Legally-Me: My Weekly Diary

24.01.2017


Zoals iedere week neem ik je ook deze week weer mee in mijn leven en laat ik je zien wat ik allemaal heb beleefd. In de weekly diary van deze week laat ik zien dat ik eindelijk weer een poging tot hardlopen heb gedaan, was het ijskoud, had ik een super gezellige dag met Marisa in Amsterdam en scoorde ik een super leuke nieuwe outfit voor maar €15,00! Lees dit en meer in My weekly diary. 

Maandag
Vandaag probeer ik betrekkelijk vroeg op te staan want ik heb een duidelijke missie voor ogen. Vandaag wil ik eindelijk eens een stroopwafel cake gaan bakken en daarbij lijkt het me ook wel handig om wat gezonde koekjes te bakken die ik dan mee kan nemen naar mijn werk als tussendoortje. Om 09:00 sta ik dan ook al bij de AH en tegen het middag uur ruikt het hele huis heerlijk naar al mijn baksels. Naast dat er natuurlijk foto’s moeten worden gemaakt van de baksels, dient er ook nog een weekly diary te worden geschreven. Nu denk je wellicht, oh dat doe je even in een half uurtje en misschien dat dit andere mensen ook wel lukt, maar in de praktijk ben ik er meestal zo een uurtje of 2 a 3 mee zoet voor ik klaar ben met het gehele artikel en foto’s. Voor ik het weet is het dan ook alweer het einde van de middag en besluit ik ook vast voorbereidingen te treffen voor het eten. Vanavond gaan we om 19:30 op kraamvisite en dus moeten we op tijd eten. Na het eten gaan we naar vrienden van ons die een prachtige zoon hebben gehad. Zoals inmiddels vrijwel wekelijks langs komt in mijn artikelen is er een ware babyboom gaande om mij heen en heb ik bijna het idee dat ik de enige ben die nog niet zo ver is. Maar goed, het babybezoek is super leuk en natuurlijk smelt ik helemaal weg als ik het kleine mannetje in mijn armen heb en die schattige pamperkont zie.

Dinsdag
Om maar bij de baby’s te blijven, vandaag word ik wakker met het nieuws dat een vriendin van mij is bevallen van een zoon! Met dit nieuws stap ik naar buiten waar het opmerkelijk kouder is dan ik had verwacht en zelfs een beetje glad is onderweg. Doordat er een stroomstoring is in Amsterdam en het druk is op de weg duurt het even voor ik op mijn werk ben maar om 08:30 dan kan ik mij warmen in ons gebouw. Vandaag begint de laatste lesweek voor de tentamens en dat vind ik altijd de minst leuke week. Van een aantal klassen neem ik nu afscheid omdat ik ze volgend blok geen les meer geef en dat is jammer nu je toch altijd een band opbouwt met een klas. Na de lessen heb ik nog het nodige te doen en de nodige afspraken en voor ik het weet is het half 6 en rij ik terug richting Haarlem. Vandaag is onze nieuwe kast (eindelijk) bezorgd en ik kan niet wachten tot ik hem kan bewonderen. Na het eten zet ik er vast wat spullen in (ik zal als hij echt af is nog wel eens goede foto’s maken) en dan plons ik lekker in bad.

Woensdag
Vandaag is het wederom een koude dag en ik besluit na een uurtje werken zelfs even naar buiten te gaan om het winterwonderland vast te leggen. Zo mooi al die witte bomen en planten! Toen ik naar mijn werk reed was het nog pikkedonker maar leek het net alsof ik door Oostenrijk reed zo wit als dat het was. Vandaag geef ik weer de nodige lessen en probeer ik mijn studenten klaar te stomen voor de aankomende tentamens. Op woensdag geef ik altijd tot 18:30 les en normaliter is mijn lieve M. dan al richting voetbal training als ik thuis kom. Dit keer gat de training niet door en hebben we dus een lekker avondje samen en eten we ook lekker samen. We boeken nog even de binnenlandse vluchten voor onze vakantie naar Vietnam en kijken dan de nieuwste aflevering van Homeland.

Donderdag
Vandaag geef ik al vroeg een presentatie en om er zeker van te zijn dat ik niet te laat ben gaat mijn wekker al om 05:30…. Zoals ik had kunnen verwachten ben ik veel te vroeg op mijn werk, maar ik besteed mijn tijd nuttig door alvast wat werk te verzetten. Na mijn presentatie ga ik gelijk door naar een nieuwe cursus die ik volg, oplossingsgericht begeleiden. Even in de notendop: als iemand met een probleem bij je komt ben je al snel geneigd om gelijk met oplossingen te komen. Zou je nu goede vragen stellen dan zou je er achter komen wat nu eigenlijk het doel is van die persoon en kun je door die vragen die persoon zelf met een oplossing laten komen. Door die persoon zelf een oplossing aan te laten dragen zal deze persoon daar ook achter staan en dat is met name bij studenten een goede manier om iemand een duwtje in de goede richting te geven. Ik vond het super enthousiast en probeer het de rest van de dag (sorry collega’s) gelijk uit. Eenmaal thuis stort ik half in, ik ben moe en sliep vannacht niet zo goed. Als ik op instorten sta ga ik meestal juist heel veel doen en ben ik enorm druk, om maar niet aan de vermoeidheid toe te geven, dat doe ik vandaag maar wel en ik neem rustig plaats op de bank.

