Legally-Food: Paas tulband recept

06.04.2017

Paas tulband recept
Over ongeveer 1,5 week duiken we massaal de tuin in op zoek naar paaseieren en genieten we van de heerlijkste ontbijtjes, brunches, lunches en diners tijdens de paasdagen. Om pasen extra feestelijk te maken probeer ik ieder jaar een paar nieuwe recepten te maken en dit jaar ben ik aan het bakken geslagen. Wil jij ook deze paas tulband op tafel hebben staan of ben je op zoek naar nadere paas recepten? Lees dan snel dit paas tulband recept.

IMG_8052-002.jpg
De afgelopen jaren heb ik al diverse paas recepten gedeeld, van een broodje met een gebakken ei er in tot, paashaasbroodjes.  Vandaag is het dus de beurt aan een nieuw paasrecept voor de paas tulband. Het voordeel is dat een plakje tulband altijd goed is en geserveerd kan worden bij het ontbijt, de brunch, de koffie of als toetje.

Benodigdheden
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels cacao
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram bloem naar keuze
  • 100 gram boter
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel vanille essence
Ter decoratie:
  • Een aantal eitjes, ik kocht deze bij de AH, maar je kunt natuurlijk ook chocolade eitjes gebruiken.
  • 1/2 kopje Poedersuiker
  • 1/2 theelepel Kleurstof (ik gebruikte bietenpoeder om de kleur van het glazuur te maken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Vet de tulband vorm in en zet deze in de koelkast.
  3. Splits de eieren.
  4. Klop de suiker en de eiwitten tot een luchtig en stevig geheel.
  5. Laat de boter op een lage temperatuur in de magnetron of op laag vuur smelten.
  6. Klop in een andere kom de eierdooiers, de kruiden en het meel samen met de boter.
  7. Schep langzaam het meel mengsel door het luchtige mengsel van de eierdooiers.
  8. Snij de abrikozen in kleine stukjes en schep deze als laatste door het beslag.
  9. Giet het beslag in de vorm.
  10. Bak de tulband in 60-70 minuten. Let op dat je de eerste 30 minuten de oven niet opent, dat zorgt namelijk voor instortingsgevaar.
  11. Aan het einde van de baktijd kun je de gaarheid controleren doormiddel van een houten prikker, komt deze er droog uit dan is de cake klaar.
  12. Laat de cake afkoelen op een rooster voor je deze gaat decoreren.
  13. Vul een half kopje met poedersuiker en voeg hier een halve theelepel water aan toe. Roer het geheel goed door en wees heel voorzichtig met water, voor je het weet is het glazuur te dun.
  14. Voeg eventueel wat kleurstof aan je glazuur toe. Denk aan kurkuma voor een oranje kleur, matcha voor groen en bietenpoeder voor rood of roze.
  15. Giet het glazuur over de cake en maak deze af met wat eitjes.
Tags: , ,
Categorie: Feestdagen, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter