Legally-Me: Bananenbrood met Amandelmeel

11.02.2017

Bananenbrood met amandelmeel
Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood en wil je deze graag glutenvrij en met weinig koolhydraten maken? Kies dan eens voor de variant met amandelmeel. Dit recept voor bananenbrood met amandelmeel is glutenvrij bevat weinig koolhydraten en je kunt er eindeloos me variëren.

Zelf bak ik met enige regelmaat een bananenbrood om als tussendoortje mee te nemen naar mijn werk. Na het bakken snij ik het brood in plakjes welke ik dan allemaal netjes inpak en invries. Na een kleine 4/5 uur zijn de plakjes ontdooit en kun je er van genieten. Natuurlijk kun je het geheel afmaken met een dun laagje pindakaas, notenpasta of chocoladepasta.

Doordat het brood koolhydraat arm is zorgt het niet voor een suikerpiek maar juist langdurig voor een verzadigd gevoel. Het is daarom een ideaal tussendoortje voor op je werk, school of gewoon voor in je tas tegen de lekkere trek.

Met bananenbrood kun je eindeloos varieren, zo staat er al een groot aantal recepten op Legally-Brunette
Proteine Bananenbrood, Kokos Bananenbrood, Bananenbrood met dadels, Bananen muffins, Bananenbrood voor hardlopers.

Bananenbrood met Amandelmeel

Ingrediënten
3 bananen
150 gram amandelmeel
1,5 theelepel bakpoeder
3 eieren
8 Medjoul dadels
1 eetlepel honing
3 gedroogde abrikozen
1 hand gemengde en gehakte noten
1,5 theelepel cacao poeder
Eventueel: zaden en pitten ter decoratie op de cake

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Laat de dadels 10 minuten weken in warm water. Hak ze daarna in kleine stukjes voor in het beslag.
3. Doe alle ingrediënten (behalve de cacao poeder) in een kom van een keukenmachine tot een glad beslag.
4. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze in.
5. Giet de helft van het mengsel in de vorm.
6. Mix de cacao poeder door de andere helft van het beslag.
7. Giet het tweede deel van het beslag in de cakevorm.
8. Strooi de zaden en pitten over het beslag.
9. Bak de cake af in 55 minuten.

Tags: , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter