Legally-Food: Ontbijten met een Smoothie Bowl

26.03.2017

Ontbijten met een Smoothie Bowl
Het is al een tijdje een trend op het gebied van voeding. Ontbijten met een smoothie bowl. Deze variant van een smoothie zorgt voor een kickstart van je dag vol vitamines. Als je tijd hebt kun je er ook nog eens een kunstwerk van maken en wordt ontbijten echt een feestje. Vandaag mijn recept voor een groene smoothie bowl.

Ik hoor je denken, waarom zou ik een smoothie niet gewoon opdrinken? Het nadeel van het drinken van een smoothie is dat je het doorslikt zonder te kauwen. Bij een smoothie bowl word je, door het te eten met een lepel, geforceert te kauwen. Het kauwen zorgt er voor dat er speeksel bij het eten komt. Door het speeksel zal het voedsel beter worden verteerd door je lichaam en zul je minder snel een opgeblazen gevoel hebben bijvoorbeeld. Kauw er dus lekker op los. Een ander voordeel is dat je door het eten met een lepel rustiger eet en meer tijd en aandacht hebt voor het eten, iets dat we nog wel eens vergeten.

Deze smoothie bowl kun je heel goed maken met diepvries fruit en groente. Door gebruik te maken van diepvries producten wordt je smoothie dikker en het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Uiteraard kun je er naar gelang smaak altijd ander fruit aan toevoegen of dingen weg te laten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Benodigdheden voor 1 bowl
 • 1/2 banaan
 • 1 kiwi
 • 100 gram spinazie
 • 1/3 komkommer
 • 2 eetlepels (suikervrije) amandelmelk
Benodigdheden voor de decoratie
 • 1 eetlepel granola
 • 1/2 eetlepel kokosrasp
 • 1 eetlepel granaatappelpitjes
Bereidingswijze

Het maken van een smoothie bowl is geen hogere wiskunde.

 1. Gooi alle ingredienten voor de bowl in je blender. Afhankelijk van je voorkeur blend je tot het een egaal geheel is of er nog wat bite in zit.
 2. Giet het mengel in een bowl.
 3. Decoreer met je favoriete topping zoals bijvoorbeeld granola, kokos en granaatappelpitjes.
 4. Smullen maar!

Heb jij wel eens een smoothie bowl gemaakt? 

Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Food, Ontbijt, Sappen en Smoothies
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Ise 29.03.2017

  Ik zou het inderdaad ook liever eten! Ziet er lekker uit 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.