Legally-Food: Gebakken havermout met blauwe bessen

09.03.2017

Gebakken havermout
Het is geen geheim dat ik gek ben op een bakje havermout bij het ontbijt. Ontbijten met iets anders dan havermout komt dan ook vrijwel nooit voor, mede ook omdat je met havermout eindeloos kunt variëren. Vandaag een voor mij nieuwe variant, een een persoons recept voor gebakken havermout met blauwe bessen. 
Omdat we allemaal tijd te kort hebben in de ochtend en zo lang mogelijk in ons bed willen blijven liggen kun je de ingrediënten het beste de avond vooraf mengen en laten weken. Zodra je uit je bed komt zet je de oven aan en kan je ontbijtje er in. Zodra je klaar bent met douchen etc. is je ontbijtje ook klaar en kun je gelijk aanvallen.

Benodigdheden

40 gram havermout
100 ml suikervrije amandelmelk
1 theelepel lijnzaad
1 ei
1 theelepel koek en speculaas kruiden
1 handje (diepvries) blauwe bessen
1 eetlepel honing
1/2 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Vet het schaaltje in dat je gaat gebruiken. Zorg er voor dat het schaaltje in de oven gebruikt kan worden.
  2. Meng alle ingrediënten op de blauwe bessen na met elkaar en laat minimaal 15 minuten weken. Op deze manier trekt het vocht in de havermout en wordt het een mooie stevige substantie.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Voor je het schaaltje in de oven doet doe je een handje blauwe bessen bij het havermout mengsel.
  5. Bak de havermout af in 25 minuten.
  6. Smullen maar!

Uiteraard vind je nog veel meer havermout ontbijt recepten op Legally-Brunette, kijk hier eens voor meer havermout recept inspiratie.
Wat is jouw favoriete havermout recept? 

Tags: , , ,
Categorie: Havermout, Legally-Food, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Ise 09.03.2017

    Hmm lijkt me lekker met de speculaaskruiden!

  • Laat een reactie achter