Legally-Life: Hoe maak je de perfecte selfie?

20.03.2017

Hoe maak je de perfecte selfie?

We maken er allemaal wel eens eentje. Soms om te checken hoe ons haar zit, of er niet iets tussen onze tanden zit maar natuurlijk ook gewoon omdat je haar nu net perfect zit of je een heerlijke gloed hebt op je gezicht. Wat de reden van je selfie dan ook is met wat tips zorg je er voor dat je er perfect op staat. Maar hoe maak je de perfecte selfie? Vandaag deel ik mijn 5 tips voor de perfecte selfie waar jij de meeste likes op krijgt. 

Plaatsing van je camera

Zelf de knapste dame ziet er oncharmant uit door een selfie die van onderen is genomen. Het is dan ook een gouden regel in selfie land om je camera een klein beetje schuin boven je plaatst. Je zult zien dat je er beter uitziet dan als de foto op ooghoogte wordt genomen. Let er wel op dat je de camera niet TE hoog houdt, dit zorgt er namelijk juist weer voor dat je er heel klein uit ziet.

Draai je gezicht en kin omlaag

Heb je vaak naar modellen shows gekeken op tv dan ken de de volgende tip al. Zorg voor een lange nek, druk je toch tegen je gehemelte, je kin een tikje omhoog en je gezicht iets draaien naar opzij. Ga gerust eens oefenen om te kijken welke pose voor jou het beste werkt en wat jou beste kant is.

De regel van derden

Jouw gezicht zou 1/3 van de foto moeten beslaan om het geheel goed in verhouding te laten zijn. Veel selfie’s worden gebruikt om te laten zien in welke omgeving iemand zich bevindt en deze regel is daar ideaal voor. Door je gezicht 1/3 van de foto te laten beslaan is er nog voldoende voldoende ruimte op je foto voor je achtergrond. Daar komt bij dat een  fotovullende selfie ook niet echt charmant is.
Indien er achtergrond zichtbaar is dien je er natuurlijk wel voor te zorgen dat deze bijdraagt aan je foto en er geen afbreuk aan doet.

Een andere regel van derden die je toe kunt passen op je selfie is de plaatsing van je ogen. Je ogen zouden op 2/3e hoogte van de foto moeten staan om goed in balans te zijn. Deze regel wordt niet alleen bij selfies toegepast, maar ook bij officiële pasfoto’s bijvoorbeeld.

Het juiste filter

Door gebruik te maken bij het juiste filter zorg je er voor dat je foto nog mooier wordt. Op Instagram staat het X-Pro II filter er om bekend iedere selfie te verbeteren. Je kunt de functie van dit filter vergelijken met kaarslicht belichting. Door dit type belichting worden de oneffenheden gemaskeerd terwijl je kaaklijk, mond en ogen juist worden benadrukt.


Het juiste licht

Het juiste licht kan een foto maken of breken. Bij een selfie is het juiste licht van levensbelang. Regel 1 is in ieder geval om nooit de fits te gebruiken. Er is nog nooit iemand er beter uit gaan zien door de flits van een telefoon camera. Wat je wel kunt doen is bij het raam gaan staan om zo, zoveel mogelijk daglicht te vangen.
Maar wil je de kwaliteit van jouw selfie verhogen dan kun je net als ‘de sterren’ een speciale selfie telefoon case aanschaffen. Kim Kardashian zweert bij een hoesje met belichting. Door de belichting zie jij er op je best uit zowel op de dag als tijdens een feestje, ideaal dus.

Speciaal voor de lezers van het artikel ‘Hoe maak je de perfecte selfie?’ mag ik een kortingscode met jullie delen voor de perfect selfie case. Deze case, bijvoorbeeld gebruikt door Kim Kardashian, kun je hierdoor met €10,00 korting kopen in de webshop van perfect selfie met de code: Legally-Brunette2017

In de webshop vind je cases voor diverse Iphone en Samsung modellen.

Hoe maak jij de perfecte selfie?

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Marisa 20.03.2017

    Haha nou ik ga het eens proberen hoor! Ook nog goede tips tegen het trekken van een spastisch hoofd omdat je opzoek bent naar het knopje? Groot struikelblok voor mij, hahaha

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.