Legally-Food: Variëren met havermout

15.04.2017

Variëren met havermout
Bij havermout denken veel mensen aan de ouderwetse havermout pap die nu zijn revival beleeft. Havermout is zo veel meer dan een bakje pap, het is een veelzijdig product waar je eindeloos mee kunt variëren. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt doen met havermout? Laat je dan inspireren door het artikel van vandaag, duik de keuken in en ga variëren met havermout. 

Wil jij iets anders doen met je havermout dan die standaard bak met pap? De onderstaande 10 recepten geven je inspiratie om eens lekker te gaan variëren. Uiteraard kun je altijd nog terugvallen op de good old pap versie.

Gebakken havermout met blauwe bessen
Gebakken havermout met blauwe bes

Het recept dat ik onlangs pas voor het eerst maakt is het recept voor een persoons recept bakje gebakken havermout met blauwe bessen. Nu denk je wellicht, dat duurt vast uren in de ochtend om te maken, maar dat valt reuze mee. Het is een kwestie van planning. Juist omdat we allemaal tijd te kort hebben in de ochtend en zo lang mogelijk in ons bed willen blijven liggen kun je de ingrediënten het beste de avond vooraf mengen en laten weken. Zodra je uit je bed komt zet je de oven aan en kan je ontbijtje er in. Zodra je klaar bent met douchen etc. is je ontbijtje ook klaar en kun je gelijk aanvallen.

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier.

knapperige havermout koekjes
Knapperige havermout koekjes

Soms heb je gewoon wel eens zin in iets lekkers, even snacken maar zonder er gelijk een schuld gevoel aan over te houden. Havermout koekjes zijn mijn favoriet als het gaat om een schuldloze snack en daarbij zijn de ook nog eens heel makkelijk en snel te maken met ingrediënten die de meeste van ons altijd wel in huis hebben. Binnen een mum van tijd heb je dus gezonde koekjes op tafel staan.

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier.

Havermout eierkoekenHavermout eierkoeken

Hoewel Sonja bakker er duidelijk anders over denkt zijn eierkoeken niet altijd een bewuste keuze. Er zit veel suiker in de koeken en ze zijn gemaakt van witmeel, beide zorgen er voor dat je een suikerpiek krijgt en daarna een dipje en honger, niet echt de bedoeling. Deze eierkoeken zijn gemaakt van havermout waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt, daarbij bevat de kwark veel eiwitten en heb ik honing gebruikt in plaats van suiker, allemaal net iets beter.

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier.

Wortel Havermout Koekjes

Wortel havermout koekjes

Op de een of andere manier is het bakken van koekjes een ideale manier voor mij om te ontspannen. In momenten van stress bak [en eet] ik dan ook veel meer koekjes. Voorwaarde is wel dat ik steeds een nieuw recept probeer en zo bakte ik afgelopen weekend deze wortel havermout koekjes, verantwoord makkelijk en niet te vergeten erg lekker!

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier.

Gelaagde havermout smoothie

Gelaagde havermout smoothie

Hoewel dit gelaagde werkje er wellicht uit ziet als een tijdrovend kunstje valt dat alles mee. Maar eerlijk is eerlijk hij staat niet in 3 minuten op tafel. Toch maak ik hem geregeld want wees eerlijk in het weekend is het wel eens leuk je even echt uit te sloven voor het ontbijt, toch?

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier. 

Gebakken havermout met blauwe bes

Plaat havermout met blauwe bes

Moet jij voor je hele familie een ontbijtje verzorgen, doe je graag aan meal prepping of neem je graag gezonde tussendoortjes mee naar je werk? Dan is dit een ideaal recept. Dit recept voor plaat gebakken havermout met blauwe bes is multifunctioneel. Niet alleen is het heerlijk om door je kwark te doen, je kunt het ook als energiereep mee nemen naar je werk of serveren bij een bolletje ijs. Wanneer duik jij hier de keuken mee in?

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier. 

Chewy havermout koekjes recept

Chewy havermout koekjes

Havermout koekjes zijn er in allerlei soorten en maten. Toch hebben ze bijna allemaal 1 ding gemeen, niet alleen zijn erg lekker maar vaak ook zacht en klef. Deze koekjes daarentegen zijn juist hard, hebben bite maar zijn ook chewy, best of both worlds dus als je het mij vraagt! Het recept is goed voor 20 koekjes die je zeker een week kunt bewaren, als dat je lukt… 😉

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier. 

 

Havermout Mug Cake

Havermout mugcake

Je hebt snelle recepten en recepten die wat meer tijd kosten. De havermout mugcake is van het kaliber super snel klaar en super lekker. Deze cake maak je gemakkelijk met behulp van een magnetron en biedt ook nog tal van opties als het gaat om variëren.

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier.

Havermout ontbijt smoothie

Havermout ontbijt smoothie

Ben jij altijd in de hurry in de ochtend maar wil je toch een ontbijt tot je nemen dat goed vult en langdurig energie geeft? Dit is jouw recept! Deze smoothie maak je in een handomdraai en als je hem in een To-Go beker doet kun je hem lekker onderweg nuttigen, alles in het kader van efficiëntie en snelheid zullen we maar zeggen.

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier.

Havermout banaan repen

Havermout Banaan repen

Op zoek naar een makkelijk doch gezond tussendoortje dat je voorziet van de nodige energie? In het kookboek van Runner’s World vond ik dit heerlijke doch makkelijke en gezonde receptje. Voorzie het van een stukje folie, stop het in de tas en jouw 4 uurtje is nog nooit zo lekker geweest.

Wat je nodig hebt om dit recept te maken en hoe je het dient te bereiden vind je hier.

Hoe eet jij je havermout het liefst?

Tags: , , ,
Categorie: Havermout, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Kirsten 06.05.2017

    Heerlijk Stacey! Ik was je blog een beetje kwijt de afgelopen tijd, maar heb weer veel inspiratie opgedaan. Blijf je weer volgen!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.