Legally-Food: Knapperige havermout koekjes

04.02.2017

knapperige havermout koekjes

Havermout koekjes zijn er in allerlei soorten en maaten. Al 2 keer eerder plaatste ik recepten om op basis van havermout koekjes te maken. Deze koekjes waren stuk voor stuk erg lekker maar zacht en klef. Deze koekjes daarentegen zijn juist hard, hebben bite maar zijn ook chewy, best of both worlds dus als je het mij vraagt. Duik dus snel de keuken in met dit recept voor knapperige havermout koekjes. 
Soms heb je gewoon wel eens zin in iets lekkers, even snacken maar zonder er gelijk een schuld gevoel aan over te houden. Havermout koekjes zijn mijn favoriet als het gaat om een schuldloze snack en daarbij zijn de ook nog eens heel makkelijk en snel te maken met ingrediënten die de meeste van ons altijd wel in huis hebben. Binnen een mum van tijd heb je dus gezonde koekjes op tafel staan.

Benodigdheden:
•100 gram havermout
•150 gram havermeel [Doe havermout in een keukenmachine of blender en maal het fijn]
•100 gram honing
•100 gram kokosolie
•2 eieren
• 3 dadels
•50 gram noten naar voorkeur of mix
•100 gram rozijnen of cranberries [of een mix]

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix het geheel goed door elkaar.
3. Bekleed een bakblik met bakpapier
4. Maak van het deeg bolletjes en leg deze op de bakplaat.
5. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten, maar blijf goed opletten want iedere oven is natuurlijk weer net iets anders.

Het recept is voldoende voor 20 koekjes. Als je de koekjes in een goed afgesloten doos bewaard kun je ze zeker wel een week bewaren.

Tags: ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Natalie 05.02.2017

    Ziet er heerlijk uit! 🙂

  • Reageer El 08.02.2017

    Geen weekly diary maar een smakelijk alternatief 🙂
    Heb toevallig vorige week havermout in huis gehaald voor een ander havermout koekjes recept. Nu wordt het moeilijk kiezen welke ik eerst zal gaan maken 😉

  • Laat een reactie achter