Legally-Me: My Weekly Diary

27.12.2016


Iedere week neem ik jullie mee in mijn leven doormiddel van my weekly diary. Afgelopen week stond natuurlijk in het teken de kerst. Niet alleen had ik een super gezellig kerstdiner van mijn werk maar ook de kerstdagen zelf waren super. Naast al het kerstgeweld ging ik ook geregeld hardlopen en sporten bij BBB. Dit en nog veel meer over afgelopen week lees je in My weekly Diary.

Maandag
Gemotiveerd om te gaan knallen vandaag besluit ik vroeg mijn bed uit te komen en hoewel het mijn vrije dag is zit ik om 08:00 al aangekleed en wel beneden aan mijn ontbijt. Zodra ik mijn ontbijt op heb voel ik me verschrikkelijk moe en kan ik mijn ogen amper open houden. Normaliter zou ik een extra kop koffie naar binnen hebben gegooid en nog harder zijn begonnen met werken, maar vandaag besloot ik naar mijn lichaam te luisteren. Met een kop thee en de iPad kroop ik nog even anderhalf uur in bed. Normaliter echt niets voor mij, maar het deed me even goed. Uiteindelijk moest er toch nog een video op worden genomen en moesten er nog een aantal artikelen worden geschreven. Echt top fit voel ik me niet, maar ziek wil ik het ook zeker niet noemen, het is meer zo’n hangerig gevoel als je begrijpt wat ik bedoel. Het avond eten doet me gelukkig goed. We maken de snelle pittige kippensoep en voegen er extra veel groente aan toe. Met zoveel vitamines kan het niet anders dan dat ik me weer beter voel en ik ga als gewoonlijk dank ook hardlopend naar BBB waar ik een half uur in de cabine me in het zweet werk en waarna ik weer terug ren en thuis op de bank plof. Ik rond nog even wat dingen af in artikelen zodat ze ook echt van mijn to-do-list af kunnen en ga dan lekker slapen.


Dinsdag

Doordat ik heerlijk heb geslapen sta ik vandaag een stuk frisser op en voel ik me ook gelijk een stuk beter. Na het ontbijt moet ik mijn autoruiten krabben en rij ik naar Leiden. Vandaag heb ik een aantal lessen op de planning, een vergadering en wil ik wat stukken afmaken zodat ik met een gerust hart vrijdag de deur achter me dicht kan trekken en twee weken vakantie kan vieren. Het is gezellig op mijn werk, het loopt allemaal goed en voor ik er erg in heb is het alweer tijd om naar huis te gaan. Waar ik normaliter nooit last heb van drukte op de weg is dat vanavond wel anders, ik sta giga in de file en doe er bijna een uur over om thuis te komen. Gelukkig mag ik tegenwoordig verder echt niet klagen hoor qua de route naar mijn werk, dat was vorig jaar met ruim 4,5 uur reistijd per dag wel een ander verhaal…. Thuis eet ik de restjes van de soep op, vitamines kan ik nu wel gebruiken. Vervolgens ren ik wederom naar BBB, werk ik mij 30 minuten in het zweet en ren ik weer terug naar huis. Dit maal besluit ik echter niets meer te doen als ik thuis kom en ploffen we samen op de bank.


Woensdag

Omdat we vanavond kerstdiner hebben van mijn werk. Om die reden ga ik vandaag op de fiets naar het station om vanaf daar de trein naar Leiden te nemen. Het lijkt me onhandig om na het diner weer terug te lopen naar mijn werk en daarbij ben ik na 1 wijntje al niet meer in staat om te rijden. Op weg naar het station vindt een scooterrijder het echter nodig om mij de pas af te snijden waardoor ik val. Vanwege het diner heb ik mijn spiegelreflex camera bij me en als ik water uit mijn tas zie lopen ben ik dan ook in paniek dat er iets met mijn camera gebeurt. Gelukkig is die veilig, maar mijn glazen thee fles die ik iedere dag met veel plezier gebruik ligt in 1000 stukjes in mijn tas. Ook mijn bil en panty hebben het moeten bezuren en zijn kapot. Ik besluit maar weer naar huis te gaan, me om te kleden en een uur later dan gepland kom ik aan op mijn werk. Op een stoel zitten is geen pretje vandaag door mijn blauwe bil maar het had allemaal nog veel erger kunnen aflopen natuurlijk en ik ben met name erg geschokt. Eenmaal op werk heb ik weinig tijd om er nog verder over na te denken en wacht er genoeg werk op me. Hoewel we vandaag natuurlijk gewoon les geven zitten we met ons hoofd al een beetje bij het kerstdiner. Na mijn laatste les kleed ik me snel om en zet ik samen met een collega, koers naar het restaurant. Het is een verschrikkelijk leuke avond en ik vond het zelfs jammer om naar huis te moeten.


Donderdag

Hoe geweldig leuk het kerstdiner ook was, ik kon erna niet meer slapen. echt lekker fris ben ik dan ook niet na een kleine 2 uur slaap. Er moet echter genoeg gebeuren en hoewel ik geen les geef wil ik vandaag echt een grote slag maken ten aanzien van het dossier dat ik samen moet stellen voor een cursus die ik heb gevolgd. Bijna de hele dag ben ik er mee bezig, thuis ga ik verder tot 22:00 uur en ik maak alleen tijd om boodschappen te halen, te koken en te eten. Tijdens het werken kijk ik de finale van Expeditie Robinson en kruip dan in bed.


