Legally-Brunette: De bikini issue

24.05.2017

 

Het is inmiddels al weer half mei en de eerste echte stranddagen hebben we er net op zitten. Naar het strand gaan betekent voor een vrouw doorgaans dat de bikini stress weer toeslaat. Niet alleen wil je natuurlijk een leuke bikini dragen, maar misschien nog wel belangrijker, je wilt je prettig voelen tijdens het dragen van een bikini. Vandaag deel ik dan ook niet alleen de leukste bikini’s maar vertel ik ook welke 3 oefeningen voor een goede bikini look zorgen en de juiste mindset.

Vandaag ga ik het hebben over een aantal aspecten van de bikini; de look en de feel. Laat ik eerst met het ‘makkelijke’ deel beginnen, de look.

THE LOOK

Het vinden van de juiste bikini is voor veel mensen een ware uitdaging. Het broekje is net te laag, je borsten passen net niet in de cup of het zit gewoon voor geen meter. Hoewel je tegenwoordig overal en nergens badkleding kunt kopen is het altijd even zoeken naar de bikini die het beste bij jou en je figuur past. Omdat ik zelf niet zo’n fan ben van het passen van bikini’s in de winkel bestel ik ze bij voorkeur online zodat ik ze rustig op het gemak thuis kan passen, in normaal licht en zonder 20 mensen rond het hokje.

Mijn eigen voorkeur gaat altijd uit naar een bandeau bikini. In de loop der jaren en door heel veel passen heb ik ontdekt dat ik deze tops bij mij het mooiste vind staan. Wat juist niet zo goed werkt voor mij persoonlijk is een broekje met strikjes aan de zijkant. Daarnaast heb ik nog wat algemene zaken waar ik op let bij het kopen van een bikini;

  • Koop je broekje nooit te ruim, de kans is namelijk dat deze na verloop van tijd gaat lubberen en een bil decolleté aan het zwembad is nu niet bepaald charmant te noemen….
  • Zorg dat je minimaal 2 bikini’s hebt. Als je nog heel bleek bent staan lichte pasteltinten namelijk mooier dan felle kleuren. Als je een beetje gekleurd bent zijn eigenlijk alle kleuren, maar zeker ook felle kleuren erg mooi. Dit accentueert je bruine huid.
  • Probeer je bikini altijd even uit te spoelen nadat je deze een dag hebt gedragen. Door het zout in de zee of chloor kan hij namelijk kaan verkleuren en dat zou zonde zijn.

Mijn favoriete bikini’s van dit seizoen

De afgelopen jaren heb ik vrijwel geen nieuwe bikini’s gekocht. Omdat mijn bikini’s nu een beetje lelijk beginnen te worden is het dit jaar tijd om er weer een paar aan te schaffen. Nummer 6, 8, 12 en 13 zijn mijn favorieten. Onderstaand overzicht heb ik gemaakt op basis van het aanbod uit de webshops van H&M, LASCANA en Zalando.

Rode bikini gecombineerd met een blauwe streep, € 64,99 2. Zwart wit gestreepte bikini met zwarte bies, € 56,99 3. Koraal kleurige bikini, € 49,99 4. Zwart wit gestreepte bikini, € 56,99 5. Oranjekleurige bikini top met print, € 14,99 6. Witte bikini met bloemen en ruffles, € 14,99 7. Zwart wit gestipte top en gestreept broekje, € 56,99 8. Witte bikini, € 59,99 9. Roze bikini top, € 84,95 10. Roze gestreepte bikini, € 49,99 11. Mintgroene bikini, € 49,99 12. Zwart gestipte bikini top, € 14,99 13. Klassieke blauwe bikini met witte streep, € 54,99 14. Klassieke bikini zwart met witte strepen, € 54,99 15. Gele bikini top, € 26,99

THE BODY

Wil je de komende weken extra werken aan je bikini lichaam? Dan zijn de onderstaande 3 oefeningen ideaal. Maar vergeet niet; Abs are made in the kitchen.

De plank
De welbekende plank is een van de beste oefeningen die je kunt doen voor je buikspieren. Door het aannemen van de plankhouding moet je, je buikpsieren aanspannen en moeten zij tevens voor stabiliteit zorgen. Het is dus een extreem effectieve oefening. Het is aan te raden deze oefening iedere dag te doen en iedere dag 10 seconde langer te planken.

Leg Raise
Bij de leg raise lig je plat op de grond. Vervolgens hef je beide benen 90 graden omhoog. Als je, je benen weer laat zakken mogen deze net de vloer niet raken. Deze oefening is ideaal voor je lage buikspieren en als je hem nog nooit hebt gedaan dan zal je hem de volgende dag behoorlijk gaan voelen.

Squats
Natuurlijk wil je niet alleen een strakke buik hebben, je billen zijn ook erg belangrijk. De squats zijn dan ook je beste vriend als het gaat om mooie billen. Begin iedere dag met 20 squats tijdens het tandenpoetsen en sluit je dag ook af met 20 squats tijdens het tandenpoetsen. Zo heb je op een gemakkelijke manier toch al 40 squats gedaan. Uiteraard kun je dit ook nog op andere momenten herhalen, zoals tijdens het koken of tv kijken.

THE FEEL

Hoe leuk je bikini ook kan zijn, je moet je er ook leuk in voelen. Nu ben ik geen psycholoog, maar ik weet 1 ding wel. Ieder vrouw vergelijkt zich met andere vrouwen. Op het strand is daar niets anders aan. Ook ik vergelijk mezelf op het strand met andere vrouwen, de een heeft een plattere buik, de andere heeft mooiere billen en weer een ander heeft prachtige benen. Laatst vertelde ik dit aan een collega die geschokt reageerde; ‘Maar jij bent toch super slank?’. Ik mag dan misschien wel maatje 34 dragen, het wil nog niet zeggen dat ik niet onzeker ben over mijn lichaam.

Wat ik je mee wil geven is dat die vrouw met dat mooie figuur misschien wel helemaal niet gelukkig is. Het enige wat jij ziet is haar mooie figuur. Achter ieder mens en ieder lichaam schuilt een verhaal. De enige met wie je jezelf zou mogen vergelijken is met de persoon die je gisteren was. Of zoals Bill Gates zei:

“Don’t compare yourself with anyone in this world. If you do so, you are insulting yourself.”

Als je op het strand loopt en je jezelf alleen maar aan het vergelijken bent, dan wordt het geen leuke dag. Die onzekerheid is namelijk killing, niet alleen voor jezelf trouwens maar ook voor het gezelschap waar je mee bent. Bedenk jezelf wat je ermee bereikt. Natuurlijk mag je dromen van een bepaald figuur, maar weet dat je het niet zal krijgen door jezelf er zo mee te kwellen. Sterker nog, door er zo mee bezig te zijn creëer je alleen maar stress. Probeer dus te genieten en wees trots op wie je bent en wat je bent. Een zelfverzekerde uitstraling zal iedereen namelijk opvallen en dat maakt je alleen maar mega aantrekkelijk en knap!

Tags: , ,
Categorie: Fashion, Legally-Fashion
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.