Legally-Me: My Weekly Diary

31.01.2017

Zoals iedere week neem ik je ook deze week weer mee in mijn leven en laat ik je zien wat ik allemaal heb beleefd. In de weekly diary van deze week laat ik zien dat ik een drukke week op werk had, gezellig de stad in ging met een vriendin, eindelijk weer lekker kon hardlopen. Lees dit en meer in My weekly diary. 

Maandag
Vandaag heb ik me voorgenomen om naast het schrijven van de Weekly Diary en wat werk dingen niet al te veel te doen, maar als ik dat heb gedaan is het uiteindelijk toch al 2 uur. Ik besluit maar even rustig in bad te gaan en me vervolgens om te kleden voor ik de rest van de dag weer op pad ben. Tegen het einde van de middag stap ik in de auto richting Leusden voor een event van Puma. Niet alleen krijgen we de gehele nieuwe collectie te zien we worden ook onderworpen aan een heftige workout. Dat laatste valt me zwaar en ik merk echt dat ik lichamelijk nog niet de oude ben en een behoorlijke jas heb uit gedaan. Na de bijeenkomst is het inmiddels al tegen 9 uur en heb ik nog een eind te rijden en stap ik dus snel de auto om vervolgens lekker tegen M. aan te kruipen op de bank.


Dinsdag
Vandaag is het weer tijd om naar mijn werk te gaan en aangezien ik dat deze week maar 2 dagen doe en de andere 2 dagen voor mijn werk buiten de deur ben, ga ik extra vroeg op pad om zoveel mogelijk werk te kunnen verzetten. Na het werk is M. zo lief om de boodschapjes te doen en gaan we samen koken. Na het eten gaan we richting vrienden van ons die een week geleden ouders zijn geworden van een zoontje. We hebben hele toffe allstars gekocht als kraamcadeautje en zoals je op bovenstaande foto ziet, smelt ik weg als ik het kleine mannetje even vast mag houden, zo cute! (Voor de privacy van de kleine man heb ik zijn hoofdje even onherkenbaar gemaakt). Na het kraambezoek gaan we naar huis en kijken we samen nog even een serietje op de bank.


Woensdag
Vandaag moet ik om 08:30 op een locatie in het centrum van Leiden zijn. Om er zeker van te zijn dat ik op tijd ben voor onze teamdag sta ik om 07:20 al buiten om op weg naar het station te gaan. Het is niet alleen een productieve dag maar ook heel leerzaam. In de middag heb ik namelijk gekozen voor een cursus time management. Nu ben ik al wel goed in het plannen van mijn werk en het bijhouden van mijn agenda maar vind ik het vooral nog wel eens moeilijk als er te veel dingen samen komen. Met mijn perfectionisme is het in tijden van drukte lastig alles zo perfect te doen als ik graag zou willen. De cursus is super inspirerend en ik besluit gelijk een papieren agenda te kopen op het station. Ergens op het station moet ik ook mijn OV-chipkaart zijn verloren…. als ik uit de trein stap in Heemstede kom ik er achter. Omdat ik een abonnement met automatisch opladen heb fiets ik als een malle naar huis om mijn kaart snel te blokkeren. Na het blokkeren en het eten ga ik flink aan de slag met wat dingen van werk en ga direct daarna naar bed.


Donderdag
Vandaag staat er wederom een werkdag buiten de deur op de planning. Voor een studiedag over de doorstroom van MBO naar HBO ga ik samen met een collega naar Utrecht met de trein. Zo ga je nooit met de trein en zo twee keer per week. Het is een super leerzame en inspirerende dag waarop we veel ideeën opdoen om binnen onze eigen opleiding te implementeren. Na de studiedag duiken we samen nog even de Bijenkorf in alsmede wat andere winkels. Ik vind Utrecht steeds leuker worden qua winkels maar op de een of andere manier vind ik het centrum heel onoverzichtelijk. Als ik thuis kom en een overgebleven pannenkoek van de dag er voor heb opgewarmd ga ik nog even aan het werk. Doordat ik deze week maar 2 in plaats van 4 dagen aanwezig ben op mijn werk moet ik het nodige thuis doen om de stapel niet te hoog op te laten lopen. Gelukkig vind ik mijn werk leuk en heb ik er dus geen moeite mee thuis iets te doen.


Vrijdag
Vandaag staat er een drukke dag op de planning op mijn werk. Ik moet de nodige scripties nakijken, heb diverse afspraken met studenten en collega’s en ondertussen moet ik ook mijn lessen voor de komende periode voorbereiden. Met genoeg koffie en thee kom ik de dag wel door en heb ik aan het einde van de dag een hele rist van de werkzaamheden af kunnen tikken. Als ik thuis kom kan ik amper nog uit mijn ogen kijken van vermoeidheid en heb ik het gigantisch koud. M. noemt me plagerig een kleine chinees zo klein als mijn ogen door de vermoeidheid zijn. Ik besluit nog even snel in bad te duiken voor ik me ga optutten. Vanavond staat er namelijk een etentje gepland met mijn vriendinnetje Zowy in Haarlem. Nadat ik uit bad kom voel ik me gelukkig een stuk beter en maak ik me ready. We eten vanavond pizza bij Woodstone waar ze de lekkerste glutenvrije pizza’s van Haarlem hebben, maar omdat er een lange wachtlijst is doen we eerst een drankje bij de Jopenkerk. Na het eten sluiten we de avond gezellig af in wijnbar Viqh.


