Legally-Food: Bananen wortel cake

16.03.2017

Bananen wortel cake
Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord carrotcake? Deze zeer calorierijke snack is heerlijk maar vaak een stuk minder verantwoord. Vandaag deel ik een combinatie recept tussen carrotcake en bananenbrood. Het heeft de heerlijke smaak van de carrotcake maar is net zo verantwoord als een plakje bananenbrood. Dit recept met best of both world voor een bananen wortel cake deel ik vandaag met jullie. 
Bananenbrood heb je in alle soorten en maten. Normale en vrij simpele varianten, glutenvrij, koolhydraat arm, met chocolade, dadels kokos en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op Legally-Brunette alleen al vind je een 8 tal verschillende soorten bananenbrood recepten waar je mee aan de slag kunt gaan. Zoals gezegd vandaag het recept voor een bananenbrood met wortel. Worteltjes zijn niet alleen goed voor je ogen, het zit bomvol vitamines, bevat veel vezels en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. Genoeg redenen om vandaag dus nog aan de slag te gaan met dit heerlijke recept.

Bananen wortel cake
Benodigdheden:

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren [waarvan 2 eiwitten en 1 met dooier]
  • 125 gram amandelmeel [je kunt ook kiezen voor een ander soort meel zoals bijvoorbeeld spelt of boekweit]
  • 75 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 handen rozijnen
  • 2 theelepels koek en speculaas kruiden
  • 3 eetlepels Amandelmelk
  • 200 gram geraspte wortels

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Begin met het kloppen van de eieren tot dit een luchtig mengsel is.
  • Prak de bananen fijn, gebruik bijvoorkeur bananen die wat bruin worden.
  • Voeg de bananen, de wortelrasp, de havermout, het meel, de kruiden, bakpoeder en amandelmelk in een kom en mix het geheel goed
  • Doe het mengsel in een cakeblik [uitlikken van de schaal wordt aangeraden, super lekker!]
  • Eventueel leg je nog wat noten op het beslag ter decoratie.
  • Afbakken in 30-45 minuten. Let er op dat het brood niet te donker wordt en dek deze eventueel af met folie.
  • Smullen.

Het brood kun je maximaal 5 dagen bewaren. Wil je het langer bewaren? Snij het brood in plakjes en vries deze apart in zodat je deze makkelijk mee kunt nemen naar je werk/school. Bijvoorkeur haal je, je plakje een avond voor je het wilt nuttigen, zodat het volledig is ontdooit tegen de tijd dat je trek krijgt. 

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Ise 19.03.2017

    Ik ben heel benieuwd naar de combinatie met banaan! Carrot cake opzich vind ik heerlijk 🙂

  • Laat een reactie achter