Legally-Me: PLOG – 24 uur in Londen

13.03.2017


Het is al weer even geleden dat er een PLOG op Legally-Brunette heeft gestaan. Afgelopen week mocht ik zo iets tofs mee maken dat een plog niet achterwegen kon blijven. In deze plog neem ik jullie 24 uur mee naar Londen waar ik aanwezig mocht zijn bij het Do You event van Puma.

Hoe het begon

Onlangs kreeg ik een mail vanuit Puma met de vraag of ik het leuk zou, aanwezig te zijn bij het Do You event in Londen. Mijn eerste reactie was natuurlijk dat ik een gat in de lucht sprong maar direct daarna besefte ik me dat het lastig zou worden. Het event vond plaats op donderdag 9 maart en dat is voor mij een reguliere werkdag. In het onderwijs is het niet mogelijk om een vrije dag op te nemen dus ik was bang nee te moeten zeggen. Per toeval ontdekte ik die middag echter dat ik op 9 maart geen lessen in mijn rooster had staan en louter een algemene vergadering in mijn agenda stond. Dit bood perspectief en dankzij mijn leidinggevende wist ik mijn ‘vrije maandag’ te wisselen met de donderdag waardoor ik aanwezig kon zijn. Hoe tof, gewoon een dag naar Londen mogen voor een event?!

Donderdag 9 maart vanaf 03:30

Op de dag van het event moest ik vroeg, heel vroeg op Schiphol zijn. Om 03:30 ging mijn wekker. Omdat ik zo bang was door mijn wekker heen te slapen was ik al ruim voor mijn wekker wakker geworden. Dat heb ik nu altijd als ik extreem vroeg voor een reis op moet staan, jullie ook? Na een douche om enigszins wakker te worden zat ik rond 04:00 aan mijn ontbijt. Per bus ging ik naar Schiphol waar ik het zelden zo rustig heb gezien. Zelfs de Starbucks achter de douane was nog niet open en dus zocht ik mijn cafeïne heil bij een ander cafe op de luchthaven. Na een behoorlijke dosis cafeïne tot me te hebben genomen bij de gate kwam ook Lienke van Dear Good Morning aan. Ook Lienke gaat naar het Do You event en hoewel we beiden nog niet helemaal wakker zijn kletsen we gezellig weer even bij. Ooit waren Lienke en ik collega’s, beiden hebben we namelijk gewerkt bij tv-producent Endemol en we kennen elkaar dan ook vanuit die tijd.

Eenmaal in het vliegtuig vind ik het heerlijk om gedurende de relatief korte vlucht naar buiten te turen. Langzaam maar zeker word ik een beetje wakker en zie ik ook de wereld onder ons ontwaken. Eenmaal geland op Londen City Airport wacht ik samen met Lienke op de rest van de fit girls groep; Lindsey, Madelon, Joanne en de lieve dames Dani en Lizzy van Fitgirls.

07:45 – 12:00

Vanuit de luchthaven worden we met taxi busjes naar het hotel in de wijk Shoreditch gebracht. Het is een prachtig hotel en we kijken onze ogen uit! Inmiddels is het half 9 en worden we getrakteerd op een heerlijk ontbijtje. Vandaag staan de nodige workouts en activiteiten op het programma dus een tweede ontbijt is geen overbodige luxe. En zeg eens eerder, wie slaat nu een tweede ontbijt af? Na elkaar tijdens het ontbijt wat beter te leren kennen zetten we koers naar de locatie van het event. Op een luttele 5 minuten lopen van het hotel is een super tof, beetje industrieel, terrein te vinden dat helemaal is gepimpt voor dit Puma event. Maar bij een toffe locatie blijft het niet, we krijgen bij binnenkomst gelijk een tas vol kleding. Voor wie denkt dat dit voor bloggers heel normaal is heeft het mis, ik blijf het een enorme eer vinden om dit soort dingen te mogen doen en kijk nog steeds mijn ogen uit als ik zo schandalig word verwend.

We hijsen ons in een prachtige set hardloopkleding en maken ons ready voor een hardlooptraining samen met ook een aantal Engelse fitgirls. Gehuld in onze nieuwe kleding volgen we de trainers die ons door de wijk, een mooi park, langs het water en uiteindelijk naar het Victoria park leiden. Onderweg moeten we zo’n 250 meter lang lunges doen en tegen de tijd dat we in het Victoria Park zijn voel ik mijn billen en benen dan ook al lekker branden. In het park zelf doen we sprint oefeningen waarna we weer koers zetten naar de locatie van het event. Uiteindelijk hebben we zo’n 5,6 kilometer gelopen en heel wat lunges.

12:00 – 14:00

Bij hardlopen blijft het vandaag niet. Nadat we wat gedronken hebben kleden we ons om voor een andere workout. In wederom een nieuwe outfit worden we een uur lang afgebeuld. Nee, ik mag niet zeuren, maar we moesten wel even onze kiezen op elkaar bijten om fanatiek mee te kunnen blijven doen. Stiekem vond ik het erg fijn te horen dat ook de andere fitgirls het erg heftig vonden. Eerlijk is eerlijk zelf ben ik echt een hardloop meisje en hoewel ik eens per jaar een bevlieging heb om ook wat anders te doen is het gewoon niet mijn sterkste kant. Dat gezegd hebbende is een ander sterke kant van mij dat ik mij niet laat kennen en tot het gaatje kan gaan en dus ben ik ook volledig opgegaan in deze workout. Het gevolg is dat ik na de workout al spierpijn heb, hahaha.

