Legally-Food: Healthy hotspots van Bloemendaal

28.04.2017

Healthy hotspots in Bloemendaal

Afgelopen week is het kouder dan het was met kerst en strandweer lijkt dan ook nog heel ver weg te zijn. Maar als het zonnetje eenmaal achter de wolken vandaan trek…… Bij de eerste tekenen van zomer slippen de wegen richting Bloemendaal vol en ziet het strand zwart van de mensen. Met die paar mooie dagen per jaar moet je het er van nemen als het kan, maar waar ga je eten? Vandaag heb ik de Healthy hotspots van Bloemendaal voor je op een rijtje gezet. Deze healthy hotspots zorgen voor een heerlijke stranddag, ook voor mensen met een glutenallergie of andere voedselallergie.

Healthy hotspots in Bloemendaal

Sanblas

Wie het strand bij Bloemendaal op loopt ziet gelijk de prachtige (vaste) strandtent van Sanblas staan naast het welkende Bloomingdales. Deze prachtig vormgegeven strandtent staat er het hele jaar en heeft een exotische kaart om uit te kiezen. Van een bara spicy chicken tot een roti wrap, falafel ook gewoon een broodje bal, de kaart is zeer omvangrijk. Ook voor mensen met een voedsel allergie is dit een plek om te lunchen, niet alleen heeft men altijd glutenvrij brood om voorraad de keuken denkt met je mee en zorgt dat er altijd wel iets lekkers is om van te genieten zonder ziek te worden.
Beachclub San Blas, Zeeweg 84 te Bloemendaal

Fleurie

Bloemendaal staat dan misschien bekend als hippe strandtent, het is echter groter dan louter het strand. In het pittoreske centrum van Bloemendaal vind je restaurant Fleurie. Dij dit pareltje kun je terecht op ieder tijdstip van de dag van het ontbijt tot diner.  Alleen al voor de heerlijke inrichting en sfeer wil je hierheen. Een glutenvrij taartje is doorgaans op voorraad en de keuken is goed ingespeeld op verschillende allergieën.

Fleurie, Bloemendaalseweg 4 te Bloemendaal

Healthy hotspots in BloemendaalGestrand

Toen ik er een jaar geleden voor het eerst over las stond ik niet te jubelen, een restaurant dat hoort bij een camping associeer ik doorgaans niet met healthy, laat staan een hotspot. Maar de foto’s bewijzen al het tegendeel. Dit in de duinen gelegen restaurant op loopafstand van het strand is erg licht door de prachtige raampartijen en is ingericht in Scandinavische stijl.

Camping de Lakens – Restaurant Gestrand, Zeeweg 60, te Bloemendaal

Parnassia

Wil je direct kunnen parkeren bij een strand tent, wil je tijdens het fietsen door de duinen even een tussenstop maken of gewoon lekker aan het strand liggen. Bij Parnassia kun je voor al deze zaken terecht. Deze grote strandtent heeft voor ieder wat wils. Of je nu een hamburger wilt eten, een ijsje ter verkoeling, vers fruit wilt verorberen of een smoothie wilt drinken. Met de uitgebreide kaart van Parnassia zit je altijd goed.

Parnassia aan Zee, Zeeweg 14 te Bloemendaal

Healthy hotspots in Bloemendaal

De Republiek

Een strandtent met op de menukaart de tekst ‘All day breakfast’ kan wat mij betreft al niet meer stuk. Of je nu wilt genieten van een gepocheerd ei op een brioche met avocado en zalm, boerenyoghurt met granola en een saus van gojibessen of je voor een pitta broodje gaat, de keuze bij de Republiek is reuze. Indien er sprake is van een voedselallergie kan dit worden doorgegeven en zal ook hier de keuken zijn best doen om je een heerlijk alternatief voor te schotelen.
Maar naast het heerlijke eten is de Republiek ook de gezelligste strandtent van Bloemendaal als je het mij vraagt. Genoeg reden om hier dus te genieten van de zon!
Republiek Bloemendaal , Zeeweg 94  te Bloemendaal

Tags: , , , , , ,
Categorie: Legally-Food, Legally-Hotspots
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.