Vrijdag
Na het ontbijt zet ik wederom koers naar Leiden voor wat alweer de laatste werkdag van de week belooft te worden. Omdat ik volgend blok een vak ga geven waar ik voor het laatst iets mee heb gedaan toen ik nog rechten studeerde besluit ik na mijn lessen alvast te beginnen aan de voorbereidingen hierop. Gelukkig was ik toen ik studeerde nog heel ijverig (noem me maar gerust een NERD) en vind ik nog een uittreksel van het vak dat dateert uit de tijd dat ik nog in Maastricht aan de universiteit studeerde en iedere dag heen en weer reisde per trein. Tsja als je toch 5 uur per dag in de trein zit heb je natuurlijk ook alle gelegenheid om erg ijverig te zijn. Anyway, ik verdiep me in het vak en voel me weer net zo ijverig en hooked als toen ik nog studeerde. Het is zelfs zo erg dat ik om 18:00 door mijn lieve M. wordt gebeld met de vraag of ik nog naar huis toe kom en om 18:30 zelfs door de beveiliging het gebouw uit wordt gezet. Eenmaal thuis is M. al zo lief geweest om de boodschappen te halen en na het eten spring ik op de loopband voor een korte poging tot hardlopen. Als we op de bank een serie kijken val ik pardoes in slaap….


Zaterdag
Vandaag kunnen we lekker uitslapen en daar maken we dan ook dankbaar gebruik van. Tijdens het ontbijt kijken we samen naar ik vertrek en vervolgens storten we ons op de schoonmaak van het huis. Nu ben ik geen fan van schoonmaken, maar als ik eenmaal bezig ben ga ik los. In de afbeelding van deze dag zie je een deels schone pit van onze wok brander, aan de linkerkant zit nog vuil en ik kan je vertellen dat ik met een stuk geknipte spons met een sateprikker me een uur boos heb gemaakt en het hele fornuis, inclusief deze brander, nu weer blinkt. Na het schoonmaken, ga ik naar boven om me ready te maken voor de rest van de dag. Vandaag heb ik eindelijk weer eens afgesproken met mijn lieve vriendinnetje Marisa. We gaan samen naar Amsterdam, plunderen de Primark waar ik slaag voor een super leuke rok, struinen nog veel meer winkels af, drinken warme choco bij de Starbucks en gaan vervolgens los op de sushi bij Genki. Het is een super gezellige dag en als ik om 23:34 de trein terug neem naar Haarlem kijk ik terug op een super fijne dag waar ik een lekkere food baby van heb overgehouden, want oh my wat was de sushi weer lekker.

Zondag
Vandaag proberen we wederom om uit te slapen maar op de een of andere manier zijn we beide al best wel vroeg wakker. Omdat we wie is de mol beide niet hebben kunnen zien gisteravond, verplaatsen we ons in pyjama naar beneden om daar op de bank de aflevering terug te kijken. Als we helemaal ready zijn voor de dag gaan we naar de Ikea. Voor in onze nieuwe kast wil ik graag wat nieuwe lijstjes en spullen hebben en normaliter kan ik voor dat soort dingen los gaan bij de Ikea. Normaliter…. Nu dus helemaal niet en kom ik met lege handen terug (das ook best knap toch). Eenmaal thuis ga ik nog maar weer eens een poging wagen tot hardlopen. Vrijdag avond ging het best redelijk maar mocht ik van mezelf niet te lang en ver lopen, vandaag mag ik van mezelf 5 kilometer lopen. Nou met hangen en wurgen lukt dat, maar heel gelukkig werd ik er nog niet van. Hersteld ben ik dus nog niet helemaal. Na het lopen klooi ik nog een tijdje op mijn laptop voor mijn werk en vervolgens duiken we samen de keuken in om Vietnamese springrolls te maken, alvast een beetje in de stemming komen voor de vakantie natuurlijk. Na het eten kijken we de film ‘the accountant’ en gaan dan lekker slapen.

Al met al weer een lekker weekje, druk met werk maar gelukkig voel ik me inmiddels ook weer een stuk beter. Komende week belooft wederom een drukke week te worden qua werk en hopelijk voel ik me goed genoeg om weer wat vaker te gaan sporten. 

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Marisa 24.01.2017

  Oh die sushi….en die chocomelk en al dat shoppen, die mutsen en de gezelligheid! Snel weer!

 • Reageer El 25.01.2017

  Leuk dat er wel een weekly diary verschijnt, want dat is ook nog een werk met schrijven en fotocollages maken!

 • Reageer El 25.01.2017

  Lees nu ook dat het idd een hele klus is 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.