Vrijdag

Vannacht heb ik gelukkig geslapen als een roosje. Vol nieuwe energie ga ik naar mijn werk voor de laatste werkdag van 2016. Mijn doel is om vandaag mijn dossier af te ronden, de lessen voor de weken na de vakantie voor te bereiden en natuurlijk geef ik ook nog gewoon les. Na al deze items van mijn to-do-list te hebben gestreept was het tijd voor mijn les. Hoewel de het de les voor de vakantie was, is er in het programma weinig tijd om hier lang bij stil te staan. Toch heb ik middels kerstmuziek, een haardvuur en koekjes geprobeerd het zo leuk mogelijk te maken. Als klap op de vuurpijl werd ik ook nog eens verrast door mijn leerlingen met een optreden, kaart en mijn favoriete snoepjes, zo onwijs lief! Na mijn les ga ik richting Hoofddorp. Op eerste kerstdag eten we bij mijn schoonouders en ik wil graag nog wat kleine cadeautjes kopen. Het is giga druk in de winkels maar al snel heb ik het boek en de bon gescoord en kan ik weer naar huis. Samen met M. doe ik boodschapjes en maken we er een lekkere rustig avond van op de bank met wat series.


Zaterdag

Na lekker uitgeslapen te hebben en rustig te hebben ontbeten storten we ons op het huishouden. Helaas hebben we nog steeds geen huishoudelijke hulp gevonden en dus schrobben we er zelf op los. Vandaag neem ik de badkamer flink onder handen. Na het schoonmaken schrijven we de kerstkaarten voor de buren. Zelf doen we niet echt aan kerstkaarten sturen, maar we kregen van allerlei buren kaartjes in de bus dus vonden we het wel zo netjes zelf ook kaartjes te sturen. Omdat we gisteren niet alle boodschappen voor de kerstdagen konden vinden die we zochten gingen we vandaag voor poging 2 op pad. Na meerdere supermarkten te hebben bezocht hadden we alles en was het voor mij tijd om de keuken in te duiken. Voor ons diner maak ik onze favoriete taart, de 4 layer cheesecake (al maak ik er vandaag 6 lagen van!). Na alle voorbereidingen te hebben getroffen die getroffen kunnen worden plof ik op de bank. Vanavond maken we het onszelf niet moeilijk, we bestellen sushi en eten het heerlijk op de bank op terwijl we kijken naar All You Need Is Love, veel kerstiger op kerstavond kan het niet worden. Uiteraard moeten er zakdoekjes aan te pas komen, maar daarin zal ik vast niet de enige vrouw zijn.


Zondag
Kerst! na schandalig lang uitgeslapen te hebben schuiven we pas om 12:00 aan tafel om te ontbijten. Samen lekker rustig ontbijten is standaard al wel ons ding in het weekend maar met kerst pakken we natuurlijk wat meer uit en moet de tafel ook mooi gedekt worden. Dat laatste is natuurlijk meer een vrouwen ding, maar het werd zeker gewaardeerd. Na het ontbijt ga ik hardlopen. Ik heb mijzelf ten doel gesteld om vandaag de 70 kilometer van de DOcember challenge van GL2R te behalen en dat lukt me, want na 11, 36 kilometer zit ik op de 72 kilometers deze maand. Ondertussen vliegt de tijd en verkeer ik een een kleding crisis. Speciaal voor vandaag heb ik een foute kersttrui gekocht maar ik kan niets leuks vinden om het op te dragen qua rokjes. Uiteindelijk besluit ik om gewoon mijn La Dress jurk aan te doen en daar de eerste minuten mijn trui op te dragen. Als ik klaar ben zetten we koers naar mijn schoonouders en onderweg pikken we opa en mijn zwager en vriendin op. Mijn schoonouders hebben extreem hun best gedaan en hebben een 6 gangen diner voor ons bereid met de meest heerlijke gerechten. We ploffen bijna uit elkaar zo lekker was het. Een geslaagd diner dus en voor het eerst trouwens dat ik het bij mijn schoonouders vierde omdat deze de afgelopen jaren op vakantie waren met kerst.

Maandag:
Ook vandaag nemen we het er weer van en slapen we lekker uit. Wederom ontbijten we uitgebreid nadat ik de tafel weer heb gedekt en smikkelen we van al het heerlijks. Na het ontbijt maken we ons ready om naar het strand te gaan. Het waait gigantisch hard op het strand en ik kan niet eens mijn muts op zetten zonder dat deze afwaait. Het is ondanks de wind heerlijk op het strand en we wandelen heerlijk een paar uur voor we weer huiswaarts keren. Eenmaal thuis wil mijn vriend gaan hardlopen, zelf had ik eigenlijk bedacht dat morgen te gaan doen, maar als hij gaat kan ik natuurlijk niet achter blijven en dus ga ik ook lopen. Geïnspireerd door zijn enorme snelheid (zie: hij loopt tussen de 13 en 14 kilometer per uur) loop ik ook op een behoorlijk tempo. Na het lopen en douchen moet ik weer een madame worden en hijs ik me weer in mn mooie jurkje en duiken we samen de keuken in om ons kerstdiner te bereiden. Na het diner leg ik de laatste hand aan dit artikel en ga ik nog lekker even een toetje eten.

Hoe was jullie kerst?

Tags:
Categorie: Alles, Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Yamina 27.12.2016

    Wat een heerlijke week! Jammer van die scooter. Mocht die niet doorgereden zijn, dan zou je de schade op hem kunnen verhalen.

    Anyway, heel veel plezier in Cuba!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.