs.nl. Ontzettend leuk om een kijkje te krijgen in je drukke leven. Door al de artikelen die ik van je lees raak ik geïnspireerd om na de drukke feesten dagen te gaan werken aan me conditie en te gaan afvallen…

  Keep up the good work.

  Groetjes Renate

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.