Legally-Food: Pasta Pesto

25.04.2017

Pasta Pesto
Als je mij vraagt wat een van mijn favoriete gerechten is dan antwoord ik met Pasta Pesto. Het was het eerste gerecht dat ik kookte voor mijn Lief en sinds die tijd staat hij geregeld op het menu. Tijd dus om dit recept met jullie te delen.

Gisteren kwam ik tot de schokkende ontdekking dat onze all time favoriete recept nog niet op Legally-Brunette stond. Bijna wekelijks staat de pasta pesto bij ons op het menu en toch stond deze variant, met kip nog niet online. Het is niet perse een extreem healthy recept, maar wel heel lekker en vol groente. We hebben het zelfs al geregeld geserveerd met etentjes, waar men ook steenvast erg enthousiast reageert op het gerecht. Omdat wij dus erg enthousiast zijn over dit recept, plaats ik hem nu alsnog met heel veel liefde.

Pasta Pesto

Benodigdheden voor 2 personen

 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 125 gram Pasta [wij gebruiken altijd glutenvrije penne]
 • 300 gram kipfilet
 • 400 gram sperziebonen
 • 350 gram (potje) doperwten
 • 200 gram creme fraiche
 • 4 theelepels Pesto Genovese
 • Parmezaanse Kaas
 • 50 gram Rucola

Bereidingswijze

 1. Zet water op voor de pasta en kook deze zoals aangegeven op de verpakking.
 2. Zet een pan water op voor de sperziebonen en kook deze 10 minuten.
 3. Snij de kip in kleine blokjes.
 4. Snij de ui en pers de teentjes knoflook.
 5. Bak de kip in wat olijfolie.
 6. Voeg de knoflook en ui toe.
 7. Voeg nu de creme fraiche, de pesto en doperwten toe aan de kop en blijf goed roeren.
 8. Giet de sperziebonen en pasta af en voeg beide toe in de pan.
 9. Meng het geheel goed door elkaar.
 10. Serveer met rucola en Parmezaanse kaas.
Tags: , , , ,
Categorie: Food, Glutenvrije Optie, Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Sandra 26.04.2017

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga hem volgende week maken 🙂

  • Reageer Stacey 27.04.2017

   Wat leuk Sandra! Ik hoop dat je het net zo lekker vindt als wij dat doen

 • Reageer Kirsten 06.05.2017

  Ziet er lekker uit! Ik ga hem zo maken als herstel maaltijd na mijn rondje wielrennen 🙂

  • Reageer Stacey 06.05.2017

   Hi Kirsten, geniet ervan, ik hoop dat je het lekker vond.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.