Zaterdag
Na een drukke week heb ik blijkbaar veel behoefte aan slaap want ik moet om 11 uur wakker worden gemaakt door M. Nadat ik een beetje wakker ben geworden gaan we samen ontbijten en kijken we naar Ik vertrek. We hebben het plan om vandaag even te kijken voor wat spullen voor in huis en willen graag even lunchen in Haarlem bij een nieuwe hotspot. We beginnen bij de Leenbakker en Kwantum met kijken naar spullen voor in de nieuwe kast en een lamp en bij de Kwantum vinden we beide. Vervolgens duiken we de stad in, kopen we een kraamcadeautje (nee het houdt echt niet op…..) en gaan we naar kadetje van edje, een nieuwe lunchtent in Haarlem. Het tentje is trouwens echt een aanrader, het is knus en ze hebben er ook glutenvrije opties! Omdat M. de rest van de avond weg is besluit ik er een heerlijk rommel avondje van te maken, een beetje opruimen een bananenbrood bakken en op de bank met Tony’s en All you need is love, heerlijk!


Zondag
Omdat M. moet voetballen gaat de wekker al weer op een behoorlijk vroeg tijdstip. Geen probleem trouwens want als hij gaat voetballen ga ik altijd hardlopen en zo hebben we tenminste daarna nog iets aan onze dag. Na het ontbijt begin ik met het fotograferen van het bananenbrood dat ik gisteren heb gebakken. Zo zorg ik er tegelijk ook voor dat mijn ontbijt een beetje is gezakt en ik niet met een volle maag ga hardlopen. Het hardlopen gaat sinds tijden eindelijk weer lekker en het motiveert me ook gelijk om weer wat vaker te gaan sporten en wat gezonder te eten. Op de ene of andere manier lukt het me als ik niet kan sporten ook niet zo goed om gezonde keuzes te maken dus het wordt tijd om ook die weer langzaam in mijn patroon te fietsen. Na het hardlopen en douchen is M. ook weer thuis, doen we boodschapjes en boeken we een aantal hotels voor tijdens onze reis in Vietnam. Na het eten gaan we nog even door hiermee en we sluiten ons weekend af samen op de bank met de nieuwste aflevering van Suits.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Forever38.com (Vera) 31.01.2017

  Hi Stacey, zou je misschien een blogpost kunnen/willen wijden aan de cursus time management die je gevolgd hebt ? Tips om beter te plannen/organiseren zijn altijd welkom. Ook ben ik benieuwd naar wat een papieren agenda hiermee te maken heeft ?
  Fijn trouwens dat je je weer wat beter voelt.

  • Reageer Stacey 31.01.2017

   Hi Vera, leuk idee, ik ga er binnenkort eens voor zitten.

   • Reageer VanDaalEnzo 31.01.2017

    Fijn dat je de stijgende lijn weer te pakken hebt Stacey!

    Vera, jij verwoordt mijn gedachte. Ben heel benieuwd naar wat tips.

    Kan zelf denk ik ook zo’n cursus gebruiken. Ben een uitstekende planner, maar tegelijkertijd ook een perfectionist. En daarbij doordat ik goed kan plannen, schuiven ze vaak werk naar mij door en wil iedereen tegelijkertijd iets van mij.

 • Reageer Kaat 01.02.2017

  Ik herken heel goed wat je schrijft over ‘goed georganiseerd’ maar ‘soms moeilijk als er veel bijeen komt’. Ik zie mezelf ook als een goede planner en toch heb ik ook problemen als ‘alles bijeenkomt’ of vooral : als er van alles bijkomt.
  Ik volgde diverse dergelijke cursussen en toen ik dit hoorde begreep ik plots waarom ik het dan toch moeilijk kan krijgen : als je alles vol gepland is, dan is er gewoon geen ruimte voor onverwachte zaken of crisismomenten. Die crisismomenten zijn er altijd, zelden, en zeker grote projecten lopen helemaal zoals het hoort, hoe goed je ook gepland hebt.
  Dus ja, ik zou met meer buffers moeten werken.
  Maar dat is niet simpel voor een bezig bijtje als ik. Ook niet eenvoudig voor jou vrees ik.
  Veel succes ! En inderdaad, leuk als je er nog eens zou over bloggen !
  Als digital freak ga ik trouwens ook naar papier. Ik heb daar wel mijn redenen voor !

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.