Na de workout krijgen we een heerlijke welverdiende lunch waarna we weer terug lopen naar het hotel. Inmiddels zijn onze kamers gereed en kunnen we heel even 45 minuten ons terug trekken. Het is een prachtig hotel en ook de kamers zijn ontzettend mooi. Eenmaal op mijn kamer besluit ik even te gaan douchen. Na twee workouts geen overbodige luxe.

14:00 – 16:30

Geheel fris en fruitig zetten we weer koers naar de locatie van het event. Gewapend met weer een nieuw paar schoenen….! Ik voel me echt een prinsesje en schaam me zelfs een beetje dat we zo erg worden verwend en ook al in Londen mogen zijn. Het houdt niet op want ter plekke worden we in de make-up gedaan en mogen we zelf een outfit en schoenen uitkiezen die we mooi vinden en waar we mee op de foto willen. Had ik al gezegd dat ik me een prinsje voelde en me zelfs een beetje schaamde? Juist ja…. Er volgt dus ook nog een toffe shoot en we kijken bij elkaar hoe prachtig we er uit zien. Niet alleen is het event namelijk heel erg leuk, we zijn ook met zo een onwijs leuke groep!


16:30 – 23:00

Na de shoot gaan we terug naar het hotel en hebben we een uurtje om ons op te frissen en op te tutten voor het feest van vanavond. Ik besluit even een half uurtje in bad te gaan liggen in het hotel. Een warm bad en uitzending gemist on the side en ik geef mijn spieren even wat rust. Mijn make-up hoef ik niet te doen, dus het optutten gaat lekker snel en ik heb zelfs nog tijd over om het thuisfront wat jaloersmakende foto’s te sturen alsmede natuurlijk lieve berichtjes naar M.

We eten weer met de hele groep in het hotel waar het een gezellig geklets is met alle meiden. Het is zo leuk om meiden die je wel eens tegenkomt op een event nu echt eens wat beter te leren kennen. We hebben het echt heel gezellig en genieten van het heerlijke eten.

Deze avond is de locatie omgebouwd tot een hippe nachtclub. Er staat zelf een ontzettend lange rij met mensen die naar binnen willen. We genieten met z’n allen van de cocktails, prosecco, dansen en maken dankbaar gebruik van de photobooth. Tegen 23:00 uur is het feest afgelopen en zetten we koers naar het hotel. Geen overbodige luxe voor mij, mijn wekker gaat immers om 04:00 uur weer.


Vrijdag 10 maart

Lindsey is gistermiddag al terug gevlogen en nu ben ik aan de beurt. Als enige van de groep vertrek ik vandaag heel vroeg en gaat mijn wekker om 04:00 uur. Vandaag is voor mij een gewone werkdag en ik dien dus weer op tijd terug te zijn. Wederom vat ik de slaap niet echt deze nacht uit angst door mijn 4 wekkers heen te slapen. Door de adrenaline van het event ben ik best wakker en stap ik vrolijk bij de taxichauffeur in richting de luchthaven.

Na een kop koffie en een bakje yoghurt bij cafe nero op de luchthaven is het tijd om te boarden. De vlucht is niet zo lang maar ik gebruik de tijd om wat te lezen. Als ik op vakantie ben vind ik het heerlijk om te lezen, terwijl me dat normaliter helemaal niet lukt. Zo zonde want ik ben echt dol op lezen. Op de een of andere manier kan ik me er echter toch niet toe zetten.

Met mijn koffertje in de hand ga ik snel naar de AH to go om een grote bak kwark te halen en wat fruit. Ondanks de spierpijn heb ik er stevig de pas in en loop ik rap naar de trein. Vanaf Schiphol gaat er gelukkig vrijwel direct een trein naar Leiden en voor ik het weet ben ik op mijn werk. Mijn collega’s zijn ontzettend nieuwsgierig naar mijn belevenissen. Na mijn verhaal te hebben gedaan vliegen ze op mijn koffer af en willen ze alles zien. Het lijkt bijna wel een Puma showroom in de docentenkamer, hahaha.

Er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden. Vandaag geef ik twee college’s en het is wel weer even schakelen. Op donderdag ben je Stacey van Legally-Brunette. Een dag later ben ik mevrouw Oosterhof de docent Recht. Best een verschil, maar beide ontzettend leuk. Ook hier ga ik met een grote glimlach vandaan, want ook dit werk vind ik geweldig.

Na het werken begeef ik me snel naar Haarlem waar ik mijn lief weer zie. Noem het zoetsappig, maar ik ben na elkaar bijna 2 dagen niet te hebben gezien, weer blij hem te zien. We gaan lekker samen koken en maken een bloemkool pizza. Na het eten plof ik niet direct op de bank, maar ga ik eerst even in bad. Mijn spierpijn is best extreem te noemen. Sterker nog, het is bijna vergelijkbaar met de dag na de marathon. Een bad met spier olie zorgt hopelijk voor wat verlichting. Of het werkt, geen idee, maar ik kruip daarna wel lekker rozig op de bank tegen mijn lieverd aan.

Dankbaarheid

De 24 uur in Londen waren heel bijzonder en ik ben extreem dankbaar voor de uitnodiging van Puma. Ik prijs mezelf extreem gelukkig dat ik dit mee heb mogen maken met zo een ontzettende leuke groep met meiden. Stiekem ben ik best een einzelgänger helemaal bij ‘vreemden’. Maar deze dag in Londen was zo geweldig en voelde ik me zo op mijn gemak. Ik zal het woord geweldig nog eenmaal gebruiken, maar dat was het echt.

Tot zover mijn 24 uur in Londen.

Tags: , , , , , , ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Bente 13.03.2017

    Wat een ontzettend tof event en heel fijn dat je met je werk kon regelen dat je hier naartoe kon! Wel heftig om meteen de volgende dag weer als docent aan de slag te moeten, gelukkig was het daarna lekekr weekend! 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.