Legally-Fit: 5 makkelijke tips om gezonder te leven

21.02.2017

5 makkelijke tips om gezonder te leven
We willen allemaal zo gezond mogelijk leven, maar om er nu alles voor te laten…. Toch zijn er genoeg kleine aanpassingen die je kunt maken waardoor je gezonder gaat leven. Vandaag deel ik 5 makkelijke tips om gezonder te leven.
Omdat ik blog over fit en food denken mensen vaak dat ik een uitermate gezond leven lijd. Men denkt dat ik nooit snoep en de dag doorkom op worteltjes en blaadjes sla. Dat is natuurlijk helemaal niet het geval. Ook ik ben namelijk maar gewoon een mens. Wel zorg ik ervoor dat het geheel in balans is en dat doe ik onder andere door de onderstaande 5 tips dagelijks toe te passen in mijn leven.

10.000 stappen per dag

Ook zonder activity tracker of smart watch kun je ook al op je telefoon bijhouden hoeveel stappen je per dag zet. Door voldoende te bewegen door de dag heen en dan bijvoorkeur minimaal een half uur buiten, zorg je er voor dat je hart af en toe even wat extra aanzet. Daarnaast zorgt bewegen er voor dat je, je hoofd even leeg kan maken en als je dit buiten doet vang je ook nog eens een lading vitamine D op.

Twee liter water per dag drinken

Ik ben vast niet de eerste die je vertelt dat je voldoende moet drinken. Toch lukt het veel mensen niet om aan die 2 liter te komen. Weet dat die 2 liter natuurlijk niet alleen uit pure water hoeft te bestaan. Je kunt ook kruidenthee drinken of water met bijvoorbeeld munt, limoen of citroen. Het voordeel van genoeg drinken is niet alleen dat het goed is voor je huid, je stofwisseling en de afvoer van afvalstoffen. Een ander groot voordeel is dat door voldoende te drinken je voor je gevoel ook voller zit en dus minder zult eten.

Eet langzaam

Bewust en langzaam eten zorgt er voor dat je meer geniet van wat je eet. Door langzaam te eten en meer te genieten zal je ook tijdig een seintje van je hersenen ontvangen dat je verzadigd bent. Dit gebeurd doorgaans niet als je snel eet. Het doorgeven van het signaal dat je verzadigd bent duurt even en veel mensen zijn dan al klaar met hun eten. De consequentie is dat je hierdoor snel te veel eet. Langzaam eten voorkomt dus dat je bommetje vol bent na het eten.

Eet zo vers mogelijk

Pakjes, zakjes en kant en klaar maaltijden zijn natuurlijk super makkelijk. Makkelijk is in dit geval echter niet zo gezond. Alle voedingsstoffen waar aan is geklust bevat extra toevoegingen die niet perse goed voor je zijn. Veel zakjes en sausjes bevatten bijvoorbeeld suiker. Het is soms even zoeken en googelen hoe je bepaalde gerechten kunt maken zonder gebruik te maken van zakjes en pakjes. Toch is het resultaat van vers koken vaak 100 keer lekkerder.

Doe dingen die je leuk vindt > Minder stress

Stress is ontzettend slecht voor je lichaam, het zorgt er voor dat je hormonen uit balans raken, het is slecht voor je hart, je stofwisseling reageert er op en slapen zal een stuk slechter gaan, kortom stress is slecht. Probeer stress daarom zoveel mogelijk te vermijden. Stress vermijden klinkt makkelijker dan het is, dat weet ik als geen ander. Probeer er in ieder geval voor jezelf achter te komen waar jouw stress hoofdzakelijk vandaan komt. Ben je niet blij met je werk, heb je geen plezier in het sporten en voelt het als een verplichting? Probeer je leven dusdanig aan te passen dat je langzaam maar zeker steeds minder stress zult ervaren.

Ook kan het helpen om een cursus mindfulness te volgen om de stress in je leven beter onder controle te krijgen. Het klinkt heel zweverig maar je hebt deze cursussen in allerlei soorten en maten dus er is er vast ook 1 die bij jou past.

Welke tips heb jij om gezonder te leven? 

Tags: , , , ,
Categorie: Alles, Fit, Health, Healthy
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer El 22.02.2017

  Handige tips!!

 • Reageer X 01.03.2017

  Volg je ook een mindfullness cursus?

  • Reageer Stacey 05.03.2017

   Nee, om er af en toe was over te lezen vind ik heel leuk en leerzaam maar persoonlijk vind ik het al snel te zweverig worden.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.