Legally-Food: Mango kwarktaart

23.02.2017

Mango Kwarktaart
Een kwarktaart is een verantwoorde taart optie en dat verantwoord niet altijd saai hoeft te zijn blijkt wel uit bovenstaande foto. Deze mango kwarktaart bestaat uit 5 lagen, is ontzettend lekker en ziet er ook nog eens heel erg mooi uit. Vandaag lees je precies hoe je deze mango kwarktaart maakt. 

Benodigdheden:

Bodem laag 1 & 2
150 gram (glutenvrije) meergranen biscuit
60 gram roomboter
1 eetlepel gesmolten kokosolie
10 dadels
1 eetlepel geraspte kokos
1 hand gemengde noten

Kwarklaag 1 &2
6 blaadjes gelatine
500 gram magere kwark (ik gebruikte campina kokos kwark)
6 eetlepels agave siroop
1/2 mango in kleine stukjes gesneden

Toplaag
4 blaadjes gelatine
1/2 mango
3 theelepels jus d’orange
2 teelepels honing

Bereidingswijze

  1. Doe de dadels in een bakje met warm water en laat ongeveer 15 minuten weken.
  2. Doe de koekjes in een stevige plastic zak en sla ze kapot met een deegroller. Je mag heerlijk je frustraties uiten op de koekjes want ze moeten goed klein zijn.
  3. Smelt 60 gram boter in een pannetje of in de magnetron
  4. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter
  5. Bedek de bodem van je springvorm met dit mengsel en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel
  6. Plaats de springvorm minimaal 10 minuten in de koelkast
  7. Giet het water af van de dadels en doe het mengsel samen met de kokosolie, noten en de kokosrasp in een blender.
  8. Als het mengsel een beetje door elkaar zit, het hoeft niet helemaal fijn te zijn, een beetje bite is juist wel lekker, haal je het uit de blender.
  9. Doe de volgende laag op de reeds bestaande laag die je van de koekjes hebt gemaakt en zet weer in de koelkast.
  10. Laat de 6 blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
  11. Pureer de halve mango met een blender of staafmixer.
  12. Knijp de blaadjes gelatine blaadjes uit en laat deze in een klein laagje water oplossen in een pannetje op laag vuur.
  13. Meng in een kom de kwark met de agave siroop tot een mooi mengsel.
  14. Voeg al roerend de gelatine toe aan de kwark.
  15. Giet de helft van de kwark op de bodem in de springvorm.
  16. Voeg de gepureerde mango toe aan de kwark en roer dit geheel goed door.
  17. Giet de mango laag kwark in de springvorm.
  18. Plaats de springvorm weer in de koelkast.
  19. Laat dit minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  20. Snij de schil van een halve mango en snij dit in dunne lange plakjes.
  21. Begin vanuit binnen uit de roos op te bouwen. Snij eventueel met een met een kleine inkeping in de bovenste laag om je plakje mango er in te kunnen plaatsen.
  22. Laat 4 blaadjes gelatine weken in koud water voor 5 minuten.
  23. Knijp de gelatine blaadjes uit en los op in 3 eetlepels jus d’orange in een pannetje.
  24. Mix dit met wat honing en giet dit in de springvorm over de roos.
  25. Laat dit nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

4 reacties

  • Reageer Amber 25.02.2017

    Ik ben de taart nu aan het maken, maar dan wel iets versimpeld door de 2de bodemlaag weg te laten (ik had geen noten en dadels in huis haha) en de kwarktaart zelf slechts 1 smaak te maken. Omdat ik diepvriesmango gebruik, gaat zo’n mooie roos maken me niet lukken, maar maak ik gewoon een egale topping ervan. Ik ben in ieder geval benieuwd of mijn versie net zo lekker zal smaken als die van jou eruit ziet!

    • Reageer Stacey 26.02.2017

      Hi Amber, wat leuk dat je hem gisteren gemaakt hebt! Hoe is hij geworden?

  • Reageer Irene 02.03.2017

    Wow dat ziet er prachtig uit!

  • Reageer Healthy mango kwarktaart • I wannabe a #FITGIRL 17.07.2017

    […] Dit recept is gebaseerd op een recept van Legally Brunette.  […]

  • Laat een reactie achter